Jag är en kvinna på strax över 30 som lever med man och barn. Jag har ett bra jobb, bra utbildning en underbar familj. Problemet är mitt vindrickande. Jag dricker 2-3 gånger i veckan vilket har pågått i ca fem år. Jag blir aldrig så full så jag gör bort mig men det påverkar definitivt min ork och motivation.
Jag har läst här på forumet ett bra tag och tänkt att jag ska starta en tråd och nu äntligen blir det av! Min tanke är att jag ska sluta helt med alkohol. Jag tror inte jag kan begränsa mitt drickande. Jag är så trött på att alltid ha det i mina tankar! Jag vill gärna tänka på min familj och vår framtid och att faktiskt se fram emot saker, men framförallt vill jag ha mål i livet. Jag saknar att vara driftig och göra nåt vettigt. Jag ser fram emot att dela min resa mot ett nyktert och värdigt liv tillsammans med er andra som kämpar här på forumet

Jag är en kvinna på strax över 30 som lever med man och barn. Jag har ett bra jobb, bra utbildning en underbar familj. Problemet är mitt vindrickande. Jag dricker 2-3 gånger i veckan vilket har pågått i ca fem år. Jag blir aldrig så full så jag gör bort mig men det påverkar definitivt min ork och motivation.
Jag har läst här på forumet ett bra tag och tänkt att jag ska starta en tråd och nu äntligen blir det av! Min tanke är att jag ska sluta helt med alkohol. Jag tror inte jag kan begränsa mitt drickande. Jag är så trött på att alltid ha det i mina tankar! Jag vill gärna tänka på min familj och vår framtid och att faktiskt se fram emot saker, men framförallt vill jag ha mål i livet. Jag saknar att vara driftig och göra nåt vettigt. Jag ser fram emot att dela min resa mot ett nyktert och värdigt liv tillsammans med er andra som kämpar här på forumet

Smygdrickarn

Bra första steg! Tänk så mycket pengar du sparar in också på en årskonsumtion och kan lägga på annat mm. Du kommer nog få känna att ork och motivation kommer tillbaka rätt så snabbt, bara som att du kommer förhoppningsvis få en bättre sömnkvalitét när kroppen inte behöver arbeta nattetid med avgiftning mm. Lycka till!

Så bra att du tar tag i detta, ändå i ganska tidiga stadie. Jag är 40 nu och önskar jag hade slutat för längesen. Men nu har jag varit nykter i 100 dagar och det bästa jag gjort för mig själv på länge. Bra att sluta när barnen ff är små. Ju äldre de blir desto mer förstår de. Och ju längre det pågår desto svårare är det att sluta.

Kram

Min situation var väldigt lik din, och att sluta dricka har för mig inneburit just det du längtar efter. Jag har fått mer energi, både med barn och egna projekt. Jag njuter mer av vardagen, och jag är lugnare och gladare. Och som du säger, livet känns värdigt, jag har inget att dölja, och det ger mig styrka i många olika situationer. Det är inte bara rosor att sluta dricka, men det positiva överväger helt klart. Det låter som att du är motiverad att sluta, testa så tror jag att du kommer bli överraskad av hur skönt det är att slippa alkoholen.

Det gör mig glad att jag redan fått så många uppmuntrande kommentarer ❤️Idag har jag varit bakis och jag vet att beslutet att sluta dricka är som enklast idag. Imorgon kommer jag må bättre vilket gör att tankar på vin kommer tillbaka men jag ska stå emot! Jag har lovat mitt ena barn att jag ska köra och hämta han imorgon kväll vilket gör att jag helt enkelt inte kan dricka. Jag känner att jag måste ha nån strategi för hur jag ska hantera suget när det kommer. Vad har ni för knep?

Hej och välkommen hit. Jag har försökt sluta i nästa fem år från och till och nu verkar det lyckas. Drygt två månader nykter. Att ha någonting att pyssla med har hjälpt mig i början. Vet inte vad du gillar att göra. Jag promenerar läser lagar grejor bakar mm mm. Lycka till och ge inte upp. Livet får så många fler färger utan alkohol. Kram

När man vaknar upp och inte är bakis är just morgonen den allra bästa stunden på dagen. Kaffet smakar bra och man får en bra start på dagen.
Jag ska försöka hålla mig sysselsatt. Ibland vet jag att det går bra iallafall om jag lovat nån annan att ses exempelvis, annars är jag bra på att avboka inplanerade grejer för att dricka istället.
Jag har fortfarande lite vin kvar i en BB. Detta måste jag hälla ut. Att ha vin hemma när suget kommer är ingen bra idé! Jag kan verkligen vara helt övertygad om att jag inte ska dricka och sen ändrar jag mig på mindre än en timme. Helt plötsligt är jag påväg mot bolaget. Jag har alltid en ursäkt om att vi ska laga en god middag hemma och då är det ju festligt med vin. Det spelar ingen roll om det är helg eller vardag. Tack återigen för era kommentarer. Känns bra att få dela med mig här!

Välkommen hit! Häll ut vinet ja, väldigt riskabelt att ha alkohol hemma i början. Att ha något att sysselsätta sig med är också viktigt. Sedan tror jag det är bra att tillåta sig att ” njuta” av annat ät och drickbart. Tex godis eller chips om man känner för det. Och att läsa och skriva mycket här såklart!

Kram ?

Nu tog jag den där förbannade BB och hällde ut skiten. Först stod jag och tvekade och kände att det var onödigt. Hur knäpp är inte hjärnan? Hur kan man vara så ambivalent? Hur kan tankarna ändra så från en sekund till en annan? Ut åkte det iallafall!

Varmt välkommen, hjärnan är en lurig rackare, och vi har matat den med felinformation och beroendeframkallande substanser länge. Det tar ett tag att återställa balansen och därmed förnuftet, vi får helt enkelt gå på envishet i början, de allra flesta av oss. Sedan lättar det som tur är, hjärnan går att lura tillbaka liksom, och man kommer på knepen vartefter. Smart är att ta rygg på andra som gått före, och om det ändå inte funkar....ta annan proffesionell hjälp i kampen. Lycka till

Bra att du hittat hit till forumet. Och vad bra att du tagit tag i ditt drickande i så pass tidig ålder. Önskar att jag gjort detsamma. Själv är jag över 50 och har haft problem med alkoholen hela livet egentligen men insåg nog redan i din ålder att jag jag hade allvarliga problem men tog inte tag i det förrän för några år sen. Tror det var ca 5-6 år sen jag insåg att jag verkligen är alkoholist. Gick in här då och har varit kvar sen dess men under olika nicks.
Håller med dig när du skriver att det är svårt att begränsa drickandet. Och även om man lyckas med det och lyckas dricka kontrollerat och mer ”normalt” en tid så uppehålls ändå ens tankar av alkohol. Så är det för mig också, om jag nån kväll lyckas hålla mig till 2 glas så slits jag itu av tankar på att jag vill ha meeeer. Har försökt att dricka normalt 1000 gånger och misslyckats varje gång. Till slut blir det ett tillfälle där det går överstyr. Nu har jag varit utan alkohol i en dryg månad och börjar inkassera alla vinster!
Varje dag upplever jag nya fina vinster. Det är så härligt.
När du hållit upp ett tag kommer energin att öka. Det blir lättare att sätta upp mål och verkligen genomföra dem.
Hur ofta har man inte planerat saker och sen varit för bakis och trött för att genomföra planerna.
Tror att det är lättare att ta en dag i taget som du säkert läst här, än att tänka att man ska vara nykter för all framtid.
I början hade jag sorg och tänkte att livet kommer vara trist men det har börjat ändra sig nu redan efter en dryg månad. Håller med de andra om att det är bra att unna sig något annat istället för vin.
Jag äter massor med godis och dricker a-fri öl. Funkar bra för mig. Är inte rädd för att gå upp i vikt av godiset för jag tänker att det är nog nyttigare än allt vin och öl jag annars hade hällt i mig.
Ett tips till är att lyssna på olika poddar som tex. Fyllepodden och Alkispodden.

Heja dig!
Kram

Det jobbiga med att vara i denna karusellen med vindrickande, några nyktra dagar sen på det igen är att jag inte kan lita riktigt på hur jag känner. Jag är mycket känslig, tar lätt åt mig, överreagerar och har nästan alltid en liten lätt ångest. Jag har innan hållit upp i ca två månader och märkte då hur stabil jag blev. Klarade av motgångar på ett helt annat sätt. Just nu är jag nedstämd fast jag vet att jag har inget att vara ledsen för tvärtom! Jag fullkomligt älskar julen och tycker att alla ljus och julbak med barnen är helt underbart. Därför är det också så viktigt att jag slutar helt med alkoholen. Jag kan inte njuta av livet om jag bara tänker på nästa tillfälle jag får dricka. Jag lever inte här och nu!

Snart kommer helgen. Det är då frestelsen är som störst. Ikväll är det nog ingen risk att jag dricker. På fredagar brukar jag komma hem sent så då är risken mindre men imorgon blir det värre! Varje morgon jag vaknar utan baksmälla är jag tacksam. Det hade varit härligt med en nykter helg! Så ska det bli!

Du ska ha en härlig nykter helg. Visa inte minsta uns av tveksamhet genom orden du väljer. Det handlar jättemycket om att etablera nya nyktra rutiner.

Chill helgkram ?

För mig har det tagit sin tid att ändra rutiner,då vanan att dricka vin har funnits med som en rutin.
En önskan är ju att denna dricka rutin ändrar sig för dig också.
Ibland så kommer ju tankarna på att bryta rutinen.
För mig är det så.Jag känner
mig inte säker.Utan behöver "jobba"med mitt nya jag.Vi ger och får råd här på detta fina forum.Men det är ju ändå du o jag som hittar vår egna väg som gör oss till de personer vi egentligen vill vara?
.Ha en fin helg.
Kram Pilla