Hej! Ny här på forumet, hittade hit efter lite googlande och en helg med för mycket alkohol, bråk och allt sådant smaskigt som oftast sker när jag dricker.

Tog beslutet att bli nykterist för några månader sedan, det har gått bra och känner inte av något sug att få dricka, finns så mycket annat att tänka på och göra.
Bokade en resa med min partner, en charterresa för att komma till solen och bara njuta, blev inte riktigt som tänkt för min del. Hemma går det bra att vara nykter men nu möttes man av ölreklamer och folk som dricker öl överallt, hela tiden. Blev SUGEN med stort S. Höll mig men tyckte att det kändes surt att vara på en sådan resa och inte få dricka något, inte ens en droppe. Min partner står på sig och påminner mig hela tiden om varför jag tog det här valet, valet som och var tvunget att tas för att vi ens skulle kunna vara tillsammans.
Veckan gick och jag beställde in en öl till maten sista dagen vi var där, var som nöjd så.

Snabbspola till denna helg. Middag med ett gäng kompisar, en del alkohol och en utgång på det. Minnesluckor, en partner som nu hänger väldigt löst, vet inte ännu om vi fortfarande är tillsammans eller ej. Bråk, ångest och denna självdestruktiva sida som verkar ta överhand så fort jag får någon innanför västen.
Tänkte någonstans att mitt uppehåll och en hel del reflektioner och tankar att jag hade lyckats ändra mitt förhållningssätt mot alkohol, det hade jag inte. Har nu bestämt mig definitivt att inte dricka en droppe till, inte ens försöka för att se om jag är den jag alltid varit i samband med alkohol. Tack och hej till det livet.

Blir lite orolig för det där suget, krävdes verkligen viljestyrka för att inte falla dit i början av resan, men gav tillslut vika. Ångrar det djupt, vad tänkte jag med?

Du har bestämt dig att göra en livsstilsförändring när det kommer till alkoholen. Du berättar på ett tydligt sätt hur det är för dig och vilka steg du redan tagit. Du berättar om saker som motiverar dig, din partner och framförallt hur du själv mår efter konsekvenser som kan uppstå i samband med att du dricker mer än du vill.

Du märkte att det var en utmaning att bara bestämma sig, du söker nu efter fler knep att klara detta med sug när du bestämt dig för att inte dricka. Fler beskriver det som du och det finns många sätt att klara av att hantera det på.
Läs gärna och skriv mer här så kommer du säkert på flera strategier som kan vara hjälpsamma för dig.

Ibland behöver man skriva flera gånger innan man får svar. Igen, välkommen!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Elochai

Jag skrev detta i en en annan tråd, känns som det passar här också rätt bra. Även jag sitter i samma båt som du är det gäller partnerskap och det är nog mer slut än än jag vill inse.

"Fick också ett återfall, i måndags. Det va min väckarklocka att jag VILL inte dricka mer. Hade då varit nykter från november till sommaren då jag provade att smådricka lite. Visionen om att kunna dricka "normalt" låg inom mig under den här tiden. Det ökade och ökade och till slut så brast det. Stupfull, och jag va tillbaka på ruta ett igen. Men det kändes så jävla skönt att inse att jag kan inte dricka och jag kommer aldrig kunna det, inte ens en folköl. Så resans väg är olika för alla, men jag tror att de flesta kommer till ett uppvaknande förr eller senare. Hur man kommer dit är ju olika säkerligen. Men ge inte upp, ta det minut för minut, timme för timme, dag för dag. Det är mitt råd, se det inte så långsiktigt. Varje sekund är en seger.

Att inte vilja är inte "jag får inte". Och det är väl det man vill komma till.

All lycka till. Kör hårt och vet att du är inte ensam."