Hej!
Har under upprepade gånger sista åren försökt sluta dricka men det går banne mej inte. Har alkoholtabletter men skiter i att ta dem efter ett tag då jag tänker att jag är fri och så trillar jag tillbaks. Är det AA som hjälper, elller ? Vad säger ni andra som slutat? Hur har ni lyckats ? Och vad inspirerar er att fortsätta vara nykter?

Själv så har jag en hobby som jag kan ägna mig åt 16 timmar åt dygnet om det är så, har flickvän också, men INGA vänner. För alla super bara järnet så jag trillar tillbaks om jag träffar dom. Så kanske gå in helhjärtat och ägna mig åt hobby låt oss säga 4 timmar om dagen och umgås med flickvännen resten, hade det funkat för er andra? Mitt favoritintresse är film och gillar allt från Charlie Chaplin till filmer från i år så borde ju vara så att jag kan fylla min "hobby-tid" med kvalitativa filmer resten av livet (då det finns mycket att välja på)så varför super jag? Har faktiskt ingen aning, är nog helt enkelt beroende. Är väldigt nöjd med mitt förhållande som jag har sedan 3 år tillbaks och det känns verkligen rätt. Alla tips om att sluta mottages och jag tar gärna emot tips hur man ska bibehålla det hela under hela livet också, för er som vet.

Dricker cirka 5 dagar i veckan och har gjort det under en längre tid, blir inte dyngrak varje gång så jag vet inte vad jag gör MEN det sliter såklart oerhört på kroppen och så vill jag inte fortsätta

Tack så mkt / Jsa

Och välkommen hit! Vad starkt av dig att ta det här steget och börja skriva här och reflektera över din situation och alkoholkonsumtion. Jag hoppas att när du läser här och "pratar" med andra att du ska få svar på dina frågor.

Gällande din fråga om vad som inspirerar så är det många medlemmar på forumet som har gjort en plus och minus lista med att dricka alkohol/vara nykter. Det kan jag tänka mig är inspirerande, att tydligt se vilka vinster som finns med eventuell förändring och förluster med att fortsätta som nu. Kan en sådan lista vara till hjälp för dig tror du?

Hoppas du får fler svar nu när jag puffat upp din tråd. Ibland tar det tid för trådar att komma igång, hoppas du har tålamod.

Önskar dig en fin dag och hoppas du hittar en riktigt bra film att kolla på!
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

x-jsa86

Lät som ett bra tips det. Var intressant att väga fördelar och nackdelar. Visade sig vara jättestor fördel med att vara nykter.

att vara nykter :

+ piggare
+ minde deppig
+ mer tid åt vettiga saker
+ bättre ekonomi
+ vikten
+ bättre hälsa
+ bättre självkontroll
+ sover bättre

att dricka :

+ avslappnad
+ välbefinnande

- sämre ekonomi
- sämre hälsa
- tröttare
- mer deppig
- tappar intresse för annat
- orkar inte med så mycket rutiner
- orkar inte sköta hygienen fullt ut

x-jsa86

Har själv funderat över plusen som det innebär med att dricka alkohol och har tänkt att "vad ska jag göra istället för att uppnå dessa effekter". Låter kanske otroligt simpelt, men i mitt fall handlar det om att uppnå ett välbefinnande och en avslappnad känsla och då är frågan : Hur ska jag uppnå den känslan utan att dricka? I mitt fall så får det bli en kopp starkt kaffe med en bra film alt. lite musik som jag gillar. OBS, som alla beroenden så är det ju inte så enkelt som det låter. Utan jag tar ju medicin mot beroende och känner NOLL sug. Medicinen heter naltrexon. Så lösningen kan vara att hitta en bra läkare som man VET kommer skriva ut den medicinen så länge det krävs och så får man jobba med att hitta lösningar till dom plusen som drickandet har medfört. Och förhoppningsvis så har man blivit kvitt beroendet efter en tid, kanske en lång tid. Och kom ihåg alla som har problem med drickandet, det funkar ALDRIG att dricka lite eller sällan, man hamnar alltid i överkonsumtion till slut. Så var starka och stå emot resten av era liv, den som lyckas är en stor vinnare i all evighet.