Hej på er.
Jag har nu varit fri från alkohol i 2,5 år och de har fungerat förvånansvärt enkelt. Har haft tankar som att, jag kanske inte alls är alkoholist... Men nu så dyker tankar på alkohol upp allt oftare. När jag tänker på att dricka så handlar de inte om ett glas vin till maten, nej de jag är ute efter är en hel flaska whisky, minst. Att få fly in i dimman och inte komma ut ur den på minst en vecka.
Jag vet och är fullt införstådd men att jag är alkoholist och tänker som en sådan. Jag har en beroende personlighet. Efter att ha kommit till insikt med att mitt drickande måste upphöra helt så utvecklade jag i stället ett spel beroende och detta skapade minst lika mycket om inte mer problem för mig och min familj. Efter en 10 veckors behandling för mitt spel beroende för 1 år sedan är jag fortfarande fri från återfall.
Kämpar på med mig själv.
Tar styrka från er andra här på forumet.

Kämpande beroende personlighet.

etanoldrift

Kanske är både vi medberoende och beroende lite som allergiker.. Har vi en gång blivit överkänsliga, så måste vi vara försiktiga resten av livet?
Och ibland känns det lite som vi måste hitta orsaken till varför vi en gång i tiden valde ett beroende som ett sätt att antingen skydda oss eller fly från något.. (ja det är lite mina egna funderingar kring beroende)
För det verkar som summan av lasterna är konstant?
Kanske ska man försöka hitta något trevligt och nyttigt att bli "beroende" av istället?
Önskar dig en fortsatt beroendefri, från negativa saker, tillvaro!

cruella

Så himla starkt att du inte har trillat dit igen, att det åtminstone bara är tankar!!! och att du skriver här!!! Försök hitta tillbaka till varför du blev nykter en gång. 2,5 år är ju helt fantastiskt! Läs på forumet, och skriv! Det ger åtminstone mig en massa energi (alltså, jag är bara nykter på 7:e dagen så jag är kanske inte den bästa att ge dig råd...) och motivation. Vad är det du behöver döva? Kan du försöka prata med någon om inte forumet räcker? Jag är också en beroendepersonlighet och vill gärna ersätta det ena med det andra - och har gjort det. Jag kommer försöka hitta nyttiga saker nu att ersätta med, och jag tror det är viktigt att inte han någon form av näringsbrist. Tränar du? Intressen? Hoppas du orkar fortsätta och tar tag i tankarna som dyker upp, det är den där lilla jäveln i huvudet som märker att du är lite svag och passar på!! Jag önskar dig jättemycket lycka till!!!

jonper1223

Hur många dagar man varit nykter spelar ingen roll, det viktigaste är att man kommit till insikt och vågar erkänna (om så bara för sig själv) att alkoholen faktiskt är ett problem. 7 dagar är svin bra. Kämpa vidare och tveka inte med att ta hjälp. Själv valde jag att gå på NA i stället för AA. Skall dock börja gå till AA nu när jag känner att jag behöver stöd och för att bli påmind om varför jag inte kan hantera alkohol.
Lycka till och låt inte (om de skulle ske) ett bakslag rasera din kamp för ett fortsatt nyktert liv.
Vänligen Jonny