Jag är inte så bra på att koppla bort tankarna på alkohol så här i juletider. Jag tänker på hur gott det skulle smaka med en kronvodka till den gravade laxen, en Aalborg till den inlagda sillen och en Gammal Norrlands till revbensspjällen, som just nu puttrar på spisen. Vin tänker jag inte på, men att få trycka lite brännvin mot gommen och svälja en värmande sup är svårt att glömma. Det är skönt att stå i dofterna från spisen och snapsa.

Malkolm85

Jag känner med dig. Sitter i samma sits just i detta nu. Det är svårare än man tror. Men i mitt fall så kommer jag vara stolt efteråt när jag inser att jag låtit bli. Men jag tänker på alkohol varje millisekund. Lika självklart som alla andra jultraditioner. Men vi vet att det skadar oss. Och dom i vår närhet. Och ska låta bli. Det fixar vi ☺?

Anders and

Nykterheten är ett straff och ett kors att bära. Det bara är så. Det blir enklast så här. Har barnen hos mig i julhelgen och även ett måttligt drickande skull nog skapa oro. Om jag var själv hemma - och inte åt antabus - skulle jag knäppa upp öl och snapsa fortlöpande vid spisen och må bra. Men det skulle nog ha blivit en 10-12 glas från eftermiddag till kväll. Utspritt så blir jag påverkad, men inte berusad. Och jag skulle vara lite inkapslad i mig själv.

PP

Ja, ibland kan den egna känslan te sig som en sanning som alltid kommer bestå. Kan med glädje meddela att du har fel. Just nu känns det inte så kanske, men framöver kommer det du skriver te sig som obegripligt och knasigt. Du ska få se, när en tid gått så känns nykterheten självklar, ljus och lätt att bära. Men fy fasiken vilket ok missbruket var...
God Jul!
//PP

Håller med föregående talare. Det är väldigt konstigt hur alkoholhjärnan skapar ”sanningar”. Men orka hålla ut, helvetet går över. Efter ca 3-4 månader kände jag till min stora förvåning att jag inte behövde alkoholen längre. Det som tidigare varit min livlina visade sig bara vara en obetydlig repstump...
Hur omöjligt det än låter så är förälskelsen kemisk och avtar med tiden. Om du inte fyller på vill säga...
En vit dag i taget, börja med det.
Stort lycka till!
??‍♀️Amanda