Min man har alkohol problem. Han kan sköta sig med sitt alkohol intag i perioder väldigt bra, sen kommer det dagar som i lördags då han drack för mycket och det slutade med att han åkte in på LOB och misstänkt för våld mot tjänsteman. På söndagen när han släpptes var han inte välkommen hem så han åkte till sin mamma som är en väldig vettig människa. Dem ska ha pratat mycket och kommit fram till några saker. Vi har nu också bokat hotell under nyår så att det inte blir någon fest där han kan bli frestad att dricka.
Vi har haft diskussioner tidigare om hans alkoholvanor då han en gång försvann i 8 timmar våren 2015 och i våran fick jag veta maj 2016 att han har varit otrogen mot mig sommaren 2015. Han var så full att han inte kommer ihåg det.
Han blir aggressiv (aldrig mot mig) men får för sig att alla är ute efter honom, att han måste bevisa sig och att folk ska veta vem han är. Jag har sagt nu till honom att det här är hans sista chans om han vill fortsätta ha mig i sitt liv och ha ett äktenskap. Han förstår mig säger han och ska söka hjälp.

Egentligen vill jag bara skriva av mig och kanske få råd från någon som känner igen sig.
Vi bor i Stockholm, är det någon som kan rekommendera vart han kan vända sig?

Harslutatnu

Hej

Får jag ge dig ett råd så peppa honom! Påminn honom om det ni har, utmana honom att klara en dag utan att dricka (oavsett om det är på den nivån det är eller inte. Han vill och kommer behöva allt ditt stöd.

Det tar tid. Prata igenom hur ni ska gå tillväga vid händelsen av att han dricker igen också.

Läs på, köp böcker, läs på nätet. Tillsammans. Försök lägga upp det som att NI ska klara av detta.

Min sambo som lämnat mig, delvis pga alkoholens närvarande, tyckte jag lämnade mig lite i sticket. Jag kände det som att det var JAG som skulle klara mig igenom allt. Till råga på allt så har det verkligen inte varit bra förutsättningar runt omkring oss heller där alkoholen varit väldigt närvarande. Men det blev jag som blev ulven.

Berätta, var öppna med det för era nära vänner.

Men viktigast, gör det tillsammans som ett par.

Mina fem ören...

Lycka till!