Jag har nog druckit sen jag var runt 15 år. Nu är jag 36 det har inte varit problem tills för ca 3 år sedan då började det spåra ur. Jag började dricka mitt i veckorna på kvällar efter jobbet sen blev det mer och mer. Kunde lätt hälla i mig runt 10 starköl en vanlig veckodag, på helgerna blev det nån flaska vin också. Sen började jag även dricka det första jag gjorde på morgonen för att klara dagen allt spårade ur! För ca 6 månader sen blev jag körd till psyk och har varit istort sett nykter sen dess. Vill egentligen inte sluta dricka men inser att jag och A inte går ihop. Nu dricker jag endast på helger och mycket mindre än tidigare men en grej jag märkt är att det räcker med väldigt lite för att jag ska må fysiskt dåligt i flera dagar efteråt. Så var det inte tidigare. Är detta abstinens eller vad? Blir väldigt nervös också har jag märkt så var det inte heller tidigare.

Li-Lo

Vilken förändring du gjort! Jag är osäker på hur länge du drack de mängder du beskriver och kanske spelar det inte någon roll. Det som är av vikt är det du gör nu. Du tar verkligen dig själv på allvar och är uppmärksam! Fint. Alkoholen påverkar dig inte på samma sätt som tidigare och du oroar dig över att de negativa konsekvenserna tar allt mer utrymme. Det krävs mod för att våga se och formulera det du gör just nu!

Du undrar om det kan vara abstinens. Den postakuta abstinensen kan sitta i under många månader samtidigt beskriver du symtom som du gör rätt i att ta på allvar. Alkohol kan förändra strukturer i hjärnan på mycket lång sikt och en känslighet kan utvecklas som påverkar hur kroppen kan hantera alkohol. Jag hoppas att andra här inne kan ge dig exempel och jag skulle vilja ge dig rådet att tala med en läkare.

Fortsätt gärna att skriva här om hur det går för dig, många har redan läst! Ibland tar det ett tag innan en ny tråd kommer igång. Sannolikheten brukar öka om man är aktiv i andras trådar.

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

konstnären

Välkommen ska du vara. Oj vad jag känner igen mig i dig. Bra att du inte dricker i veckorna nu. Jag har varit här titt som tätt under ca 3 år. Haft återfall nu senast för några veckor sedan. Nu är jag nykter och det är underbart. Jag kände inte heller några fysiska eller psykiska men, det slog till för ungefär3 till 4 år sedan. Jag får enorm ångest, oro, stress vid abstinens och även under tiden jag drack, fyllde på för att slippa ångesten, men den kom tillbaka starkare efter varje återfall. Så för mig gäller nu total avhållsamhet. Jag är en person vill ha allt eller inget och det gäller inte bara alkohol.
Lycka till och skriv gärna här, för här finns ingen som dömer.
Konstnären

Olja

Jag har som sagt druckit endast på helger den senaste månaden. Innan dess var jag nästan helt nykter i ca 6 månader. I helgen som var drack jag totalt ca 15 öl (33cl) och nästan en flaska vin. Igår och idag känner jag en kraftig ångest och blir nervös i vissa situationer på mitt arbete. Blir helt skakig i kroppen men framförallt i händerna. Hur får man ordning på detta och hur länge sitter detta i? Bestämt mig för att inte dricka till helgen som kommer för så här vill jag inte må!

heueh

jag har tagit ett antal återfall nu under våren, efter två års nykterhet, en del svåra, del del mer beskedliga. Jag har märkt något likartat som det du talar om. Det verkar inte spela någon roll om jag dricker mycket eller lite, bakfyllan blir lika svår i alla fall. Jag vet inte om kroppen blir känsligare med åren eller om det är psykiskt, hursomhelst känns det orättvist när man inte ens druckit en flaska vin en kväll och ändå får en tredagars bakfylla. I mitt fall valde jag att försöka sluta helt, något fel måste det ju vara. Jag tror att min kropp försöker tala om för mig att alkohol är inte bra för mig, ens i små mängder.

Olja

Nu är ångesten borta och jag mår bättre nu. Solen skiner och det skulle sitta fint med en hög pilsner men samtidigt minns jag hur jag mådde i måndags. NEJ det blir inga öl i helgen!!!

Olja

Det blev ingen A i helgen! Undrar om man någonsin kommer att kunna dricka "normalt" igen? För mig funkar det så att för tillfället vill jag bara dricka mera när jag väl druckit den första.