Hej!
Är tillsammans med en nykteralkoholist. Han har varit nykter ca 2 år och vi har varit tillsammans 1 år.
Han har gått i samtal och är mycket väl medveten om sonproblematik och berättar de få gånger han har känt ett sug efter alkohol.
Jag har ett stort förtroende för honom och jag litar på honom, vi har ett mycket bra förhållande. Han tillåter mig att dricka och säger att han inte är sugen att dricka om vi är ute på t ex middag, vi pratar om att han har en allergi mot alkohol. Och han berättar också om att han kan drömma mardrömmar om att han dricker alkohol.
Dock undrar jag om jag är för godtrogen..
Vi är inne på att flytta ihop och köpa hus, är det någonting jag bör tänka på?
Är det någon som kan ge mig råd om detta som har mer kunskap?
Beundrar honom för hans styrka och mognad att ta sig ifrån det destruktiva liv han en gång hade.

PP

På något sätt är det ju så att någon som har uttalat att de haft ett problem anses ha en risk att falla tillbaka. Därför är många av oss oroliga för att vara ärliga med vår bakgrund. Jag tror inte du tar för lätt på detta, och du bör följa din magkänsla. I många relationer uppstår det ju problem under resans gång, och jag ser ärligheten hos din partner som positiv, och inte något som gör att du måste backa. Lycka till!
//PP

Ai2

Jo jag är medveten om att risken som finns, aldrig kommer försvinna. Men jag anser att vi pratar väldigt öppet om det och det hoppas jag ska fortsätta. Tänker dock att om han skulle trilla tillbaka så sluter han sig nog mer och kommer inte vilja prata om det.. risken finns. Åandra sidan finns det risker med det mesta, att kliva upp ur sängen är en risk och köra bil.. bl.a.

Tack för ditt svar, jag kommer fortsätta följa min magkänsla ?