Jag svävar fram, min kropp är plötsligt så lätt att bära. Allt går snabbt, jag har kontroll och är glad. Busar med barnen, lyssnar uppmärksammat på dem, jag känner mig så avslappnad och tillfreds.
Ja, det var gårdagen. Jag borde inte ens ha startat, men jag borde absolut ha stoppat precis där, när allt kändes bra. Men jag är så rädd att den känslan ska försvinna när alkoholen lämnar min kropp att jag måste fylla på, och fylla på.
Vad blir resultatet av det? Jag blir jättetrött och vågar inte föra ett samtal för då märks det hur jag sluddrar. Så jag blir ensam och trött och går och lägger mig, somnar direkt.
Vaknar sen och mår skit. Ångesten ramlar på inom 2 sekunder efter att jag har vaknat, och strax efter det kommer huvudvärken och illamåendet.
Hur dum i huvudet är jag? Jag behöver köra barnen till skolan, jag ska egentligen jobba. Jag känner mig fortfarande full, och darrig av illamåendet. Det var inte värt det!
Jag har nått mitt lägsta nu, köra barnen i bil med en nästan fortfarande full mamma bakom ratten. Jag kräks nästan när jag tänker på det.
Tänk om polisen stoppar mig på vägen, jag är övertygad om att kortet ryker direkt.
Jag luktar gammal fylla och ser ut som en alkis när jag går med mina två barn i handen över parkeringen på skolan. Röd om kinderna, i t-shirt trots att det är 9 grader ute - risken att kräkas är lägre om jag är kall.
Jag lyckades lämna dem utan att kräkas eller komma för nära någon som skulle kunna känna lukten av mig. Hem igen, sjukskriva mig och ner i sängen igen för att hoppas sova bort några timmar med illamåendet.
Om en halvtimme kommer min man hem och jag måste erkänna att jag halkat dit igen, att jag inte kan hantera det, att jag riskerat våra barns liv i bilturen imorse, att jag inte kunde jobba idag för att jag drack för mycket igår.
En sekund kände jag att jag hellre tar livet av mig..
Jag vill inte vakna såhär fler gånger, det är inte värt den timmen på kvällen när livet känns underbart.
Nu är det nog.

Men vet du vad? Du kan ändra detta till 100%! Det går inte automatiskt, men du kan sluta med sådant som trycker ned dig, och göra sådant som gör att du får tillbaka ditt självförtroende och din självrespekt.
Det faktum att du skriver här visar att det absolut inte gått för långt.
Jag har lagt den typ av liv du beskriver bakom mig, saknar det inte. Men den onda cirkeln måste brytas.
Lycka till, du fixar det!

Jag körde full med mina barn i bilen, jag vill slå ihjäl mig själv! Hur fan tänkte jag, jag hatar mig själv så jävla mycket.
Har sån jävla ångest, hur går man vidare från det här? Jag vill aldrig mer dricka, aldrig mer utsätta mig för det här. Men hur gör man det här jag har gjort ogjort.

Anders 48

Hej Elleme! Förstår din ångest. Försök att sikta framåt o uppåt. Det du gjorde kan ju inte göras ogjort. Istället för att älta det så får du försöka se till att det inte händer igen. Svårt att inte älta o slå på sig själv. Jag vet så väl - men det gagnar inte dig. Kanske var det här den händelse som får dig att vakna upp? Kanske är det en möjlighet till förändring på riktigt! Jag önskar dig all styrka o motivation på vägen. Ta hjälp om du behöver. Skriv här på forumet. Här är vi alla samlade som inte kan hantera alkohol. Vi dömmer ingen, vi försöker bara stötta varandra.

Prissen och Anders 48, tack för att ni har tagit er tid att skriva i min tråd.

Min man är jättearg, helt förståeligt. Det gör så ont, jag kan inte sluta slå på mig själv. Det är på något sätt lite befriande att ha nått botten, så att jag verkligen fick svart på vitt att nu är det farligt illa. Nu har jag inget annat val än att lämna det där livet bakom mig. För barnens skull, för min mans skull och framförallt för min egna skull.
Den alkohol vi har i hemmet ska packas ner i garaget. Jag vill inte se skiten, jag vill inte ha den triggandes framför mina ögon. Jag kommer förmodligen aldrig att kunna dricka alkohol igen, det finns inget mellanting för mig. Jag har aldrig druckit alkohol utan syftet att få känna ruset, jag har inget normalt förhållande till det. Jag är en missbrukarperson ut i fingerspetsarna.
Men nu då, klarar man det här själv? Är AA något för mig? Hur går man vidare, och hur ska man gottgöra sin familj för detta? Hur slutar man sparka på sig själv?

Inte provat AA, men gått på KBT med gott resultat, samt gått på Navet för samtal kring alkohol.
Inte druckit sen januari, ett år är mitt mål sen får vi se.

Li-Lo

Vilka uppriktiga inlägg du skriver. Du tar det som hänt på allvar. Att våga sätta ord på det du upplever kräver styrka och insikt. Du har bestämt dig för att leva nyktert då alkoholens initiala effekter allt mer drunknar i dess konsekvenser. Ett val du gör för din egen skull och för dem nära dig.

Utifrån det du skriver är det tydligt att alkohol gör något med dig som inte alls stämmer med den du är. Du bryr dig om hur du och din familj påverkas. Om du tänker på vad som är viktigt för dig, hur kan kopplas till ditt beslut att inte dricka alkohol?

Du har fått fina råd här och du har redan tagit tydliga steg, du är här, du ser till att tömma hemmet på alkohol, du funderar på att kontakta AA, du talar med din partner. När du tänker på den här förändringen vad tror du är ett nästa rimligt steg, berätta gärna om det känns okej.

Det finns många sätt in i alkoholproblem och många ut ur det. Din vilja att söka stöd är en framgångsfaktor.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Livetochallt

Det var nästan så jag trodde att jag skrivit det här inlägget och glömt bort det..

Billi.

Det där du beskriver. Man orkar leka, busa, har 1000 liter tålamod. Jag vet. Man är supermamman en liten stund. Glad, inte ett problem i världen. Sen morgon. Skolan. Morgonmöte på jobbet. Får anstränga sig för att inte springa ut på toa. Känner sig som världens avskrap bland alla normala människor som faktiskt haft självdisciplin nog att inte vara vrålbakis en vanlig jädra arbetsdag. Aldrig aldrig mer tänker man.

Du är långt ifrån ensam❤