Bättre på ett sätt men ändå sjukt

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
mberdan
Bättre på ett sätt men ändå sjukt
mberdan
Semester

Tidigare år kunde man räkna nyktra dagar på ena handen under fyra veckors semester. Nu kan man räkna onyktra dagar på ena handen. Det låter som framsteg men det vette fan. Jag får nåt sug efter typ 5-6 dagar så jag åker in på bolaget köper fem öl som jag gömmer o trycker i mig i smyg. Inget sug dagen efter bara en ångest o massa tankar på varför blir det såhär efter en viss tid? Vet inte hur jag ska ta mig ur detta? Problemet är att jag bara gör det på instinkt och kan inte stoppa mig själv? Låter sjukt men det är sant. Vet att det är mitt ansvar dålig karaktär mm. Är det någon som upplever samma sak?

Jag drack igår, känner idag att jag inte vill men det kommer antagligen smyga på ett sug om några dagar😱

Jullan65
Välkommen hit, här kan du

Välkommen hit, här kan du säkert läsa dig fram till olika beteenden vad gäller problem drickande. Hur det uppstår och hur man kan få ett avslut. En sak är iallafall helt glasklar... ju oftare du för glaset till munnen och dricker a, ju större risk för beroende är det. Fysiskt o psykiskt. Inte så rolig läsning kanske, men vi är många som kämpar mot adjävulens käftar och det finns verkligen hopp, så återigen välkommen. Jullan

mberdan
Beroende

Beroende är jag, har man sug efter något så man sviker sig själv o andra så är det ganska starkt oxå. Jag gömmer såklart för min familj som ändå ser att jag druckit och blir sur o besviken. Varför jag gör såhär skrämmer mig, jag tänker helst plötsligt kör vi. Bara känner att jag vill ha ventilen alkohol. Förr drack jag mer frekvent o saknade alkohol betydligt oftare. Nu kommer det i skov, idag kan jag inte tänka mig dricka ens. För några månader sedan drack jag gärna flera dagar i sträck. Så nåt mitt beroende är bättre, jag vill helst bli nykterist och inte få dessa starka sugkänslor.