Jag gjorde det! Trodde väl aldrig för ett år sedan att jag skulle våga stå upp för min alkoholism och min nykterhet men jag vågade. Blev tillfrågad av en vän om jag ville följa med och prata om riskbruk/missbruk inför en samling chefer och HR-ansvariga. Vi skulle helt enkelt berätta om våra erfarenheter och vår väg ur det. Jag tvekade några sekunder innan jag tackade ja. Jag valde att se det som en möjlighet att bidra till någon annans tillfrisknande, att inge hopp, och även visa hur en utåtsett, fullt fungerande person med arbete, familj osv kan mörka ett missbruk under en ganska lång tid. Idag är jag stolt över att lilla jag vågade stå upp för mig själv och stå för att jag, Ellan, är en nykter alkoholist.❤️

Kram!

Vapenlös

Så modigt och fantastiskt gjort! Hur kändes det?
Du ska vara superstolt :)

Du är ju en bra förebild här på forumet. Ja, inte bara förebild, du ger ju dessutom mycket stöd, råd och tips.

Nu börjar du med det i verkliga livet också. Starkt och mycket bra gjort.

PP

Modigt, och förstår du är nöjd!
Stort grattis att du har tagit steget hit, och till ett helt år. Vet ju ganska väl hur mycket som krävs. Önskar dig en fantastisk sommar och en pigg midsommardags morgon
//PP

Ellan

Tack alla fina!!!❤️ Jag tror att det krävs ett sjuhelsikes mod av alla oss för att komma tillrätta med våra beroenden. Sedan behöver inte alla gå ut med det för allt och alla. Hur det kändes? Jag kände mig oväntat trygg. Jag vet min historia, jag vet vad som krävdes för mig för att bli fri, jag hade en fantastiskt klok herre vid min sida, så det kändes väldigt naturligt. Sjukdomen är så starkt förknippad med skam och skuld. Att vi som har den är misslyckade, har dålig karaktär, är dåliga människor helt enkelt. Jag känner att jag vill dela med mig för att möjligtvis kunna hjälpa någon annan. Mina barn gör en otrolig resa tillsammans med mig och det och min nykterhet är nummer ett.
Jag har inte hittat min framtid kring detta ännu. Sitter fortfarande framför min dator hela dagarna, excelarken hopar sig och siffrorna är bara... siffror. Så kan jag dela med mig av mina erfarenheter, att arbetsgivare, chefer, kollegor förstår mer vad det handlar om, så har jag tagit ett steg framåt.
Idag ska jag njuta av dagen och känner en enorm tacksamhet. Jag önskar er en fin dag.❤️
Kram
Ellan

självkänslan växer så radikalt så man "törs" stå upp för sin sjukdom så är det ett ofantligt stort steg !! Grattis till det !!
Vet inte om du tänkte på hur vissa i publiken undvek ögonkontakt när du pratade ? "Roligast" är det om det följer en lunch efteråt när en del slår knut på sig själva för att få i sig en öl på ett "naturligt" sätt. Och de som sitter närmast inte törs ta en öl bara för att jag inte dricker, på nåt sätt är de rädda för att "smitta" mig :-)

Folks beteende när de får veta att jag är nykter alkoholist är en ständig källa till skratt fast det egentligen är tragiskt.

Ha det bra nu och njut av din alldeles egna tid ♥

Helt fantastiskt Ellan! Tänk vilken nytta du faktiskt gjort bars genom att våga göra det. Det är så oerhört viktigt tror jag att chefer och kollegor är uppmärksamma på ett tidigt stadium och förstår hur man kan hjälpa. All min respekt till dig ?.

Kakx

Fantastiskt modigt och respekt till dig Ellan ❤️?
Jag hoppas kunna hitta forum för att kunna berätta min historia, är mogen för det. Tanken att man kan bidra till att så ett frö som sen bidrar till någon annans hjälp värmer mitt hjärta och själ.