Änkan

Hej på er alla som försöker döva sorg med alkohol. Min erfarenhet är att det inte funkar. Förlorade min man för ett år sedan, jag dricker vin för att döva känslorna men det enda som händer är att jag gråter hejdlöst. Finns det någon där ute i Cyberspace som har förslag på något bättre sätt att hantera det hela?

Bedrövadsambo

Välkommen hit! Skriv och läs mycket här på forumet. Skriv om sorgen, skriv om ditt drickande. När man skriver tvingas man sätta ord på vad man tycker, tänker och känner. Samtalshjälp är också bra, få prata av sig med någon som är proffs. KBT-terapi har hjälpt mig när jag fastnat i destruktiva tankemönster. Frisk luft, motion, bra kost och tillräckligt med sömn är också viktiga byggstenar.

Det finns ju grupper för olika slags situationer och problematik. Här på forumet har du möjlighet att ventilera det mesta. I många jobbiga situationer tar vi till bedövning i form av alkohol eller tabletter. Det kan säkert lugna för stunden men är förödande på sikt. Sorg kommer vi alla i kontakt med förr eller senare. Att bli lämnad av en partner som lever eller är död är stor skillnad .Just för att döden är definitiv, det finns ingen återvändo. Hoppas du fortsätter att skriva och läsa på forumet. Vi är många som kan stötta/peppa varandra i svåra och glädjande stunder i livet..Kram..