Jag bor inte längre med mina föräldrar men däremot bir min lillebror hos dem och han har berättat att deras drickande stegrats på sistone.
De dricker kvällstid och blir så pass berusade att de ramlar omkull. Sist jag träffade min mor hade hon ett blåmärke som täckte halva ansiktet. Detta pga att hon ramlat och slagit ansiktet i golvet.
Vi syskon har försökt tala med dem om deras drickande men de vägrar lyssna.
Min lillebror vågar inte flytta hemifrån eftersom han är rädd att de ska skada sig allvarligt och ingen finns där för att hjälpa.
Hur kan man få dem att lyssna?

Era föräldrar ta ansvar för sig själva! Även om det känns hårt! Orimligt att din bror skall stanna kvar hemma för att vara förälder åt sina föräldrar! Säg åt honom att flytta om han har jobb och ekonomi för det! Att få en alkoholist att lyssna är ganska omöjligt! Hen måste komma till insikt själv! Läs runt här och läs alla berättelser ur verkligheten så förstår du vad jag menar! Man kan böna, be, gråta, skälla, ställa ultimatum! Inget hjälper om de inte själva vill! Det som däremot kan få dem att vilja sluta dricka är att de själva får ta konsekvenser av sitt drickande ex att nära och kära lämnar, tröttnar, inte vill va med längre helt enkelt! Sätt gränser runt dig själv istället och bestäm vad du vill vara med om och inte! Säg till din lillebror att göra samma sak! Och be även honom läsa här och lära sig mer! Kram

Dotter.till.al…

Det är inte ditt eller din brors ansvar. Det finns ingenting ni kan göra, tyvärr.

Jag försökte hjälpa min mamma på alla sätt och vis. Ringde soc, polis, tvingade iväg till vårdcentralen osv. Ingenting hjälpte såsom det tyvärr oftast är.
Det viktigaste du och din bror ska komma ihåg är att ni måste ta hand om er själva och skydda er från att bli djupt medberoende. Om du har ork och kraft så försök hjälpa din lillebror att flytta hemifrån. Ingen mår bra av att bo med alloholister.
❤️