Hej!
Det är första tråden för mig. Jag har fått känningar i bukspottskörteln senaste halvåret och haft ångest. Ramlade en gång och bröt revbenet. En annan gång slog jag i pannan och fick en blåtira. Varje tillfälle har jag ljugit för alla. Jag är bra på det. Min man vet eftersom vi dricker tillsammans men eftersom vi är sk " lyckade" personer så låtsas vi inte om det inför varandra. Jag har velat bli nykter i tjugo år. Är uppe i en vinare per kväll sedan två år tillbaka. Självförakt och förnekelse dominerar mig oavbrutet.
Igår hade jag så ont i bukspottskörteln att jag blev livrädd. Att delta här är mitt första steg. Era berättelser är till stor hjälp. Ikväll ska bli min första fredag utan vin. Det känns som detta är avgörandets minut. Jag ser mig själv som fri och lättad i framtiden. Håller fast vid det. Ska kämpa. Är rädd.

Connect

Jag är så glad! Har fixat två kvällar utan A. En mening kom upp bara: jag vill leva mitt liv i sanning.
Våga se allt jag inte vågar se och förändra eller låta vara. Är ledsen och ändå så glad. Jag och sonen såg på film tillsammans ikväll. Min partner hade druckit whisky och blivit småsluddrig och satt och störde i början av filmen. Stanken av alkohol! Min stackars son! Alltid denna vinstank. Hjärtat brister. Partnern gick och la sig ganska snart och vi såg klart filmen. Bestämde att vi ska se uppföljaren på bio imorgon. Sorg/lycka. Jag tar natt nu.

.... kan förstå de dubbla känslorna. Ja, lukten av etanolet/giftet är äckligt äckligt...., usch. Men bra att du vaknat och gett dig själv en bra start. En dag i taget, nya vanor skapas, du blir starkare och starkare för varje stund du väljer livet. Jättebra att du skriver och också läser lite trådar!

Connect

Tack Morgondag! Det är skönt att du svarar. Annars hade det nog känts som att ropa ut i luften. Det är lite svajigt att vara ny här. Men att logga in här och läsa får mig att inte skämmas så mycket. Och att känna mig starkare. Hittills har jag inte känt abstinens eller sug. Smärtorna i vänster sida verkar klinga av. Hoppa att det inte är kroniskt. Nu börjar min första hela vecka som nykter!

... höra att du mår bättre. Ja, vi är inte själva med detta. Många, många skulle behöva förändra sina ovanor. Vi är modiga som vågar.

Connect

Vit i en vecka efter år av pimplande. Ingen abstinens hittills. Inget sug. Är rädd just för att det gått så lätt hittills. När kommer fallgropen? Vad kommer jag att möta som får mig att ta till flaskan igen? Är rädd för det jag inte vet om mig själv. Vem är jag utan alkohol? Än så länge har det varit härligt utan A. Nu smyger rädslan in. En chokladkaka blev snuttefilt. Känner mig skör.

Jättebra att du har hållit dig en vecka, verkar gå rätt bra. Du kommer förmodligen att få sug och din "a-röst" kommer att försöka ta tillbaka makten igen. Den som vill få dig att glömma allt elände och skit som giftet förorsakat "Det var väl inte så farligt!" "Nu kan du ta ett glas och slappna av....!"
MEN det som kan vara bra är att identifiera risksituationer och hur du kan hantera dom. För mig t ex: När jag sovit dåligt och ätit dåligt har jag tidigare på väg hem satt mig på en pub ett par timmar. Se till att vara utvilad och mätt! Fyll på depåerna på eftermiddagen.
Vilka är dina risksituationer eller triggers?

Skriv också upp alla negativa konsekvenser du fått av alkoholen, d v s spela hela filmen. Visst vore det kanske skönt att få dricka några öl och få vara berusad ett par timmar, men sen då: Hur mår man dagen efter? Hur sover man? Ångest, oro, sämre ekonomi, dåliga beslut, sämre hälsa, o s v. Du hittar säkert 10 st rätt påtagligt negativa konsekvenser. Det finns flera inkl mig själv som skrivit sina listor i sina trådar.

Lycka till, du har gett dig själv en bra start!