Hej. Jag är ny här och tänkte kolla in den här sidan.
För ca 4 år sen gjorde jag en gbp (gastric bypass) och sen dess har det bara gått utför med alkoholen.
Dricker inte överdrivet ofta men mer än vad min kropp tål. Får ångest och minnesluckor efter varje gång. Nu börjar min familj sättas på spel, och detta gör att det inte får fortsätta.
Hur och var kan man få hjälp? Tar emot att söka hjälp då jag skäms över detta beteende.
Någon mer här som har gjort operationen och fått problem efter det?

Be strong!

Leverjag

Läste här någonstans om några som diskuterade det. Tydligen händer det flera efter op. Något om att kroppen efter tar upp snabbare har jag för mig. Det betyder att du inte kan dricka som förr om jag förstår det hela rött. Varnade inte läkare för det efter op med förklaring varför?

Nu verkar du fått ett beroende som vi andra här och då är det avgiftning som gäller. Läs och skriv. Kanske du ska höra med vården som ansvarade för op.

En dag i taget. Drick inte idag!

JohannaJ

Jag har också gjort op och fått problem med alkohol( vin) efter det. Av de som op samtidigt som jag vet jag 3 till som också har fått problem. På nyheterna härom dagen sa det att det är vanligt. ( Och speciellt problem med vitt vin tydligen. Antagligen för det lättdrucket )
Jag minns även att det nämndes på info träffen innan op.
Jag tänkte aldrig att det skulle hända mig...
Jag har nu varit nykter sen 15 juli i år, drack visserligen 2 glas vin för Snart en månad sen men det gjorde att jag blev mer klar med att alkohol inte längre är nåt för mig. Men tyvärr har det gjort att jag äter lite mer :(
Klarar du inte att sluta dricka på egen hand måste du få hjälp.
Lycka till och man har allt att vinna med att vara nykter istället för dessa minnesluckor och ångest.

pudas

Tack för ert stöd.
Jag brukar inte ha problem med att inte dricka på vardagar. Ikväll känner jag mig extra ensam då man och dotter inte är hemma så det sprack då det fanns vin hemma :/
Fan va dålig jag känner mig.
Depressionen gör sig även påmind. Har haft symptom på TIA attacker och ska på hjärnröntgen om ett par veckor, känner mig orolig och har ingen bra dag alls :/

harrim

Jag har svårt att låta bli att dricka när jag är ensam hemma. Jag vet inte vad det är som gör det. Kanske att jag passar på när jag inte är övervakad eller för att det är skönt att sitta för sig själv med vinglaset. Det är liksom ett problem i problemet, i alla fall för mig.

pudas

För mig är det iaf att jag kan smyga med det. Ingen behöver veta något liksom.
Min dotter kommer hem imorgon och min man på fredag och från och med då ska jag vara nykter (är tanken) Klarar jag jul och nyår så ska jag köpa mig en klänning till min födelsedag i januari. Funkar belöning för er?

harrim

Jag har ofta funderat på vilken morot jag skulle behöva för att låta bli att dricka. Jag köpte ett teleskop som jag har varit ute och tittat på planeter, galaxer, etc. Det är roligt för jag ägnade mig mycket åt det när jag var i tonåren. Men det är ju inte stjärnklart varje kväll, ibland går det ganska lång tid till och med.

pudas

Är även sugen på en riktig kamera, så besviken att jag inte fick bild på blodmånen, så tänkte ta delmål, januari en ny klänning och en ny kamera till nästa semester.
Men funkar detta för er eller tar A över?

harrim

Jag fick en bild på blodmånen och jag har i alla fall för avsikt att ta bilder i skymningen och när det är mörkt och det är det ju ganska tidigt nu. Men jag har haft kameran ganska länge nu och det har ändå inte blivit så många fotosessioner. Det regnar, det blåser,.. bäst att vara hemma och dricka vin. Vi är ju goda förhandlare, tyvärr.