Jag ver inte längre hur jag ska orka. Jag är sambo med en underbar man. Den senaste tiden har han varit sjuk, han är helt gul i ögonen och på kroppen. Jag försöker få honom att söka hjälp men han skjuter upp det. De senaste dagarna har han börjat svamla, han har ingen koll, inbillar sig saker och det går inte att föra ett samtal med honom. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Han har druckit väldigt mycket den senaste tiden och även tillbaka i tiden. Även använt droger. Detta tär på mig. Jag vill ha tillbaka den man jag lärde känna. Vad ska jag göra? Han blir tokig när Jag tar upp detta. Han försöker dra ner på alkoholen men det verkar inte fungera. Jag behöver råd och stöd eftersom jag inte vill förlora honom.

Anxiete

Enda råd jag kan komma på är att du ringer och pratar med sjukvården, beroendeenhet eller psykiatrin , om de kan ge dej något råd. Det låter som han har fått gulsot, att levern håller på att bli riktigt kass.

CattaU

Tack för stöd. Jag tror också att hans lever håller på att krascha. Nu har han lovat mig att vi ska åka in till sjukhuset imorgon, men tror inte ha håller det, men jag kommer inte ge mig. Jag vill ju ha honom tillbaka. Tror innerst inne att han själv är så medveten om vad han behöver göra men att han inte fixar det. Jag har inte berättat för hans mamma och syster om vad som händer, borde jag göra det? Han och hans syster har inget bra förhållande beroende på hans drickande. Sin mamma lyssnar han inte på heller. Jag får ge det till imorgon och se vad som händer

Sökte han sjukvård? Jobbigt för dig detta! Att försöka få en vuxen människa att inse sitt eget bästa är så frustrerande! Styrka till dig!

Lottis

Hej CattaU
Din sambo behöver hjälp av sjukvården om han inte redan fått det. Om han är för svag för att gå ut till bil/taxi tycker jag du ska ringa ambulans. Han har problem med levern därav gul i ögonvitor och hud. Att han svamlar beror även det på leverproblem att han i te blir av med gifterna i kroppen.
Det du kan göra är att påtala att du vill honom väl därav måste han söka hjälp för sin egen och för din skull.
Hoppas verkligen du/ni fått hjälp
/Lottis