Medlem i

4 år 10 månader
Jag är här för mina egna alkoholvanor
Presentation
MAJ 2019
Nu har jag gjort det, skapat ett inlog här, känner mig nervös och skyldig.
Jag behöver hjälp med motivation.
Jag mår bra, psykiskt och fysiskt, Jag har ett bra liv, bra ekonomi, bra jobb fina barn och många vänner.
Men jag dricker för mycket och för ofta. Detta har pågått ca 4 år, Jag har varit nykter ca 1 vecka 2 ggr de senaste 4 åren.
Jag har eget IT- företag så jag kan dricka på dagtid.
Mängderna har ökat det sista, kan dricka 2 flaskor vin utan att känna mig berusad. Min 13-åriga dotter har vid några tillfällen reagerat när hon sett mig dricka vin. Efter det smyger jag. Men jag förstår att det bara är en tidsfråga innan omgivningen börjar reagera. Detta är inte rätt mot min dotter hon skall inte behöva vara orolig.
Jag sover dåligt när jag druckit därför har jag börjat dricka på dagtid för att hinna nyktra till till kvällen, men resultatet har blivit att det ofta blir mer alkohol istället. Så det blir ändå minst ett par sömnlösa nätter per vecka. Jag har börjat få minnesluckor också.
Mitt företag går väldigt bra men jag känner själv att jag missar saker, glömmer saker och arbetar väldigt dåligt när jag druckit.
På natten och morgonen är jag väldigt motiverad att vara nykter, jag jobbar bra på förmiddagen. Men sen framåt eftermiddagen så kommer suget, och jag börjar förhandla med mig själv.
Jag behöver hjälp med motivation innan det skiter sig alldeles..

APRIL 2021
Två år har gått sen jag skrev.
Situationen är ganska likartad.
Två skillnader.
1. Jag dricker mindre mängder (fortsatt för mycket), inget på dagtid, inga minnesluckor, blir inte berusad. Dricker inte när barnen (som nästan är vuxna) är i närheten, ingen har uttryckt någon oro sista året. Inte ens min särbo, men jag dricker mest när han ej är med.
2. Min kropp mår ej bra, jag känner mig sliten, svullen, är orolig speciellt för min lever. Jag mår ofta dåligt illamående, trött omotiverad dagarna efter jag druckit, sover dåligt.
Jag vill måste till att börja med ta en lång rejäl paus på flera månader.

Senaste forumkommentarer

Forumtrådar

Jag behöver motivation