Hej alla,

Idag skulle bli dagen D, då vi slutade med alkoholen.
Allt gick väldigt bra till klockan 6, då svettningar, skakningar och en generell känsla av att -nu dör jag banimej, kom över mig.
Motoriken i armar och ben kändes lite lurigt och inget jag upplevt tidigare när jag varit utan alkohol.
Blev/är otroligt rädd, skulle verkligen vilja bolla med er om ni upplevde samma sak?
Fick ta en promenad vid 22, då paniken och ångesten blev så kraftig.
Slutade med att jag köpte 12 folköl, bara för att få bort alla upplevda symtom.

Jag har läst lite på nätet och även detta forum, men kan ni bekräfta att det jag verkar genomgå är liknande det ni själva kände?

Mvh,

Gör en lite Edit här.
Efter lite alkohol är all oro, skakningar och svettningar borta..:-(
Borde ju kännas bra, men det bekräftar ju en hemsk situation...vet inte om jag klarar just den oro, ångest...jag trodde jag skulle dö idag under några timmar.
Vad har ni för erfarenheter? Ett alternativ jag ser är att "lägga in sig" under 2-3 dagarna då jag förstått den värsta abstinensen sker?

Milk thistle sags vara bra for levern ocksa, jag kakar detta samt b-vitamin. Kan inte saga vad det gor men jag mar inte samre iallafall.

MadGal

Tack!!
Jag drack ett halvt glas igår och sen slängde jag resten! Kändes faktiskt bra att ändå klara det! Att inte bara fortsätta som jag egentligen ville! Och inte vill! Åtminstone 3 dagar nykter även om igår inte blev helt alkoholfri...

MadGal

Hur gick det igår och hur mår du idag? Jag hällde som sagt ut glaset och gick och nattade min blomma istället och låg bara i sängen efter det. Skönt att inte vakna bakfull!
Jag har inte kik... Men om man skaffar det - är det anonymt då eller hur fungerar det?

Leverjag

Du tror att du vill dricka skiten men det är bara abstinenshjärnan som talar. Ju längre tid du är utan så kommer det där att minska. Ca en månad så märker de flesta hur suget minskar kraftigt. Det är frihet!!!

Din självkänsla kommer öka och den positiva spiralen starta! Bra jobbat. Ha aldrig A hemma under de första månaderna åtminstone. Det är så onödigt att kunna ge efter för fem minuters plötsligt sug.

Ha en fin dag!

Emil

Fanken vad bra jobbat!!
Gick ok igår, hade två liter vin, men drack bara något glas... Enligt så jag tänkte trappa ner :-)
Jo, det är anonymt, därför är det rätt bra kommunikationsverktyg.

Hur går det idag?

MadGal

Hej! Nu har jag skaffat kik! Jag heter ##########! (Posten är redigerad då forumet är anonymt för samtliga användares säkerhet. Vänligen admin) Lägg till om du vill! Fattar ju inte hur nåt funkar än men jag lär mig väl? :)

Emil

Haha, jag är inte heller jättehaj, men man lär sig.
Jag har skrivit till dig där.

Diddi103

Fattar inte att A har givit mig sååå mycket ångest . Det är 2 månader sedan jag drack sist. Jag har druckit i många år och mycket. Läste stt någon hade abstinens i 2,5 månad. Jag känner mig bättre men fy vilken resa. Det känns bra ändå. Ser nyanser Så härligt Läkare ville sätta in antidepressiv tabl. Jag klarar inte det Hoppas abstinensen ger sig helt Tack för stt gruppen finns

Darth Booze

Känner igen Emils reaktion helt. Har druckit ungefär lika mycket och varje dag under semestern och sedan hela hösten. I november eskalerade det och som värst en bib rödvin per kväll på helgen. Upptäckte att jag började få abstinens innan jag ens hade 0.00 promille (har en alkomätare). Hade jag slutat tvärt där, hade jag nog fått läggas in.
Under slutet av december hade jag fått nog och det blev nedtrappning sakta men säkert, så det tog ett par timmar på 0.00 innan abstinensen kom.

Så under julhelgen fortsatte nedtrappningen (i motsats till resten av Sverige :-)

Frugan och jag bestämde oss för att ta 3 dagar alkoholfritt per vecka när jobbet startade igen. Det var inga anmärkningsvärda problem första dagen, men på eftermiddagen kom det... Obefogade oroskänslor, tomhet, lätta darrningar. Det tilltog med yrsel, darrningarna blev nästan skakningar. Kunde dricka ett glas vatten utan att spilla, men inte med marginal. Har läst på flera ställen att de ger benzodiasepamer för att dämpa, men vill inte gå till läkare. Testade att ta en Propavan och det hjälpte mycket (även om jag blev lite seg). Drack två små glas vin på kvällen och mådde bra igen. Idag tog det lång tid innan abstinensen kom. Tog en propavan igen och mådde bra fram till kvällen. Lite lätt reaktion nu så tar kanske ett glas och hoppas slippa i morgon :-)

Tack alla för era inlägg. Det hjälper när man har det lite kämpigt ;-)
Om ni finns kvar Emil m.fl.: Hur har det gått för er?

Sofia

Fint att du har hittat hit och att du målmedvetet kämpar på för att på egen hand trappa ner alkoholen gradvis. Du skriver att du inte vill gå till läkare, finns det någon särskild anledning som gör att det tar emot att söka vård? Nu har du skrivit i en tråd som är ganska gammal, från 2016, så det är inte säkert att de andra som skrivit i tråden finns kvar i forumet, men jag kan varmt rekommendera dig att starta en egen tråd ifall du önskar fortsätta skriva här (det hoppas jag!). Då blir det lättare för andra att följa dig och lättare för dig själv att gå tillbaka och se din utveckling över tid. Spännande nu när du står inför en stor förändring! Hur hoppas du må om säg ett halvår? Hur ser din relation ut till alkohol då, om allt går som du vill?
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet