Insåg igår att jag är alkoholist. Inser att jag vill förändras och bli nykter. Jag grät när jag kom hem från krogen. Onykter och trött på mitt sjuka beteende. Jag tog alla flaskor med sprit och hällde ut allt. Alla öl också. Nu är det färdigt, nu har jag nått botten. Ångesten var/är vidrig idag. Har läst hela dagen här på sidan och känner igen mig i mycket. Idag är det dagen då jag har gjort ett val för att bli nykter. Aldrig mer alkohol igen.

Malta

Fina du, välkommen! Har gjort många stopp på denna sajt. Senast 6 år sen. Det går upp och ned. Inte för alla, vissa tar tag och fixar det direkt. Och det finns så många grader när det gäller alkoholberoende. Inga rätt eller fel. Vi har en sak gemensamt - vi tänker så mycket mera på A och hur vi ska hantera den jämfört med de som inte är i fällan.

Xavier

Tack för dina ord, Malta! Bara den här dagen går förbi och ångesten försvinner. Jag har aldrig varit mer taggad och beslutsam att bli nykter. Jag har alldeles för länge blundat, inte viljat inse och sysslat med självbedrägeriet. Jag vill inte mer och orkar inte att alkoholen tar upp så stor del av min vakna tid. Nu har jag druckit färdigt! ??

Xavier

Tack, Äntligen fri! ? Jag ska definitivt läsa din tråd, om jag inte redan har gjort det. Igår satt jag hela dagen och bara läste och läste här på forumet. Häftigt att så många kämpar och stöttar varandra i kampen mot alkohol.

Idag är det dag 2 för mig. Vet inte varför jag känner att jag ska behöva räkna mina nyktra dagar, men det är väl så att man behöver något slags "kvitto" på att det man gör. Många tankar i huvudet just nu. Hur kommer det gå? Kommer jag klara av att stå över alkohol? Kommer jag ha ett starkt sug? Hur kommer jag att hantera suget? Tack till alla som delar med sig av sina erfarenheter! ?? fortsätt kämpa!

En del skiter helt i det. För mig är det en drivkraft att veta. Jag vill räkna. Och antalet idag är: 207 st dagar utan A.
Har dock en app som räknar dom åt mig :-)

Håller med Äntligen, det går att tillfriskna. Därmed inte sagt att det alltid är lätt. Men det går att leva ett utmärkt liv
utan A. Kämpa på och ge dig inte.

Kram

MM

Xavier

Tack för ditt stöd, MM! ?? vilken app har du som räknar nyktra dagar? Håller med dig där. Vetskapen om att man klarar sig utan alkohol och får en siffra på sin kamp är viktig drivkraft - i alla fall för mig. Är så himla taggad på den här resan. Vilket grymt jobb du gör/har gjort! Kämpa! ??

Xavier

Jag är 30+, och jag kan inte förstå hur blind jag har varit som låtit mig luras så länge. Började dricka redan vid 14 år - i princip varje helg. Det liksom avtog aldrig utan många i min krets drack så. Det var inte förens jag vart runt 18 år som jag började dricka tyngre och under längre perioder. Innan var det mest folköl - som senare skulle eskalera till starköl och sprit. Drack och festade alldeles för mycket. Det inser jag idag, och spydde nästan varje gång. Har aldrig hamnat i fyllecell, eller fått några såna konsekvenser av mitt drickande. Men sen kom ångesten... Oftare, starkare och tydligare. Jag drack mer för att slippa känna - slippa ta ansvar för mina handlingar och mitt mående. Är så besviken på mig själv, att det skulle behöva ta alla dessa år innan jag såg. Har försökt hålla på till de s.k måttlighetsdrickandet, men har gång på gång trillat dit igen. Supit mig svinfull och legat halv död med ångesten från helvetet nästa dag. Den insikt som jag har idag är att jag aldrig mer kommer kunna dricka igen. Jag litar inte på mitt omdöme ihop med alkohol. Och nu har jag kommit till den punkten att jag inte orkar mer. Jag vill verkligen inte. Aldrig mer. ??

Min app heter Sober Time där man gör egna inställningar. Den kommer även med små qoutes varje dag. Tillhörande finns det ett globalt forum där människor från hela världen skriver. Människorna som skriver i detta forum visar samma ångest, samma symptom, har samma problem med återfall o.s.v. Oavsett om man är från Kalifornien, Afghanistan, Irland eller Ukraina så pratar vi om sjukdomen alkoholism.

Man hör att du är inställd på att vara nykter. Bra val. Förmodligen ett av det bästa valen du har gjort. Nånsin.
Jag ska följa din resa.

Kram

MM

hade jag för 207 dagar sedan. Jag orkar inte mer. Jag orkar inte med stressen, ångesten, bakfyllan, lögnerna. Listan kan göras lång.
Det är en bra känsla. Om/när den försvinner så skriv här fort som fan så ska vi påminna dig, för din hjärna kommer att glömma hur det känns just nu och tro att den är läkt. Det är den inte. Har du klivit över gränsen för ett missbruk så är det bara att omprogrammera hjärncellen att det kommer aldrig att gå att dricka. Vi som har utvecklat ett missbruk måste förstå att det kommer ALDRIG att fungera om vi vill ha ett bra liv.

Lär man sig att leva efter dessa 3 ord så kommer en befrielse. En lättnad. Man behöver inte ens fundera på att inta A.

Tre ord:
Jag kan inte.

Egentligen så enkelt.

Madea

Viljen bra ide med en app att räkna alkoholfria dagar med! Vad heter den?

Visst är det skönt med söndagar utan bakfylla och ångest! Det är dag 2, för mej också. Jag kämpar gärna med dej på vägen. Att ha strategier som t ex träning och sociala aktiviteter inplanerade på lediga dagar, fungerar bra för mej (för de mesta iaf).
Ja, tankarna på att/om/hur hantera alkohol tar mycket tid och energi. Bra att detta forum finns, man känner sej inte ensam i kampen heller. Sköt om dej! ?

Xavier

Grymt, Manda! ?? nu kör vi! Jag planerar för löpning imorgon efter jobbet. Det var länge sen jag tränade/sprang. Nu tänker jag ta tag i det på riktigt. Den här gången finns ingen bakfylla i vägen. Ångesten ska krigas bort utan alkohol!

Xavier

Sober time, heter appen som räknar alkoholfria dagar. Laddade ner den idag så nu är jag igång även där. Bra påminnelse när a-sug sätter igång - så kan man starta appen och se vad man uppnåt. Tack för tipset, MM! ??

Xavier

Märkte aldrig när alkoholen smög sig på och tog mig i sitt grepp, märkte aldrig att jag vart en slav - jag såg aldrig kedjorna. Något hände med mig. Nu har jag insikten, nu gör jag mitt helhjärtade val att bli nykter. Satt och pratade med min sambo förut. Då gick det upp för mig - jag hade gått in i en boxningsmatch med en världsmästare. Helt utan kunskap, träning eller insikt om varken mig själv, eller min motståndare. Självklart fick jag stryk. Jag stod ju där med förbundna ögon och kedjade armar. Visste inte vad som väntade, och jag såg inte ens att fighten hade börjat, eller vem jag slogs emot? Nu vet jag vem fienden är, nu är jag redo att slåss. Har läst på minor som svenska militären har använt och citerar från det - denna sida mot fienden - nu är det krig. Och jag har inga planer på att förlora. Imorgon tar jag dag 3. God natt ??

Xavier

Det gick bra idag - ångesten finns där, men inte lika stark längre. Jobbet gick bra, höll humöret uppe. Vart dock ingen träning efteråt som jag hade planerat. Är förkyld och trött. Kunde inte sova igår, låg och läste här på forumet fram till midnatt. Försöker tänka fram en strategi till att klara kommande helg. Kan knappt minnas när jag varit nykter en helg. Är taggad och har energi, men jag måste ha en plan. Det får inte sluta med att jag "ramlar dit" den här helgen igen... Imorgon tar jag dag 4. ??

Xavier

Har tänkt mycket på mitt drickande. All tid som jag kastat bort och de pengar som det kostat. Framförallt när minnesluckor förekommit, gräl/bråk, mitt ur usla beteende mot folk som jag möt ute i olika sammanhang (krogen, fester, etc). Ångesten nästkommande dagar, oron, illamåendet, ursäkterna. Och sen att det börjat om igen, och igen, och igen.. Är så trött på allt och jag skäms för hur jag varit. Aldrig mer igen. Imorgon tar jag dag 5. Kämpa på alla ni där ut som sitter i samma situation! Be strong! ??

Xavier

Nedstämd idag - har försökt hålla uppe humöret och tålamodet så gott jag kunnat. Känner mig lätt irriterad över små saker. Rastlös, men samtidigt trött. Inget direkt sug än, men tankarna är många. Imorgon tar jag dag 6. ?? läser mycket här på forumet och det ger mig styrka. Mycket bra trådar och dialoger kring A. Är glad över att jag hittade hit.

Bedrövadsambo

Rastlöshet, irritation och trötthet har jag förstått är vanliga besvär i början - håll ut! Försök att fokusera på det positiva och vila mycket. Jättebra kämpat!

Xavier

Mina två största "riskdagar" är fredag e.m och lördagen. Nu är det över. Tycker att det gick bra och sysselsatte mig hela helgen för att inte trilla dit. Tog skogspromenad och fick mycket annat att tänka på än alkohol. Det är svårt, tycker jag. Har "slutat" några gånger förut och alltid sabbat det när helgen kommit. Den här gången är annorlunda. Jag har en annan insikt och jag tänker mycket på min son och sambo. Vill vara mitt bästa jag, både för mig själv och dom. Kämpa vidare, alla ni där ute! ?? imorgon tar jag dag 10 och går in i en ny arbetsvecka.