Vill inte - kan inte

Hej Fenix,

Vad fantastiskt roligt att läsa att det går så bra för dig. :-D Vad härligt att du nu fått lägga så många nyktra dagar bakom dig och att du verkar känna dig tillfreds med detta. Det gläder mig verkligen.

Kram

i min tråd, det var så kul att se! Tack för dina rader, ja det känns som om A äntligen kan vara ett passerat gift för min del, vill verkligen att det blir så. Hur är läget för dig?

Visst är det skönt! Jag har lite samma känsla av att ha lämnat beroendet bakom mig. Ett passerat gift! Känns konstigt på nåt sätt, eftersom det för bara ett halvår sedan köndes nästan omöjligt. Det är klart att det inte går att slappna av eller att glömma, men ser nu ingen glädje alls i fylla och ingen längtan. Vi får passa på att njuta helt enkelt innan glädjen och lyckan över ett nyktert liv bleknar.

Sisyfos, kul att du är inne i samma känsla. Det kändes verkligen omöjligt i slutet av våren, och jag fick tankar som om att det går åt helvete till slut, jag kommer att hamna med grabbarna på bänken eller ännu värre. De tankarna bär jag med mig, och vi ska njuta av glädjen över ett nyktert liv och jobba aktivt för att lyckan inte ska blekna. Därför är det bra med forumet, inte så lätt att glömma när man dels har sin egen tråd att nysta i, men också alla andras som det går mer eller mindre bra för. Som du har jag ingen längtan och ser ingen glädje alls i att dricka, måtte det hålla i sig. En handfast glädje som är verklig är att varje morgon vakna nykter och kunna planera för en dag med innehåll. Flykten till A har jag ersatt med att hitta nya saker att prova på, t ex golf har jag kört igång med.

Tack, jo det är helt ok med mig (i alla fall på a-fronten). Måste bara skriva - vilken härligt livsinställning du har nu! Vilken skillnad! Och att komma in i tänket att man behöver ersätta alkoholen med något annat roligt och bra här i livet. Helt rätt. Håller verkligen med dig. Det går liksom inte att bara plocka bort en så pass stor del av livet och sedan tro att man ska vara glad och nöjd och lycklig. Nej, man behöver fylla ut det där tomrummet som alkoholen faktiskt lämnar efter sig. Då gäller det också att fylla ut med något som verkligen är bra och gör gott för en. Likaså gäller att det att kunna se de där små sakerna i vardagen som också hjälper till att förgylla våra liv. Det kan inte alltid vara pukor och trumpeter. Jag har för mig att jag skrev något för ett tag sedan om att vi behöver hitta nya champagnekorkar i livet. Ja, typ så...

Ha en riktigt fin helg Fenix! Kram

champagnekorkar i livet är en mycket bra tanke att ha med sig! Tack för den. Ska skruva korken av en flaska julmust, och det får bli min champagne för i kväll. Känns bra att inte lura sig själv längre, när jag tänker på alkohol kommer genast den ärliga insikten att om jag dricker blir det bara skit av allt, från första klunken. I kväll ska jag på fest, och tänkte i förmiddags på hur det var när jag drack. Då såg jag hela dagen fram emot, inte festen egentligen, utan att få dricka, gärna tidigare än vanligt eftersom det skulle vara godkänt. Men när jag väl börjat dricka kom ledan och tröttheten nästan omgående, och i allmänhet blev det inte särskilt roligt efter några glas, utan bara ett fortsatt planerande av hur mycket jag kunde hälla i mig och i vilken takt det skulle ske utan att jag skulle balla ur helt. Nu ser jag fram emot en fest, men vet att jag kan gå när jag vill och ser redan fram emot morgondagens frukost! Ha en riktigt bra helg själv Muränan, kram!

Så många här som kommit till insikt, det är underbar läsning. Det går jättebra att gå på fest nykter, man stannar inte lika länge kanske ifall folk blir berusade. Men jag drack ganska måttligt på fest och for gärna hem tidigt och drack ensam. Det känns vansinnigt när man tänker på det. Ju längre tid jag varit nykter,desto lättare går det att lägga det förflutna bakom mej. Jag tänker sällan på hur det var, det känns helt främmande att tänka på hur jag drack på vardagskvällar och hur bakis jag måste ha varit på jobbet den sista tiden innan jag nådde botten. Helt otroligt. En ingift släkting dog nyligen, 58 år gammal. Jag hade länge misstänkt att hon drack för mycket, man känner igen det. Officiellt var det cancer men lever, njurar mm var helt slut så jag tror det var en följd av hårt drickande plus rökning på det. Jag är så tacksam att jag kunde bromsa i tid. Kroppen läker.
Ha en skön alkoholfri helg alla! Jag festar på Tonic Water och nu en Ginger Ale på det!

i går gick utmärkt, jag var nog en av få som drack citronvatten, men skyllde på hämtning på flygplats. Ångrade mig faktiskt sedan, hade kul men var ju tvungen att gå när jag skulle hämta efter den nödlägen. Hade riktigt kul och ingen brydde sig, hade inte behövt skylla på någonting egentligen. Mitt eget hjärnspöke, men jag ser det som att man lära sig hela tiden saker man har nytta av. Nästa gång dricker jag lämplig bordsdryck, och skiter i om någon bryr sig vilket inte verkar vara fallet. Bra tips santorini, ska köpa hem Tonic och Ginger Ale.

etanoldrift

Nu kanske du inte traskar in på bolaget frivilligt Fenix, men jag kan tipsa dig om Fentimans "Ginger Beer" om du gillar ingefära.. River gott, värmer när det är kallt (och kyler på sommaren) Den finns i det alkoholfria sortimentet ;-)

etanoldrift, tar gärna emot alla tips om goda grejer att dricka och jag har inget problem att gå in på Systemet, tvärtom stärker det mig att knalla in där och köpa det som är bra för mig.

Ja, ginger beer är riktigt god. A-fritt vitt natuero smakar också hyfsat. Det röda jag gillar bäst står som "must" i systembolagets lista. Svartvinbärsdryck. 1/2 flaska, men den verkar ha försvunnit ur sortimentet på mitt systembolag. Snyft!!! Det könns faktiskt lite roligare om man kan ha annat än vatten i glaset tycker jag. Och om man inte gillar läsk så...

etanoldrift

Skaffade faktiskt en egen "bubbelvattenmaskin", för jag dricker nog minst 1½ liter bubbelvatten om dan.. Inte bara att det blir dyrt i längden, det är tungt att bära hem och sen blir det ju en massa flaskor att lämna i återvinningen..
Brukar smaksätta mitt eget bubbelvatten med Citron, Gurka, mynta (när det är säsong, för jag har massor jag kan hämta i en trädgård) citronmeliss och skivor av färsk ingefära..

Leverjag

Vad härligt att läsa om din utveckling och glädje till det nya livet. Härlig inspiration för min del. Kommer ihåg nu hur det kändes när jag kommit några månader på väg och det verkar ju bli bättre med tiden. ;-)

Vad smart att återuppleva. Tänkte på det att undvika blir ju större tomrum och "farliga zoner" så det kanske är just det man behöver göra dem till - ofarliga.

Nya champagnekorkar, ja. Just nu är det lite tomhet igen. Så glad att det går så bra för dig och tack för att du delar dina härliga rader!

för rader i min tråd, ser att jag inte varit inne på ett tag. Det är väl så att behovet av forumet minskar när alkoholen börjar dunsta bort. Kikar in då och då, men ägnar mig mest år det vardagliga och letar nya sätt att fylla tomrummet som A lämnat efter sig. Inser att det tomrummet hade jag redan i tonåren, och i stället för att hantera de problemen då kom A in i mitt liv som en befriare, så lätt det problemet var löst för stunden. Det är det som är det farliga med alkohol, omedelbart resultat, alltid tillgängligt och till synes ofarligt till att börja med. Ack så fel jag hade, daga att växa upp när jag nu passerat 60!