Gör ännu ett försök till ett nyktert liv. Denna gång tänkte jag ta lite hjälp om det går att få. Börjar här hos er. Mitt största problem med alkohol är att det går så bra! Jag mår så bra av det! Det är som att jag halva livet har letat efter en ångestdämpande medicin (provat många men med för mycket biverkningar) och till slut landat i alkohol. Jag vet att jag dricker för mycket, men jag har inte lärt mig det "den hårda vägen" så att säga. Är aldrig bakis, aldrig arg i fyllan, smäller inte av, kräks inte, kör inte bil, är kanonfin med barnen (jaja jag förstår att det är min uppfattning, men deras reaktioner tyder på samma), orkar vara mer pedagogisk, sitta uppe och mysa och se film (skitstressad i kroppen annars av ångest och kan inte se en hel film tex), tar aldrig några återställare (än, men sånt kan ju smyga på en) osv. Detta sammantaget gör det mycket svårt för mig att motivera mig att sluta dricka alkohol, det kan ni säkert tänka er. Försöker se vad som verkligen ÄR negativt med alkoholen och hitta motivation i det: Jag blir allt tjockare, det kostar pengar, långsiktiga skador i kroppen osv.

Jag lever även med fysisk värk och har sjukersättning. På grund av detta + ångesten kan jag inte köra bil och är även väldigt dålig på att ta mig runt med buss. Ta mig till AA-möten eller träffar på alkoholrådgivning eller liknande är i det närmaste omöjligt, åtminstone på regelbunden basis. Jag skulle önska att det går att lösa detta på annat sätt. Jag har nu under de somrigaste veckorna druckit minst 3 öl per dag och som mest 2 flaskor vin. Det senare har blivit allt oftare. Gjort mig Sangria och druckit på dagen och swoosh så är jag uppe i den mängden. Jag behöver inte känna av problem av alkoholen för att förstå att det är på tok för mycket.

(Senaste dagen jag drack var lördag, så 2 nyktra dagar hittills.)

Nejdå, det tar ett tag ibland bara, välkommen!
Ja det är ju det stora problemet att man kortsiktigt mår bra trots alla långsiktiga konsekvenser. Du ser ju logiskt på situationen vilket är en kanonstart. Kan du också hitta motivationen? Den är viktigare än all hjälp du kan få utifrån (min åsikt) men så klart blir det betydligt lättare med hjälp av olika slag. Men många av de problem du beskriver blir faktiskt lättare när man varit utan ett tag. Ångesten i min kropp har sjunkit rejält i jämförelse med hur lågt den hann sjunka mellan att jag drack. Kan du komma iväg någon gång till AA? Det ger för vissa mycket att bara komma iväg då och då. Kan du få färdtjänst iom din värk? Någon som kan skjutsa till vårdcentral eller liknande?
Men fundera igenom om du kan hitta motivationen att förändra, kanske initialt att skära bara om du tycker det är för svårt. Kämpa på!

Fint att du hittat hit och öppnat dörren för förändring! Vill bara dubbelbekräfta med IronWill att du inte skrivit något tokigt. Ibland tar det tid för trådar att få fart. Ibland kommer det in så många inlägg samtidigt så det första inlägget kan hamna "långt ned på listan" och risken är att det försvinner i mängden. Hoppas du har tålamod och gå gärna in och skriv och stötta andra - då ökar sannolikheten att de går in och skriver i din tråd.

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Åh men så skönt, jag hann bli lite nojjig och hann gå igenom mitt inlägg 10 ggr för att försöka hitta om jag skrivit något tokigt.
Jag har gjort 4 dagar nu helt nykter och det måste jag säga är det längsta jag klarat på 3-4 månader iaf. Jag mår inget vidare just nu, det är varmt som attans och jag svettas dubbelt såklart. Inatt var en pärs. Men det vänder väl nu gissar jag. Har tagit mig ut på morgonpromenad 3 dagar i rad och det ger lite riktning framåt under dagen. Men vid middagen är sommar-dricka-suget så starkt och orken försvunnen. Men jag kämpar på. Hade väl hoppats att jag skulle se direkt på vågen en liten förändring och få motivation där, men damnit om jag inte har svullit upp istället. Men det borde vända.
Tack för att ni svarat mig. Ja jag ska skriva lite svar till folk här nu när jag äntligen skaffat en användare. Har smugit omkring här och tjyvkikat ett tag. Är väl lite rädd att någon ska känna igen mig på något sätt åxå... Men tack ska ni ha! Ska kolla om AA-möjligheter efter semestern.

Sommarflickan2018

4 dagar! Det är en jättebra start, speciellt i kombination med att du skriver här. Vi stöttar dig och peppar varandra.

Va bra att du kommer ut och går (önskar jag hade den drivkraften i mig men en dag så), många verkar bli lite starkare av att ha sådana rutiner. Jag har inte märkt någonting på vågen så det kan säkert ta ett tag eller så är det så att en ersätter alkoholen med annat (mat, godis etc). Jag åt nästan ingenting när jag drack så jag får nog i mig ungefär lika mycket kalorier nu som då.

Men det finns ju andra saker att motiveras av. Att slippa ha dåligt samvete, att inte lukta alkohol, att vakna fräsch, att orka mer, man får behålla mer pengar i plånboken etc.

Och klappa dig på axeln, fyra dagar är som sagt en riktigt bra start. Heja dig.

Kram

Maken gick på semester igår. Jag föreslog vin, det kom ur mig av bara farten. Han nappade snappt och ja... det blev bara 4 dagar denna gång. :( Men vet ni... nu känner jag att jag är ju VISST bakfull!!! Jag har nog bara gjort bakfull till normalläget liksom. Men nu vet jag. Det är inte så här jag vill ha det varje dag. Så nu kör jag vidare. Första målet är fler 4 dagar, det borde gå att åstadkomma!

Benguela

... är 4 nyktra dagar, med den nytta det gör för kroppen, även om man kör i diket efteråt.
Hoppas att du snabbt kommer upp på vägen igen!

Att inte ge dig hän och fortsätta. Ta nya tag och fortsätt bygg på de 4 dagarna. Ge inte upp!

Var en halvliter vin kvar i bibben så hällde ut den. Tog morgonpromenaden. Det är inte lika fräscht med morgonpromenad dagen efter helt klart.

Var en halvliter vin kvar i bibben så hällde ut den. Tog morgonpromenaden. Det är inte lika fräscht med morgonpromenad dagen efter helt klart.

Bajs på mig! Klarade bara 4 dagar igen. Åkte dit igår. Huvudvärk idag, och besviken på mig själv! Jamen inget att göra åt, bara ta nya tag. Ut och promenera.

Välkommen hit! Verkar som du vill förändra dit drickande trots alla uppsidor du upplever. Varför vill du det?
Har du förtydligat för dig själv vilka minus det finns för dig? Kan vara bra att skriva ner och titta på ibland.

Du verkar ha läst en del om alkohol och vilka problem som kommer med ett bruk, riskbruk och missbruk. När man använder detta gift som medicin och lyckoskapare behöver hjärnan mer och mer för att få samma konstlade lugn/lycka. Så om du fortsätter några år med denna ovana, hur påverkar det dig tror du?

Lycka till, här finns mycket stöd och erfarenhet. Bara det att du sökt dig hit är modigt och uppriktigt!