Jag undrar när man egentligen är alkoholist /alkoholberoende. Jag dricker 3-4 ggr per månad. Har inget stopp. Blir kanonfull. Dricker tills jag somnar. Gör tokiga saker. Får stora minnesluckor och fruktansvärd ångest. Spyr skakar å ligger till sängs i två tre dagar efteråt. Jobbet har jag nu förlorat pga mina sjukskrivningar som delvis har varit alkoholorsakade. Och mina relationer blir lidande. Lovar varje gång att sluta men trillar dit nästa helg igen utan å kunna kontrollera det. Har snott öl å gått in på toa å druckit på fester å smugglat med öl i handväskan. Tagit taxi till närmaste bensinmack för att få tag i folköl när allt annat varit slut Går över lik för att få mer å mer å struntar i allt å alla. Osv. Har nu pratat med en person jag känner som blev bekymrad som ska följa med mig till aa. Men en annan person jag känner säger att jag inte alls behöver aa efterssom dricker man 3 ggr per månad är man inte alkoholist. Samt att jag förstorar upp "problemet" alkoholist måste man dricka mycket oftare, skåpsupa, samt dricka ensam. Och inget av dom gör jag. Ser alltid till att hamna på fest/efterfest osv. Så vem av dessa ska jag tro på. På aa ska man erkänna sig som alkoholist. Men är jag det?

Evigt ung

...enligt min mening är man när man inte kan hantera alkohol på ett sunt och måttligt sätt.
Jag dricker inte heller dagligen men när jag gör det slutar det alldeles för många gånger med minnesluckor. Det är mer än en gång som jag inte kommer ihåg hur jag kom hem..
Fullständig ångest över vad jag sagt och gjort.
Och JA, jag ser mig som en alkoholist!

Kan det vara så att den vän som ska följa med dig till AA är måttlig med alkohol.
Och den vän som inte tycker det, själv är glad för att dricka sig full?
Man har ju olika referensramar.

Styrkekram till dig!?

Tornadon

Konstigt nog är vännen som tycker att jag inte är alkoholist uppvuxen med alkoholister och nykterist själv och den som ska med är normaldrickare. Så jag blev så extremt förvirrad vad jag är och om jag kan kalla mig alkoholist

Ellan

God kväll,
Jag tror du har svaret själv. Oavsett vad omgivningen säger så beskriver du själv din relation till alkoholen i dina inlägg. Att komma fram till och få insikten om att vi inte kan hantera alkohol räcker långt. Om du sedan vill eller behöver sätta en etikett på det så är det egentligen bara du själv som kan göra det. Din vän som har egna erfarenheter och har upplevt alkoholismen på nära håll har sett en form av sjukdomen. Det kan se olika ut och det handlar ju oxå om hur långt ner i skiten vi har kommit. Gå på din egen känsla och ta hand om dig.
Kram Ellan
Nykter alkoholist ?