Hej !
Första inlägget här ,
Har läst länge från o till under ett års tid . Har följt en del av er @vinäger ,@amanda igen o andra....
vet inte om jag skrivit rätt ...adress
Jag mår hur som helst skit ...
Återfall. Igen . Mannen borta i 10dgr . Känns som jag kan släppa loss. När han inte är hemma ... så går jag loss liksom.
Förtvivlad

Du har börjat rätt, dvs skriva här.
Om du vill ha råd och stöd hur du kan må bättre hittar du många förslag här.

Man mår skit när man missbrukar alkohol så enkelt är det. Hjärnan blir kidnappad och tror att man mår bättre av alkohol fast det är tvärtom.

Gör en uppskattning av hur mycket du dricker och se hur du skulle kunna/vilja förändra intaget.
Skriv en dagbok här för din egen skull så får du säkert respons och pepp av andra här inne på forumet.
Lycka till! ??

Tack för att du skrev till mig FinaLisa .
Det är nog bra att skriva dagbok här .
Idag dricker jag vin igen , 5:e dagen på rad . Det är inte ens gott , men ner ska det !! Tänker att imorgon ska jag sluta ....
Ska ’bara’ dricka upp det jag har hemma först . Usch för mig .

Vi sitter i samma båt eller droska..
Imorgon kan vi bestämma att vi ska vara nyktra nyktergalar.
Kram och många lyckönskningar till dig, du och alla andra här på forumet behöver det.??☀?

Först av allt, vad glad jag blev av att se att du följer min kamp för att kunna leva ett nyktert (och därmed mycket bättre) liv. Tänker oftast inte på att det finns andra som läser än nick som ofta kommenterar, även om vi ibland blir påminda om att vi är många fler än vi tror här inne. På gott och ont!

Känner igen din förtvivlan. Mannen bortrest = fritt fram! A-hjärnan går i gång direkt: Passa på!

Precis så har jag alltid tänkt. "Bara den här gången!" Men det som blir problem om man ska sluta är att de där tillfällena alltid kommer att dyka upp. Hur gör jag nästa gång?

Önskar dig all styrka du kan uppbringa gör att orka ta dig ur din situation. Fortsätt att skriva, jag kommer att följa din resa. ♡

Kram

Jag har läst din tråd o flera andras från o till under en längre tid o ser er kamp . Precis som jag är det många andra som läser här men varken skriver eller kommenterar. Vi är tacksamma att detta forum finns och jag är själv en skuggläsare ’ . Ni alla som skriver här hjälper så många ! ?

Ikväll har jag blandat mousserande , rött vin o öl .....
Bara för att det är sista dagen innan min man kommer hem . Egentligen inte , för han kommer på fredag morgon men jag behöver morgondagen för att bli sober .
Är sjukskriven för utmattningsdepression . Skrev precis till min Chef att jag drack alkohol igen , nu när min man inte var hemma . Känns ändå bra att jag kan vara ärlig . Hon har frågat o jag har sagt att jag vill ha en rak o ärlig diskussion . Inte något ’tycka synd om’ det är jag färdig med .
Känns som ni som skriver här kan uttrycka er så bra . Från mig blir det säkert många ej sammanhängande inlägg , hoppas det är ok . Kram

Vet din man om att du dricker? Känner igen det där med att passa på när sambon är borta över natten. Fast min vet om att jag gärna dricker då så han ringer och kollar mig.

Är du bara sjukskriven eller får du någon hjälp också?

Hej mellanmjölk !
Har under flera års tid smugit med att jag druckit . Gömt i garderoben , ställt burkar flaskor på ställen där jag tror han inte hittar , på kvällen kan jag inte sitta still utan flyger upp o ner ur soffan för att hämta det ena eller det andra , bara för att kunna ta en extra klunk . Tror att det inte märkts på mig , ha,ha .
Han fattar precis vad jag gör . Hans pappa var alkoholberoende .
Vi har pratat om det flera gånger , jag lovar då att inte smyga utan dricka då han ser . Har ändå druckit i smyg plus det han ser . Så förnedrande! Känner mig hemsk men kan inte sluta .
Såhar den lille ? satt sig på andra axeln och säger du är ändå inte värd bättre så du kan lika gärna fortsätta .
Sökte mig till Beroendeenheten för några månader sen , pratade med någon 2 ggr, kände då att jag klarar nog detta själv .
Nu har jag varit hos en kurator en gång , förhoppningsvis blir det fler gånger .
Sista gången innan min man åkte så pratade vi om detta igen , att dricka ismyg .
Han sa : vill du ta ett glas eller två så gör det när jag är med , då kan jag hjälpa dig . Men om du gör det i smyg blir jag piss i motvind o skiter i det . Känner mig sviken o lurad .
Idag har jag startar med kaffe o ingen alkohol i huset .
Ha en bra dag alla !

Det räcker, kom ihåg det. En dag blir flera dagar som blir en vecka som...

Känner din kamp och tror att just en dag - eller kanske en timme - i taget är det bästa i vissa lägen. Självklart ska vi se framåt och planera, men ibland känns detta övermäktigt.

Hoppas att du får lyckas snart! ♡

Det räcker, kom ihåg det. En dag blir flera dagar som blir en vecka som...

Känner din kamp och tror att just en dag - eller kanske en timme - i taget är det bästa i vissa lägen. Självklart ska vi se framåt och planera, men ibland känns detta övermäktigt.

Hoppas att du får lyckas snart! ♡

Igår skulle vara första dagen utan alkohol , men det gick inte så bra . Skulle ett ärende in till stan och vips , hade jag varit på bolaget . Köpte en flaska vin o 2 öl .
Tänkte att det är ju sista kvällen innan min man kommer hem o sen ska jag inte
dricka på hela sommaren ! ....
Du har så rätt Vinäger , det är nog bättre att ta en dag i taget och inte sätta för stora mål , misslyckas man blir fallet högt , det gör ont . Har slått mig alldeles för många gånger .
Idag kom han hem , härligt !
Nu har vi ätit en god middag o snart blir det jordgubbar o glass .
Jag har inte druckit en droppe alkohol !!!

Anxiete

Kommer från anhörigsidan och vill bara säga: Heja dej ?

Nu har snart den här dagen gått o jag har klarat dag nr 2 .
Varit bra på dagen men nu på kvällen kommer oron o jag räknar timmar , minuter tills dagen tar slut så jag kan lägga denna dagen till handlingarna .
Fast jag vill inte gå o lägga mig heller , för då kommer dunket i bröstet o rädslan att inte kunna sova...
Är rastlös , kokat lite te , hoppas det lugnar . Finns ingen alkohol i huset som jag kommer åt , så jag klarar det !
Hoppas bara jag får sova
Tack Anxiente

Nattis

Bra att inte ha nån alkohol alls hemma, så är det i alla fall för mej. Har du provat alkoholfri öl eller vin? Finns ju många goda alternativ numera. Nu har du klarat hela lördagen, bra kämpat ? För mej har bl a promenader, jogging- turer och mindfullness hjälp mej mycket i kampen att sluta dricka. Hoppas du också hittar något som hjälper dej. Jag hoppas även att du kan sova gott. Imorgon vaknar vi iaf, utan bakfylla ?? Kram

Känner mig så välkommen här av er alla !
Tack för tipsen !!
Ja , jag dricker alkoholfritt öl , det tycker jag faktiskt är gott , vinet är sådär .
Men vilken skillnad att ha tex ’vin’ i glaset kontra vatten , jag är med på ett annat sätt .
Ibland känns det tom bättre med alkoholfritt . Är man sprallig o på bra humör så är det ingen som tror det är för att jag druckit för mycket !
Vill så gärna köra Mindfulness men jag klarar inte att lyssna på ett sånt band .får lite panik och då blir det ett misslyckande för mig . Hoppas det kommer ...
Nu har jag varit nykter sen i fredags ! ?
Kramis

Känner mig så välkommen här av er alla !
Tack för tipsen !!
Ja , jag dricker alkoholfritt öl , det tycker jag faktiskt är gott , vinet är sådär .
Men vilken skillnad att ha tex ’vin’ i glaset kontra vatten , jag är med på ett annat sätt .
Ibland känns det tom bättre med alkoholfritt . Är man sprallig o på bra humör så är det ingen som tror det är för att jag druckit för mycket !
Vill så gärna köra Mindfulness men jag klarar inte att lyssna på ett sånt band .får lite panik och då blir det ett misslyckande för mig . Hoppas det kommer ...
Nu har jag varit nykter sen i fredags ! ?
Kramis

Vad bra att du söker alternativ! Ju fler alternativ till olika beteenden som kan ställa till det, desto mer ökar möjligheterna att uppnå det mål man har.

Tänkte på en sak gällande det du skrev om mindfulness och att du inte klarar av att lyssna på sådana inspelningar. Jag nickar igenkännande. Men jag har goda nyheter! Har nämligen fått höra att syftet med mindfulness är att vara här och nu, utan att grubbla över vad som varit eller oroa sig för det som kommer utan att vara i nuet, och det kan man göra på många olika sätt. Exempelvis så fungerar trädgårdsarbete för mig. Jag räfsar och krafsar och plötsligt har det gått 3 timmar och jag har inte funderat på något särskilt... Har du någon sådan aktivitet där du haft liknande erfarenhet?

Det finns nog någon sorts mindfulness som funkar för oss också ;-)

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Tack Carina för att du skrev om Mindfulness . Försöker tänka att ’ när jag inte tänker ’ så är det bra . Försöker vara i nuet men är oftast i framtid eller i dåtid .
Tränar på att bara : andas in, andas ut .
Haft en bra midsommar
. Men igår låg det ytterligare ett brev från FK som överväger att inte godkänna min sjukskrivning . Jag går i däck fullständigt , känner mig helt värdelös för att de inte tror mig !!! Hela min tid går åt att tänka o älta detta . Jag har jobbat hela mitt liv , inte haft en sjukskrivningsdag sen år 2002 innan jag fullständigt rasade förra våren .
I dessa lägen brukar jag bara vilja ’försvinna’ , Orkar inte !! Det har gått 11/2 månad in på min nya sjukskrivning och nu säger de att den kanske inte går igenom . Vad ska man leva på ? Fast det värsta är att inte bli trodd .
Noll självkänsla , är ju ändå så värdelös så kan lika gärna dricka ....
ska jag förstöra för mig nu efter 11 dagars nykterhet ???

Sitter i skuggan under äppelträdet med min kisekatt ijämte o njuter av morgonen .
Har klarat av att avstå alkohol i drygt 2veckor , yuppie !!
Inte är det lätt , suget o tankarna finns där hela tiden .
Firade midsommar i dalarna med goda vänner . De drack , måttligt , de dagarna men jag hade bestämt mig för alkoholfritt,hade med mig a-fria öl o vin . Gick jättebra !
Även varit på restaurang o druckit a-fritt .
Vara nykter i andras sällskap med mina alkoholifra öl funkar jättebra , jag känner mig lugn för jag vet att då kan jag inte dricka för mycket .
Suget att vilja ha är hemma o framför allt när jag är ensam . Då kommer de där tankarna om att jag skulle vilja sitta i lugn i ro med lite vin och bara vara.
Gå in i min bubbla o njuta .
Vet att jag inte kan stanna vid ett par glas , än iallafall .
Det är min önskan men vet inte om det någonsin kommer att funka .
Varit hos läkaren igen för fortsatt utredning om sjukskrivning . Gjort tester om bl.a. järntrötthet mm . Jag ” fick” 36 p sv 42 möjliga . Fick man över 20 poäng
var man sjuk .
Får se vad FK säger nu . Att inte bli godkänd är så jobbigt . Hela sjukskrivningen går ått att tänka på FK , inte att rehabilitera mig själv .
Nu ska jag fortsätta njuta av sol med min kise ? han är världens bästa !
Vill alltid vara nära mig, framför allt när han märker jag inte mår så bra .
Djur är underbart ?
Ha en fortsatt härlig söndag alla ! ☀️

Vad jättebra att du klarat kampen mot A!!
Två veckor är ju kanon???

Nu fortsätter vi ge järnet?
Kramar till dig och kissen?