Det har snart gått två år sedan jag reggade mitt konto här. Det har varit som en berg och dalbana, och jag har mått dåligt. Jag har haft ångest och depressioner. Nu är det bättre.

Min alkolist har denna semester haft ett återfall när han åkte hem till en kompis som bor 40 min ifrån oss. Jag hörde att han hade fått återfall när han ringde mig. Han kallade mig för romantiska saker som han aldrig brukar göra när han var nykter. När han åkte hem så hade han ångest så han ringde mig två miljoner gånger. Det kändes så just då. Men jag är glad att han gjorde det. Jag fick möta honom vid tåget och leda honom hem. Allt var frid och fröjd. Mitt i natten så vaknade jag av att han kallade mig fula saker o bad mig försvinna från hans lägenhet. Jag klädde på mig och gick. Jag kände varken ångest eller oro. Det kändes enbart skönt . sen höll han på och smsa mig och kalla mig en massa saker. Jag nonchalerade honom bara i två dagar. Det var svårt men jag gjorde det för min egen skull.

Jag träffade honom 3 dagar senare och han bad om ursäkt för sitt beteende mot mig. Han har aldrig bett om ursäkt förut. Jag blev förvånad men samtidigt glad. Resten av semesten har vi gjort saker tillsammans som han tycker är kul. Allt för att uppmuntra honom att hålla sig borta från alkoholen och knarket.
Idag hade han varit iväg och kollat på någon motorbåt tävling, och visade sina film snuttar från tävlingen. Det kändes så skönt...
På måndag kommer fiske kompisen ner hit för att dom ska fiska. Han sa till mig igår kväll... Dom här dagarna ska jag hålla mig nykter, det är bra det sa jag. Han sa att det inte var X fel att han drack alkohol när han var där uppe utan det var hans eget fel, och han hoppades att jag förstod det.
Jag sa till honom att det aldrig är någon annans fel om han dricker sig full. Även om hans kompis skulle supa sig full, så är det hans ansvar att inte göra samma sak. Det höll han med om.
Jag vet att han kommer att få återfall, men jag hoppas att det blir lite längre mellan dem med tiden. Han har själv sagt att det nog kommer att bli svårt att bli 100% nykter. Just nu känns varje dag som en seger.

sessi

Åkte och shoppade igår, efter jobbet. Kände mig som en helt vanlig människa som flöt runt bland vanliga människor, att kunna gå utan att behöva unvika kungsgatan med dess systembolag kändes bara härligt.

sessi

Han ringde igår kväll och hade ångest, och ville hem eftersom hans kompis hade supit. Jag kunde inget göra eftersom jag inte har körkort. Hoppas att jag kan få hem honom på något sätt.