Nu har jag lämnat honom. För andra gången. Han fick/tog ett återfall ett halvt år efter behandling. Det är vanligt, jag vet och det hade varit ok om han kunnat prata med mig om det som hänt, om hans känslor och om mina men det gick inte. Han blev bara arg, sa att han inte hade några problem. Vi bodde tillsammans några månader efter återfallet för ingen av oss hade någon stans att ta vägen men nu sedan en månad tillbaka bor han i sommarstugan. Och jag saknar honom otroligt mycket. Det gör nästan fysiskt ont. Efter 20 år tillsammans är ensamheten total känns det som. Ja visst, skönt att slippa se honom påverkad om det var av sömntabletter eller alkohol eller en kombination vet jag inte men det hände flera kvällar efter återfallet att han blev förändrad på blicken, rörelsemönstret, talet... Och det fick mig att må jättedåligt. Problemet är att jag fortfarande hoppas att det på något mirakulöst sätt ska ordna sig att han ska vakna upp och inse att han behöver ta hjälp...

Var att tänka att han var min drog som jag behövde för att bli lugn,nöjd.
Problemet var ju att han inte gjorde mig nöjd i längden eftersom förhållandet förstås var otillfredsställande pga hans drickande.
Så det blir liksom ett moment 22 att man längtar efter den det som gör en illa.
Precis som för den som dricker som längtar efter den dryck som både ska ge lugn och ångest.

Jag tränade mig på att avstå de impulser som gjorde att jag till slut ändå gav efter och kontaktade,kontrollerade.
Men jag klarade längre och längre uppehåll och höll fast vid att ingen återgång var möjlig så länge han inte ville och kunde sluta dricka.
Och det gjorde han inte,han dricker än.
Men jag lyckades med hjälp av det mantrat sakta men säkert resa mig från mitt medberoende och fysiska beroende av honom.
Sakta lärde jag mig att fylla mitt eget liv med innehåll.
Men det gick väldigt långsamt.

Idag mår jag riktigt bra även om jag ibland tänker på och ömmar för exet.
Men nu är det som medmänniska inte som expartner.