... från "förändra drickande" till "det vidare livet"!

Idag firar jag 2 veckor som nykter!!!!!!

Att livet kan kännas så skönt! Så mycket tid till att må bra i stället för att planera, dölja, gömma, handla, dricka, ha ångest, må dåligt, vara bakistrött och allt om och om igen.

Ta hand om er allihopa!

Hönapöna

I samma veva som jag slutade dricka så la jag även om kosten. Nu börjar jag bli sugen på A men tror att det beror på att jag bara vill ha snabba kolhydrater.

Vill inte dra i mig A utan skulle nöja mig med godis eller nått annat sött... Varför ska det vara så svårt?

Pärlan

Känner igen! Jag försöker äta superregelbundet..eller rättare sagt..småäta :p Försöka undvika hungerkänslir och varvar salt, sött med vatten. Kanske inte nyttigt men gör det för att hålla balansen.. För mycket socker kan dock öka suget så det är bra att inte trycka för mycket sånt :)

Pärlan

Åh! Lät ju hur gott som helst!! ? Jag brukar inte dricka så mkt läsk i vanliga fall men nu har jag hemma så att jag kan ta ngt litet glas och få lite snabbsocker om jag är sugen..alt apelsinjuice.. Och så småäter jag riskakor, eller knäckebröd med avokado salt och peppar. ? Kvällstid dricker jag bubbelvatten när jag ser på tv..:)

Hönapöna

Bra tips! Jag äter ff granatäpple på kvällen då det håller mig sysselsatt ett tag. Men säsongen är över så de kan bli svåra att få tag i nu.

Jag har så svårt att unna mig lite godis eller nått annat gott. Allt är svart eller vitt i mitt liv. Tränar jag så tränar jag jättemycket. Tranar jag inte så rör jag på mig så lite som möjligt. Ska jag gå ner i vikt så äter jag jättelite och annars äter jag för mycket. Likadant är det med alkohol.
Allt eller inget genom heeeela livet. Jag har adhd vilket gör att jag är väldigt impulsiv och även att det inte finns något som heter mellanting för mig?

Åh vad sugen jag blev på bubbelvatten nu. Patronen är dock tom (varför glömmer man alltid att fylla på den?) och jag har absolut ingen lust att gå ut! Såg att du bor i uppåt i Sverige.
Här i Mellansverige har vi sk snökaos vilket innebär att vi fått 10 cm snö?

Pärlan

Hahaha! ? Förstår att det känns som snökaos ;) Önskar jag kunde visa en bild.. Vi har väl ca 40cm snö just nu..I morse var det -17 när jag skulle gå till jobbet så jag blev lat och tig buss..? Tar 15 minuter att gå till jobbet men det var det värt idag..?

Förstår allt eller inget-sättet..är lite likadan i vissa fall jag med..Då får du helt enkelt balansera upp med mycket av allt ett tag ;) Appropå granatäpple har jag ätit det en enda gång.. för typ 10 år sedan.. Förstod inte hur jag skulle få loss nåt och orkade aldrig försöka igen ?

Hönapöna

Tack så mycket? Ja det går faktiskt jättebra. För 2 år sen var jag nykter i 8 månader så jag ropar tyvärr inte hej än?

Jag brukar bellöna mig själv med en glass sent på kvällen. För mig blir det ha något att se framemot, en belöning.
Ett annat tips är att köpa hem must. Jag föredrar kullamust hallon-äpple men det finns andra smaker Sen häller jag den i ett whiskeyglas och fyller på med mycket is. Hur gott som helst!

Hönapöna

Tack för tipset! Must lät jättegott? Glass är en last för mig? men jag försöker samtidigt hålla igen på kalorierna så jag får ta till det när det kniper på riktigt?

Hönapöna

Och energin har kommit tillbaka och håller i sig hela dagen! Både idag och igår har jag haft en massa energi kvar när jag har kommit hem från jobbet! Tidigare har jag varit som en zombi hela dagarna.

Underbar känsla? Ta hand om er?

Hönapöna

3 vita veckor idag men nu kommer första prövning känner jag. Har sen lunchtid varit mycket sugen på att dricka vin idag. Är dessutom själv i kväll...

Fast det är måndag... och en vecka till ska du väl ha först... och exakt VAD vill du ha? Ett kvällsrus? Hur mycket hade du tänkt dig? Och du vet väl att om du dricker så blir du fullare än när du slutade och risken är mycket stor att du mår riktigt pyton i morgon. Så fråga dig själv om du verkligen vill köra hela scenariet från inköp till bakfyllan och ångesten...,
Vet så väl hur tankarna går... men försök hitta på nåt annat ikväll istället.

Hönapöna

Fortsätter min monolog... Drack idag iaf!
Peppen här inne är inte så stor som jag vill när jag mår som sämst. Jag vet att jag är dålig på att ropa efter hjälp när jag behöver det. Men för mig är det här som allt i det vanliga livet. Vissa hörs och syns mycket på ett positivt sätt och får andras sympatier. Vissa är lugna och vänliga och får också en massa vänner. I vanliga fall är jag som den första kategorien jag beskrev men nu bär jag är nykter är jag mer eftertänksam eller kanske mer av en gråmus...

Bedrövadsambo

Jag tänker att det måste vara som med allt sug som beroendehjärnan skriker efter. Man får ett infall, bestämmer sig för att följa det, och gör det. Att i det läget distrahera sig, att ha klara strategier, måste vara det bästa. I ditt fall tycker jag att du skulle läst alla dina inlägg från början till slut innan du drack glaset med vin. Dina inlägg förmedlar oerhörd glädje och stolthet för varje nykter dag. Upp på hästryggen igen!

Nu vet jag inte om du menar att du får dålig respons på forumet, men du har bytt till ett ämne där aktiviteten är mindre. Jag läser sällan härinne. Kommenterar än mer sällan. Och det är "det vidare livet" - där man inte kämpar så mycket längre... eller det gör man nog säkert, men i te riktigt på samma sätt. Du kanske ska flytta tillbaka igen Hönapöna om du vill ha mer respons. Jag gillade ju dig och din tråd när du dök upp.

Och sen... döm dig inte för hårt nu. Din alkoholhjärna hade nog räknar ut detta (möjligheten att dricka) för länge sen. Låt det bli den engångsföreteelse det är och kör på igen direkt. Det blir lättare.