Min särbo (vi har varit sambos, men jag har flyttat ut) han dricker varje dag. Det kan vara två öl. Ett glas vin eller en hel flaska. Finns inget vin eller öl hemma så blandar han en drink. Jag kommer från ett hem där det dricks väldigt lite. Absolut i kontrast till hans familj. Men det kan inte bara va jag som inbillar mig att detta är ett problem?

Han säger att han kan låta bli men att han inte vill. Att han dricker för stt de e gott.
På 7 månader har mitt spritskåp bantats ner med två tredjedelar. Och jag har inte druckit något utav det. Han är på systemet och köper öl/vin flera gånger i veckan och jag är orolig och ledsen.

Han blir inte otrevlig, inte särskilt påverkad heller vad man kan avgöra. Men han slutar inte hälla det i sig. Hjälp mig att förstå snälla .

Nej du inbillar dig inte för om du känner obehag så ÄR det ju så! Dricker han varje dag så har han definitivt problem! Även om han inte blir otrevlig! Hade en särbo som är alkoholist! Han var inte heller otrevlig i början, det kom efterhand och blev bara värre och värre! Sen blir ju inte alla elaka av att dricka men de har ju ändå ett beroende som begränsar och skadar! Vet inte varför du flyttade ut men om du flyttade på grund av hans drickande och han vet om det så har du svaret där! Spriten kommer först! Och som anhörig är det uppslitande och hjärtekrossande att inte komma före alkohol! Det tar kraft och energi! Var rädd om dig och ta hänsyn till dig själv och dina känslor, lyssna på dig själv! Kram

Solengickner

Tack
Jag flyttade ut för att han blir irriterad på min ”röra” mina saker men han har sina grejer lila mycket överallt. Han rättfärdigar det med att han har kontroll på sitt.

Så det var för det bästa.
Jag opererades för tumörer i livmodern igår, han har varit ute och festat hela helgen, inte varit hos mig. Igår kom han till mig efter jobbet. Ville umgås, var tydligt bakfull och drack tre öl under kvällen. Jag som har ont och knappt någon ork drog upp alkoholbehovet igen. Han menade att han inte drack något på söndagen!! Jag fick sagt att han drack alla dagar utom söndagen och igår. Han menar att han inte behöver men att man ska kunna njuta av livet. :(