Hej är en kvinna som brottas med alkoholen sedan många år. Har sedan lång tid verkligen funderat på att sluta med A, ja har ett bra liv, mår bra både psykiskt o fysiskt . Felande länken är A, då ja egentligen skulle kunna hålla upp, men faller som så många andra
Efter ett tag, för man tycker de är mysigt o gott. Dricker minst en
Bag in box i veckan. Skulle vara så skönt att läsa om er som verkligen har tagit beslut att sluta. Och höra hur ni mår o alla fördelar med ett alkoholfritt liv. Hoppas på många svar . Vill verkligen sluta med A, slippa ångesten som kommer efter de. Kram
Carolina

Mycket mer energi.
Väldigt rent samvete :)
Känsla av att vara stark (som man får se upp med också :)
Viktnedgång.
Bättre hy.
Mer sugen på att träna så stresståligheten har gått upp också.
Somliga säger bättre sömn men jag sover tyvärr (som det känns) sämre. Men det går nog över.
Folk i min omgivning är faktiskt genuint imponerade så jag får mest positva kommentarer och support (men till många har jag bara sagt att jag håller upp en längre tid för att fokusera på fysiken).
Kan köra till akuten vilken kväll som helst.
Barnen gillar det.

Bästa jag gjort, men det löser tyvärr inte alla problem...

Ellan

Hej Carolina,
Att lista de positiva effekterna av att leva nykter är för mig nästan omöjligt. Den listan skulle bli lång... det är liksom allt för mig. Jag lever i närvaro, flyr inte mina känslor, ser frisk och levande ut, känner frihet, nya möjligheter i livet, nya intressen, nya vänner, fler vänner, gladare, piggare men oxå tröttare (ignorerar inte längre kroppens signaler), roligare... sedan är det ju de kortsiktiga vinsterna som för mig har varit viktnedgång, bättre hälsa (fysiskt och psykiskt) och en sundare Ellan. Jag har två barn så att vara en nykter och närvarande förälder är en högvinst!
Ja du jag kan fortsätta i oändlighet men för mig finns det egentligen bara en sak som kan kännas tyngre numera. Det är att jag allt som oftast är den enda som inte dricker i sociala sammanhang. Jag känner mig annorlunda... men det kan jag leva med då vinsterna är så många fler.
Kram
Ellan

Mitt drickande ökade sakta men säkert..Jag hade många gånger lovat mina vuxna barn att jag skulle sluta framöver..Den dagen kom aldrig, för jag ville minska inte sluta dricka. Till slut hade en av döttrarna skickat Mail till min chef(f.d missbrukshandläggare) som jag sagt att jag själv skulle prata med.Då insåg jag hur mycket alkoholen förstörde mitt liv, och att jag var beroende..Att sluta med alkohol har betytt allt som Ellan skrev..Men jag umgås bara med nyktra personer oftast.Tycker inte om fulla personer..Nykterheten har gett mig en inre styrka som är svårslagen.Jag vågar leva mitt liv exakt som jag vill..Jag avslutar relationer som är tärande.Jag har tagit stora beslut som jag inte vågat göra innan..Vissa dagar känner jag mig oövervinnerlig, stark och beslutsam..Jag är den bästa varianten av mig själv, helt enkelt..Du kan också förändra ditt liv..Bara att du är på forumet är en mycket bra början..Kram..

Conny15

Den fysiska orken upplever jag just nu är extremt mycket bättre , en mycket märkbar konditionsförbättring utan att ha tränat ? Asgrymt ? Det är egentligen bara positiva förändringar om man orkar stå emot suget som faktiskt gör sig mindre och mindre påmint för varje dag ?