Hej Robban heter jag.
Har tagit första steget i igår har varit på aa möte. Har varit en "tuff" vecka kan man säga. Så pass att tjejen är nära på att lämna mig. snälla behöver råd och tips ligget här ensam hemma och har sån ångest och är rädd.vill verkligen sluta dricka :(

Robbanrs

Usha vad hjärtat värker. Svetten rinner och vad har jag ställt till med. allt som hör den här jobbiga känslan till.
Jag har haft problem med alkohol ända sen jag var 17 år. Vissa stunder har jag varit nykter fast har inte klarat mig längre än 3 månader. Nu har det hänt igen 2 veckor i sträck. Min flickvän har sagt att hon inte orkar mer med mitt drickande och lögnerna. Så igår så gick hon och jag på ett öppet möte. Har ju alltid sagt till mig själv att jag behöver inte någon hjälp. Men nu går det inte längre. Snälla ge mig lite tips hur ni har tagit er mot en nykter livsstil. :/

AA-Anki

Hej Robbanrs och välkommen hit! Kan inte säga att jag är i närheten av en nykter livsstil än (har bara 5 nyktra dagar än så länge) men det som verkligen hjälper är att skriva av sig här i forumet och att ta det en dag i taget och även en timme i taget om det behövs. Det finns många underbara människor här på forumet som hejar på dig och som kommer att ge dig stöd och goda råd, så var inte rädd för att skriva hur du mår och läs i andras trådar också - du kommer nog känner igen dig i mångas historier och kanske får inspiration när du läser om andra som lyckas och hur de tog sig igenom de jobbiga dagarna.

Kram på dig!

Robbanrs

Tack för det har legat och läst kan inte sova riktigt. 5 dagar är ju jättebra det. Tack för svar :)

Robbanrs

Känns skönt att hitta det här forumet.
Finns så mycket som måste komma ut.
Vill verkligen fixa det här nu.

AA-Anki

Det som hjälper mig med mardrömmar är att jag har tråkiga dokumentärer på youtube på min mobil som håller på spela hela natten (typ en spellista). De bakas lite in i drömmarna, så om jag har en dokumentär som handlar om salt till exempel på, så drömmer jag om det också och har mycket färre mardrömmar. Mobilen är bara på ganska tyst, så min sambo störs inte av det, och det pratas så lugnt och monotont att man lätt somnar om om man har svårt att sova. Och jag brukar tänka att om jag ändå inte kan somna om, så lär jag mig i alla fall nåt... Så nu vet jag mycket om ankor, gammla egypten, rika personers källarvåningar, osv (jag har haft den strategin i typ 2 år nu, så det har funnits nätter då jag inte kunnat sova trots tråkiga dokumentärer, så jag råkade lära mig saker). Prova att titta nåt lugnt som du kan somna till och ha det på under natten - det kanske hjälper dig

aqua

Hej och välkommen Robbanrs! Du verkar ha tagit första steget. Grattis, plötsligt händer det! Första tiden av nykterhet kan en viss förvirring råda, Skakningar, huvudvärk, sömnrubbningar osv. Allt är nog precis som det ska. Alkohol är ett starkt nervgift så att kropp och knopp måste få läka. Att verkligen BESTÄMMA SIG och att BRYTA/ERSÄTTA alkoholrutinerna med annat tycker jag är det absolut viktigaste första steg. Även se till att inte utsätta sig för situationer som man förknippar med alkohol är också viktigt. Du verkar ha en stödjande partner och det måste vara stärkande. Många av oss bevarar vårt problem med A och det blir till en hemlighet. Att hemlighålla är en av de största riskerna för ett återfall har jag hört. Det är min nästa utmaning kan jag säga, att stå för att jag är en personlighet som har ett beroende.Jag föredrar att kalla mig beroende. Jag är beroende av snus, socker och dopamin. Är idrottare sen 11 års ålder, tränar ofta och tävlar i min sport. Förr drack jag när jag inte tränade, nu har även den spärren brustit och har därför beslutat mig för att sluta helt. Fortsätt att läsa och skriva här, jag följer gärna din tråd här, för att själv få hjälp och med förhoppning att kunna stödja dig. Högsta bästa lycka till!

Robbanrs

Tack för bra info nå just det här med dockumetär och radio program gör jag för fullt. Det får inte bli tyst. Idag känns det värre med ångest. Sen saknar jag min sambo. Hon vill inte vara hemma och se just det här dryga. Vi har även en son på 7 månader. Mitt aa möte kändes jättebra och ska gå igen så fort jag kan.

aqua

Låter som ett bra val, gör allt du behöver för att fortsätta vara nykter. Alternativet A är bara en väg utför!

Robbanrs

Jag vill verkligen inte förlora min familj. Så ska göra allt jag kan för att inte dricka alkohol. Har hällt ut det lilla vi hade hemma

aqua

Det finns mycket du kan göra :)

1. Läs och skriv här.
2. Om du har någon att prata med, gör det!
3. Ring 1177 Vårdguiden- Alkoholberoende. Du får prata med en sjuksköterska och de svarar dygnet runt
4. Ta en lång promenad
5. Ät gott och drick mycket, alkoholfritt förstås. Du kan även prova att äta något sött. Alla dessa förslag gör att du dämpar A suget!! (mättnad, du stimulerar drickreflexen och du sockerkickar på godis ist med alkohol).
6. Gå på bio eller se en film du tycker om.
7. Om du har oro för framtiden eller ångest över vilken situation du befinner dig i så försök att stoppa dessa tankar just nu.
8. Om du tänker att ovanstående förslag är jobbiga, vill skita i att göra någonting? Försök att dämpa även dom tankarna. Bara GÖR någonting, utan inre diskussion.
9. Du har säkert egna förslag som kanske fungerar bättre för dig. Gör DET då!

När jag är mycket orolig kan jag inte resonera med mig själv. Det ända som hjälper då är att GÖRA NÅGOT som får tankarna att vila och inte ge mig själv förhandlingsutrymme. Lugnare dagar är det lättare att se varifrån oron kommer och det går att resonera med sig själv på ett mer stödjande sätt.
Håll ut idag kompis. Ångest går över och det blir bättre. Jag lovar! Skriv gärna och berätta hur det går.

Robbanrs

Håller på att tokig tror jag. Försöker att städa lite o tänka på annat

aqua

Bra val! Det GÅR över fast man ibland tvivlar. För varje gång du gör ett konstruktivt val stärks du och kommer närmre och närmre det liv du önskar. Jag tror det går snabbare än vad man tror bara man håller sig "right on track"! Var god med dig själv, tänk vad nöjd du kommer vara efter AA mötet. Smärtsamma saker som man utsatt sig själv och andra för får man ta "pö om pö" tror jag. Annars kan skammen över det bli en anledning till att dricka igen. En sak i taget i min nya melodi. Må gott!

Robbanrs

Min mamma ville följa med på det öppna mötet ikväll kl 19.00 ska bli skönt så hon får se hur man har det. Tjejen och grabben kommer inte hem ikväll Heller. Förstår att det är jättetufft för dom också.

aqua

Hejja dig! Du verkar mottaglig och har förhoppningsvis kapitulerat inför insikten att du har ett problem att lösa. Du vädjar om hjälp, får det och tar emot den. Det vill jag påstå är ytterligare ett avgörande steg! Hoppas du kan sova lite bättre inatt.

Robbanrs

Tack alla ni som ställer upp på det här forumet. Jätte skönt att få skriva ur sig.
Känns tufft att veta att tjejen är så nere pga att jag inte kan ge fan i dricka. Hon mår väldigt dåligt utav de

Välkommen hit! Du har hamnat på rätt plats tror jag. Och vilken fin människa du verkar vara när du skriver om din tjej o att hon nog har det jobbigt även när du är i den här fasen av ditt avslut. Var stark nu. Det blir bättre!