Kommer from imorgon att starta ett eget program för att vänja av kroppen från alkohol, har druckit 2-5 starköl i princip varje dag de senaste två åren..

Som om inte de första inte vore en nog stor utmaning kommer jag även att sluta snusa i samma stund.

Förväntar mig betydande problem gällande abstinens, vilket jag fått tidigare...(svettningar, muskelvärk, skakningar och svårigheter att sova) och för er som är intresserade kommer jag att uppdatera detta varje dag så ni får läsa om hur det går.

Programmet baseras till stor del av ett näringstillskott innehållande bl.a vitaminer och mineraler med ett väldigt högt upptag i kroppen,,,! Ett näringstillskott som uppvisat mkt god effekt gällande lindring av abstinens, och dessutom också vid träning med ökad prestation och syreupptagning!
Detta kombineras med andra inslag som jag kommer återkomma till.

Faller detta väl ut och om jag lyckas med dessa mål så har jag ambitionen att coacha och utforma liknande program för att stötta andra i min situation framöver.
Tror verkligen att det finns andra lösningar än medicinering och att överlämna sig själv i myndigheternas hand med allt vad det innebär.

Återkommer!

Hej
Jag kommer att följa dig med spänning. Det behövs verkligen alternativ när det gäller att bekämpa alkoholism. Detta eftersom vi alla är mycket olika, det som fungerar för den ene passar inte alltid för den andre. osv.
vänligen
Ikaros

Hej
Jag kommer att följa dig med spänning. Det behövs verkligen alternativ när det gäller att bekämpa alkoholism. Detta eftersom vi alla är mycket olika, det som fungerar för den ene passar inte alltid för den andre. osv.
vänligen
Ikaros

Roffe

Har innehållit motion, arbete och har avlöpt förvånansvärt bra.!
En del känningar av abstinens- stickningar, tryck över bröstet osv dock snabbt övergående, även viss rastlöshet..
Positivt överraskad och hoppas att morgondagen går lika bra!

Roffe

Check!
Förvånad över hur lite abstinens som funnits under dagen,,,
De relativt små känningarna som infunnit sig har varit lätta att hantera.
Försöker undvika socker också i möjligaste mån, vilket en del påstår lindrar abstinens attacker från nikotin och alkohol..
Tror även att näringstillskottet hjälper till också då det innehåller ett ämne som underlättar också, kanske jag överdoserar detta lite men det känns som det hjälper..!
Lycka till till er övriga som kämpar :-)

Anders 48

Kämpa på Roffe!! Hoppas att det går bra. Låter tufft att sluta snusa samtidigt - men det kanske är lika bra! Jag håller med Ikaros - det är intressant att följa dig. Och som han skriver - vi är alla olika - och att sluta kan göras på så många olika sätt, beroende på vem vi är. Jag håller på dig!!!

Hej, Vad heter det tillskottet du tar? "då det innehåller ett ämne som underlättar också" - vilket ämne? Lycks till med din nykterhet! ? Med vänlig hälsning, MM

Roffe

Jag ska lösa detta? Men jag vill verkligen hjälpa de som kämpar, det va ju därför jag nämnde detta för jag tror och känner att detta hjälper mig men tydligen verkar det va väldigt strikt med "reklam" som någon nämnde i ett av mitt tidigare inlägg..
La då ut en tillfällig emailadress för att kunna informera intresserade om detta näringstillskott, vilken redigerades bort..suck.

Min hustru har pga en sjukdom varit tvungen till ganska tunga smärtstillande dagligen för att mildra smärta i kroppen, under ca 4 års tid(metadon), men efter att ha börjat används tillskottet har hon reducerat doseringen av metadon till hälften nu..

Någon här kanske vet hur jag kan informera om tillskottet/ produkten till intresserade utan att hamna i onåd i forumet..?

Du kan nog skriva vad det heter men inte i försäljningssyfte. Eller skriva innehållet. Nä pers info blir inte godkänt. De håller hårt på vår anonymitet. Vilket är förståeligt... ?

Roffe

Ja du..måste fundera lite på hur jag ska lösa detta på bästa sätt för de som är intresserade av att prova detta på samma sätt som jag gör..
Måste nog kolla med en nära bekant som jobbar med dessa produkter åt företaget som tillverkar och saluför dem, om jag får nämna namnet i detta sammanhang, de är ju tänkta som ett näringstillskott som man använder för att komplettera sin kost och inte i det syfte som vi nu talar om.

Hursomhelst är det viktigt att man får ordentlig information om vad de innehåller, hur de fungerar och dosering.

Återkommer!

Ja det bli nog svårt att saluföra det här på det viset som du vill hjälpa till med funktion och dosering osv.
Det blir ju fel i ett forum av Socialdepartementet...
Men det är ju bra att du får testa och att det verkar fungera för dig.

Ska dock tillägga att om man har svår abstinens så ska man inte vara rädd att söka hjälp
hos läkare. Eller som för många av oss, behöver stöd. Ofta ligger det ju en djupare problematik
bakom ett missbruk.

Tack iaf att du tog dig tid. Ska följa hur det går för dig :)

Roffe

Jag ser inte problemet med att om ngt fungerar i detta sammanhanget och kan hjälpa folk igenom jobbig abstinens att man Isf rekommenderar det..

Tror att problemet kan vara att man misstänker att någon kan tjäna pengar på om det fungerar(det är nog där skon klämmer för vissa),,och den personen eller företaget är inte jag- för att vara tydlig!
Jag har annat att fundera över än pengar just nu,,

Förövrigt så tjänar ju läkemedelsindustrin, psykologer, läkare och andra också på vår grupp av människor..och läkemedel har ju som bekant ibland ganska besvärliga biverkningar vilket ett näringstillskott inte har.

Roffe

En bra dag idag också, har dock fuskat med snuset vid två tf idag,,
Måste erkänna det, men mitt huvudsyfte att låta bli alkohol har jag hållit vilket är det viktigaste.

Kanske blir det för tufft att avbryta två beroenden samtidigt, men jag fortsätter kämpa på.
Har vidare fuskat med kosten och träningen som jag tänkte hålla också, med mer socker i intaget idag i form av skräpmat vilket nog har bidragit till ett ökat sug av både nikotin och alkohol..

Men blir det inte värre än såhär så klarar jag det:-)

SkåneTösen

Så länge det inte är med alkoholen. Det är ju en jättebra ambition att sluta med snus men som du säger kan det var svårt att bryta två beroende samtidigt.
Jag vet flera som blivit rådda av läkare inom psykriatin att inte försöka sluta röka när dom har det krisigt.
Men man är ju olika kanske funkar det för dig men om det blir för jobbigt tycker jag du kan fortsätta snusa tills din nykterhet är stabil.
Det är ändå det som är det mest akuta.

ben

Hej

Undrar själv över lugnade/rogivande örtmediciner. Har sjukt svårt att sova i perioder, ngn som har bra tips?

Var på Apoteket och köpte en sort på rekommendation som jag inte känner av.

Ben