Dricker min man osunt?

12 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
K79
Dricker min man osunt?

Misstänker att min man har ett alkoholmönster som är osunt. Han gillar öl, starköl och dricker alltid på lediga dagar samt fredag/lördag. Det blir ofta 4-5 pilsner per kväll och lite whiskey ibland. Jag är i princip nykterist och gillar inte när han blir sluddrig och trög (onykter). Jag har påtalat detta så han försöker att tänka på det men han har svårt att själv se när han passerar gränsen. Han kan ofta ta en pilsner på em. då han klipper gräset eller gör annat och fortsätter sen att dricka fram till kvällen.
Många gånger har detta blivit diskussioner då vi skulle handla eller göra annat som inte går pga han har druckit.
Det är aldrig några extrema mängder men han gömmer ibland sina pilsner för mig. Då jag för alkoholen på tal blir han besviken på mig och tycker att jag överdriver vilket bara ökar avståndet oss emellan. Känner ett obehag över hur detta påverkar vårt förhållande. Är det jag som överdriver??????

Nordäng67
Om...

du har problem med hans alkoholvanor och inte trivs så är det ju ett problem! Oavsett om han är alkoholist eller inte! Att dricka som din man gör begränsar ju ditt/ert liv! Du överdriver inte tycker jag! Många som dricker som din man gör tror jag men det gör ju inte ditt liv bättre och enklare! Försök att göra det du vill och utan honom om han har druckit! Så får han sitta där med sina öl och komma på själv att alkoholen begränsar! Kram

Winna
Nej, K79, du

överdriver inte.
Du har reagerat med all rätt.
Din man uppvisar flera beteenden som får varningsflaggan att höjas.
- Att dricka varje helg och då han är ledig.
- Att gömma sin alkohol.
- Att förneka sina problem eller förminska dem.
- Att bli defensiv då saken förs på tal.
- Att uppgjorda planer inte hålls på grund av alkoholintaget.
- Att börja dricka och sen inte vilja sluta.

Det är fullt förståeligt att du känner obehag över situationen.
Om du vill så fortsätt gärna skriva.
Här finns många med samma problematik och det formuleras många kloka rader på anhörigsidan.

Kram på dig och välkommen hit!

/Winna

aeromagnus
Från en alkoholist

Jag gjorde likadant gömde drack smög. Det är inte normalt och han uppvisar ett tydligt riskbeteende. Jag förnekade problem. Ge honom et ultimatum som du kan och orkar hålla. Har han inga problem och älskar dig så går han med på det.

gulbjörn
Exakt, sån här är min sambo

Exakt, sån här är min sambo med. Men han dricker sig grisfull på fredag och lördag och sover sen bort dagarna och den lilla vakna tid som finns kvar blir mest ett tomt stirrande i teven och han "vill inget" har "influensa" = röda ögon, huvudvärk eller är "trött" för han har ju jobbar hela veckan. Jag önskar ofta att han bara kunde börja dricka starksprit i stora mängder istället för mellanöl och söp ihjäl sig. (Jag skäms för detta) Samtidigt älskar jag hans nyktra fina jag.

Ansan64
Känner igen detta

Hej
Jag känner så väl igen det du beskriver Gulbjörn. Vi har varit in akut ett par gånger pga hans drickande. Nu dricker han med balanserat, dvs jämn fylla hela tiden. Han dricker dag som natt., helg som vardag. Men någon hjälp tycker han att han inte behöver (han tycker han har koll). Jag älskar hans nyktra jag, en verkligen fin kille. Men nu har jag bestämt mig; detta år är mitt år. Jag ska återta mitt liv! Lycka till medmänniska.

Ohana84
K79

Känns som jag kunde skrivit detta inlägg själv.
Har det precis likadant, min man dricker alltid när tillfälle ges, helger ledighet och då oftast inte så han blir ”för” full. Ibland ett par öl även någon/några veckodagar och dricker ibland i smyg även att jag mörker det på en gång. Och när jag säger något om hans alkoholvanor går han i försvarsställning och tycker att jag överdriver.

Denna veckan har han dock börjat ”sitt nya liv” som han själv uttrycker det. Han har högt blodtryck som ska utredas och av läkare fått ordination att leva sundare. Alltså börja motionera, dricka måttligt, sluta snusa (som han gjort för två månader sen) mm.
Så mitt hopp lever om att detta ska ändra hans alkoholvanor.
Det är dock inte första gången han försöker med en sån här förändring :/ men hoppas läkarens ord ska göra att han håller i denna gång.

Annars tror jag det enda man kan göra, som någon annan sa, är att ställa ett ultimatum typ. Men man kan ju inte ändra på någon annan o de måste vilja själva eller inse vad de förlorar genom att fortsätta.

Så har tyvärr inte många råd att ge, men du är inte ensam!!

Sorg40
hjälplöshet

Jag har min veckoranson på öl punkt!! Vad mer ska jag göra?? Jag ska inte köpa mer men du styr och vill bestämma hela tiden? Hur ska det fungera? Är det du eller jag som kan bestämma över mina problem? Jag vet inte men jag tror jag måste göra det själv och du får köpa det eller inteJag har mina öl och när dom är borta så har jag inte mera att hämta.. funkar inte det för dig så är det ditt problem

Hjälplöshet att iinte få reagera utan att bli anklagad för att göra att vill dricka mer

Sorg40
Att han vill dricka mer

Att han vill dricka mer skulle det stå.

Sorg40
Jag ska helst vara tyst om

Jag ska helst vara tyst om det och tro på hans förmåga tycker han! Jag måste ju göma öl annars blir du arg säger han. Du spionerat ju på mig och litar inte på mig! Vad spelar det för roll om jag dricker alla öl nu! Sen har jag inga mer!!! Om ändå systemet var stängt imorgon

gulbjörn
Ja nu är det fredag och här

Ja nu är det fredag och här sitter vi med vår ångest medans de har sin äntligen fredagsrumba där vi ska skademinimera, trippa på tå, spela med, försöka hålla nerverna i styr och inte starta gräl, och lyssna på fyllegaggande från en person vi inte verkar känna. Man blir så ledsen och uppgiven bara. :( Allt styrka och hopp till er andra. ❤️

Sorg40
😍tog en promenad i stället

😍tog en promenad i stället för höra han
snarka ! Kramar till alla där ute