Nykter igen!

80 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Box
Nykter igen!

Nu har jag varit fri från alkoholen 1-år. Fortfarande hittar jag "rester" av flaskor och burkar. Jag har en stot sopsäck jag slänger dem i. Idag knöt jag ihop säcken och ska strax åka och slänga den. Att slänga sopor hör ju till vardagen. Men den här säcken är speciell. Som ett avslut på något och början på något nytt.

Kärlek
Grattis

Jag blir så glad av alla er som kämpar.

Miss_blondy
Härligt 🙂

Glad för din skull 😀.

Nu vet inte jag om du kan svara men vad är skillnaden mellan länkarna o AA? Och på vilket sätt hjälper "länkarna" dig?

Ännu en gång glad för att allt får bra 😊

DetGårBättre
Länkarna känns väl lite

Länkarna känns väl lite mindre sekt samt hittar de på aktiviteter utanför mötena också? Min uppfattning tror jag... dock med reservation för felaktig eller väldigt marginell..

Box
Länkarna

Hej och tack för din omtanke och fråga. Den stora skillnaden mellan länkarna och AA är svensk folkrörelse idéen. Länkarna är en förening där medlemmarna är bundna till stadgar. Det finns en styrelse som väljs fram på årsmöter. Allt enligt det svenska folkrörelse ideen. En förening där man for hjälp till självhjälp med stöd av länkkamrater. Vidare är det en förening där medlemmarna hittar på aktiviteter tillsammans efter det man tycker om att göra. AA är just anonyma. Har varit på några möten men föredrar länkarna då jag är en förenings människa. Är så glad att jag somnar och vaknar nykter. ALLT blir så mycket bättre utan alkohol💗

Miss_blondy
Tack!

Tack för svaren 😊! Har oxå gått på några möten på AA men känner att jag inte riktigt är mottaglig för just de programmet!
Ja de är så härligt, känns lite overkligt ibland 😊

Box
Fortfarande nykter

Snart inne i min 12 månad som nykter. Julbord och andra sociala aktiviteter står för dörren. Ser fram mot det.

Box
Fortfarande nykter

Känner en sådan glädge över att människor min närhet börjar lita på mig. Att jag de har förtroende för mig. ♥

Box
Fortfarande nykter

Var på månadsmöte på länklokalen ikväll. En tanke slog mig då vi satt där och arbetade oss igenom dagordningen. Inte en enda fråga handlade om alkohol. Så är det. Alla har vi missbruket av alkoholen gemensamt. Tillsammans planerar vi för att hjälpa oss själva och andra till ett liv utan alkohol. Ganska häftigt, enligt mig.

Box
Nykter jul och nyårshelg

Har inte några planer att drickaig full på julledigheten. Det hade jag förra ledigheten. Det slutade i katastrof. Men inget ont som har ngot gott med sig. Jag är fri från alkoholen idag och släppt tankarna om att någon gång framöver ta en fylla i smyg. Somnar nykter och vaknar nykter.

AlkoDHyperD
Härlig läsning

Att se fram emot helgerna med förväntan på närvaro och vila istället på förväntan om att flyta in i dimman. Annorlunda och vilsamt på något sätt.
Kram

Box
Box

Man gör ju val här i livet. En del bra en del dåliga. När jag nu reflekterar över de val jag gjort det senaste året är de bra i majoritet. De har påverkat både mig och de människor som är i min närhet positivt. Bytt till ett bättre men mer krävande och stimulerande arbete. Men framför allt. Hittat tillbaka till mig själv. För mig är det en självklarhet att nu börja hjälpa andra människor som inte vill förstöra sina liv med alkohol. Som du själv har blivit hjälpt ska du hjälpa andra. Så självklara ord. Utan hjälp till självhjälp skulle det inte ha gått. Om jag blivit botad från alkoholismen? Nej. Bara kommit till insikten att det inte går. Det är jag, bara jag som väljer att ta ett återfall. Tänker fortsätta att somna nykter och vakna lika så. Oro och ångest kommer och går. Fel val kommer att göras men livet rullar på ändå. Tack alla härliga människor på forumet för att ni hjälpt just mig till den här insikten.

AlkoDHyperD
Och som du själv skulle önskat bli hjälpt...

När du hjälper och stöttar någon annan ger du även något till dig själv. Insikt på djupet genom att se kampen och svårigheterna ur ett annat perspektiv. Upprättelse, kanske? En gest av tacksamhet för gåvan i det egna tillfrisknandet.
När jag reflekterar över mitt val av yrke kommer jag ihåg att jag i ungdomens helvetesår längtade efter att bli sedd och förstådd och få hjälp av någon som verkligen engagerade sig utan att döma. Känslan när någon kan få det jag aldrig fick är läkande på något sätt.
Forum som detta är värdefullt både för den som behöver stöd och den som stöttar.
Tack för att du delar med dig
Kram

Box
Julafton

Önskar alla på forumet en underbar och nykter Jul. Det ska i alla fall jag ha.💗

Box
Julefrid råder

Känner mig tacksam så här i juletider. Tacksam över att slippa alkoholen.

Box
Nytt (nyktert) år

Är så tacksam över att få vakna upp till det nya året utan vara bakrusig och ångestfull. Tänker fortsätta vara nykter. Inga planer eller önskan att få dricka alkohol igen, till min familjs och min glädje. Hoppas på att jag fortsätter ta "bra" beslut under året. Jag upprepar ALLT BLIR BÄTTRE UTAN ALKOHOL.

Box
Livet utan alkohol

Ännu en dag utan alkohol. Blir nog ett besök på länkarna imorgon. Det är så härligt med gemenskapen bland mina länkkamrater

Li-Lo
Hej Box

tack för din positiva hälsning!

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Box
Hjälpa andra som man själv blivit hjälpt

Tuffar på i min nykterhet. Ryktet om min avhållsamhet från alkohol har nått utanför min inre krets. Ganska härligt. Pratar nu öppet om varför jag valt att sluta med alkohol. Jag blir helt enkelt "Dum i huvudet" av det. Vetskapen om min nykterhet och att jag är med i Länkarna har gjort att flera personer börjat prata med mig om sina egna problem med alkoholen.

Mirabelle
Att hjälpa är upprättelse

Så fint att du har kommit till den punkten då du är så trygg i din nyktra identitet att du kan hjälpa andra. På något vis är det väl det som är meningen med de kamper vi för i livet, att vår resa så småningom ska tjäna andra människor... Det är läkande för den som hjälper att få upprättelse, använda sin historia till något värdefullt, och det är livsavgörande för den som tar emot hjälpen.

Box
Mardrömmar

Tänk vad skönt det är att vakna nykter, trots att man har varit full i drömmen. Kämpa på alla ni på Forumet som bestämt er för ett liv utan Alkohol.

Box
Framtiden

Är tillfreds med mig själv och det liv jag lever nu. Tänker ta tag i den fysiska träningen inom kort. Jag har skippat den helt i över ett år. Nu är det tid för det. Ha det gott alla kämpar på forumet.

Box
Vårkänslor

Har reflekterat över att jag känner mig lugn och harmonisk nu förtiden. Inga kraftiga humörsvängningar. Det senaste året har jag lyckats med att göra fler bra val en dåliga. Tack vare att jag är nykter hela tiden

Box
Fortfarande nykter

Maj månad. Fortsätter mitt liv som nykter och är nöjd med det.

sessi
Vad glad jag blir

Vad glad jag blir av att läsa om din långa resa. Lycka till på din resa ...

Box
Tack Sessi. Jag har inga

Tack Sessi. Jag har inga andra planer än att fortsätta leva nykter.

Box
Långledig

Snart går jag på långledighet utan att ha planerat, räknat, smusslat med alkohol. Nu ska jag bara vara ledig och njuta av den tillsammans med familjen.

miss lyckad
Låter härligt!

Nykterheten är det största som jag gjort i livet..Låter kanske konstigt, men utan den så hade mitt liv blivit sämre och sämre..Ungarna hade mått dåligt..Så skönt att kunna hoppa av helvetesresan i tid..

Box
Så sant så sant Mss Lyckad.

Så sant så sant Mss Lyckad.

Box
Nykter och härlig midsommarhelg

Fortsätter på den nyktra vägen. Andra midsommarhelgen på raken jag är nykter, till min och mina närmastes glädje. Hoppas ni andra på forumet kämpar på och har en härlig midsommarhelg 💗

Anthraxia
Diggar!

"Mss Lyckad" :D

Vi hade en nykter midsommar, trots att han (min missbrukande pojkvän) klagade på att det var tråkigt.

Jag skulle önska att han också kunde organisera sig lite, träffa folk som har ett LIV istället för hans nuvarande vänner, som mest verkar vilja "sova" sug fram till döden medelst alkohol :(

Nå. Jag hoppas det kommer för honom också!

Starkt av dig, och underbart att du kan hjälpa andra också :)

Sidor