Jag är ny här. Har googlat runt på hur man kan få en person att ta tag i sitt alkoholproblem länge men utan att egentligen ta nåt mer steg. Har hoppats på att min sambo själv ska ta tag i det men det verkar lönlöst att vänta. har gjort det länge utan resultat. Jag väntar nu barn tillsammans med en person som dricker 3-4 ggr i veckan. Jag trodde att när vi blev gravida skulle han inse att det va dags att bryta det mönstret. Nu några månader in inser jag att det inte verkar bli så.
Jag vet inte hur eller vad jag ska göra. På bakfyllan brukar han oja sej och säga att han ät trött på det här drickandet. Att det nog är dags att bli nykter. På måndag eftermiddag får jag alltsomoftast ett sms att han går till pizzerian med kollegorna. Pizzerian betyder pizza och öl under några timmar av ventilerande över det jobbiga arbetsdagen. Tisdag betyder ju då att han är trött efter jobbet och bara vill sova. Onsdag är det rep, det innebär ett par starköl innan det börjar och gärna folköl i replokalen. Torsdag är han återigen extra trött efter jobbet. Sen kommer helgen. Fredag, lördag är ju till för fest vilket betyder att söndagen går till söndagsångest. Det var hela veckan det. Jag har bett honom att jag nu inte orkar med att oroa mej för honom också. Det räcker med det som växer inuti mej. Att jag vill att han iaf har fler nyktra dagar än vice versa. I de tillfällena säger han att det är klart att jag inte ska behöva oroa mej för honom också. Att han ska skärpa sej. Men vecka efter vecka går. Ofta när jag påminner honom blir det stort bråk istället. Han tycker jag har för mycket regler och att om jag inte var så sur och tjatig skulle han kanske ha varit där jag ville nu. Men nu går det inte för jag hindrar honom.
Jag försöker inte tjata. Men ibland tar känslorna över pch jag blir ledsen för den situation vi hamnat i. Kan inte hjälpa det. Jag vill ju bara att han ska må bättre. Har försökt att få honom att gå och prata med någon. Svaret blir nej. Har sagt att ett jobb som är så jobbigt att man måste lägga timmar efter arbetstid för att ventilera av sej inte är ett jobb man bör va kvar på. Han gör ingenting åt det.
Idag bad jag honom verkligen att strunta i efter-jobbet-ölen eller iaf köra alkoholfritt. Svaret blev nej. Skulle ta typ max 2....

Anxiete

Först av allt, Grattis till barnet ?
Här finns så många berättelser och kloka människor som är och varit i din sits så fortsätt läs och skriv allt vad som dyker upp i huvet! Det är märkligt att man kan känna tröst av anonyma människor som man inte känner, men det gör man faktiskt!!
Låt inte din sambo lägga skulden på dig ! Det är inte ditt fel att han dricker , kan aldrig bli ditt fel även om du hade gapat och skrikit 24 timmar om dygnet... Försök tänka på dej och din bäbis, det är absolut det viktigaste just nu, din sambo får ta ansvar för sej . Kan du kanske åka iväg några dagar eller en helg till någon god vän eller familj och få vila och framförallt skratta , det är såå viktigt
Sköt om dej , kram ?

Popcorn

Hej!
Grattis till bebisen!
Jag önskar att min make hade ändrat sig när vi väntade barn - tyvärr aldrig ändrat sig. Idag har vi två barn och han gör väldig lite med dem. Han vabbade och drack - gjorde mig ledsen och arg. Han är ingen bra förälder. Om du kan, har styrkan lämna honom - han kanske ändrar sig då och ni kan hitta tillbaka till varandra men utan alkohol. Jag är orolig nu för min äldsta barn som börjar bli orolig barn. Jag vet att jag är lite, säger man hycklare (?), för jag är kvar med honom men jag håller på få en uppvakning. Det är nu jag har sökt mig hit efter alla dessa år.
Jag hoppas det går bra för dig??