Har tusentals med gånger tänkt att jag dricker för mycket och fel. Utan att göra något åt det....
Har förstör flera kompisrelationer på grund av mitt drickande. Utan att göra något åt det....
Har orsakat min familj lidande på grund av mitt drickande. Utan att göra något åt det....
Har ljugit och smusslat och levt ett liv som jag inte vill ha på grund av mitt drickande. Utan att göra något åt det...
Listan kan bli hur lång som helst med all idioti som jag gör ( och inte gör ) på grund av alkoholen.

När jag ser det så här svart på vitt känns det som om det är någon annan som skrivit orden.
Det kan väl inte vara jag?
Vem/vad har jag blivit? Ett monster?

Hur kan jag med vilja utsätta mig och min omgivning för detta lidande?
Vet inte....
Det enda jag vet just nu är att jag vill vända på skutan.
...och jag behöver hjälp.

Känns lite bättre att läsa att man inte är ensam om att inte ha makt över sitt drickande.
Grips av allas öden och berörs starkt av allas styrka att vara här på forumet. ( inkl. jag själv ;))
Framförallt blir man mycket berörd över allas vilja att stärka och hjälpa varandra.
Tack!

Avslutat konto

Japp, nu var man här igen! Känns bra i dagsläget. Inte så svårt att låta bli än så länge. Det gäller som sagt att hålla sig sysselsatt på kvällarna. Och inte gå till systemet förstås... När man går förbi är det en jäkla kakafoni av alla möjliga röster i huvudet. Då är det bara att stänga av och knata på...

Avslutat konto

....och mycket vatten har runnit under broarna. OCH alkohol som runnit ner i strupen. Har senaste året ändrat mig fram och och tillbaka tusen gånger om mitt drickande. Vet så väl att jag inte kan dricka normalt, har ältat det tusen gånger och ändå lurar jag mig själv och tror att det ska bli bättre. Har inte vågat vända mig till vården och be om antabus fast jag vet att det är det enda som skulle fungera för mig. Dricker inte varje dag och inte heller mkt de gånger jag dricker men vet att det lurar runt hörnet hela tiden. Att tappa kontrollen. Har ett otroligt sug hela tiden. Har förnekat det förr och tagit det för något annat. Snacka om förnekelse

farmor

Idag är det inte samma läge som för ett år sedan. Du har fått nya insikter. Du har slutat att förneka ditt alkoholberoende. Om du vet att antabus fungerar för dej, tveka inte! Ring redan i morgon och beställ tid! Ta emot det stöd som du behöver! Nu finns en ny möjlighet för dej att bli fri ditt alkoholberoende! Allt gott önskar farmor ?

Avslutat konto

Vet inte om Antabus fungerar, har aldrig provat men antar att jag borde. Har ätit Naltrexon tidigare men tyckte inte det gjorde tillräcklig skillnad. Har slutat helt med alla läkemedel. Åt både Naltrexon och Cipralex i rätt hög dos tidigare men har nu slutat helt. Jag har inte varit utan alkohol helt många dagar det här året. Det är minst någon folköl eller så varje dag. Ser till att inte ha något starkare hemma för då dricker jag. Kan nöja mig med en eller två 3,5:or en kväll. Försöker lägga mig skapligt på kvällarna för att undvika att hälla i mig mer. När jag är med min kille så håller jag mig till några glas vin för jag vill inte att han ska märka att jag har problem. Har blivit lite packad några gånger med honom och det gillade han inte.. Hans ex är alkoholist och han skilde sig pga av det. Vill inte att han ska förstå att jag är det också. Vi är särbos så vi ses inte varje dag utan mest helger och då kan jag hålla mig till att dela på en flaska till maten fre och lör. Skulle jag ha en Box hemma så skulle jag kunna dricka till jag slocknar. Har inget stopp. Vill bara ha mer när jag tar första glaset.

Leverjag

Så bra att du nu vet att du är beroende. Du har ett beroende till alkohol. Tycker du ska kontakta beroendemottagning och försöka få mer hjälp. Det blir bara värre...

Avslutat konto

Kämpar mot ett enormt sug hela tiden. Lyckas sällan hålla emot utan dricker några 3:5-or varje kväll. Det är trots allt en liten seger i allt elände att det räcker med några öl och att jag inte häller i mig vin. Handlar inte heller hem nåt. När jag är i mataffären så försöker jag undvika ölhyllorna men det brukar alltid slinka ner ett 6-pack. Allt vett är som bortblåst. Tänk vad man lurar sig själv hela tiden. Suget är så starkt. Vill ha Antabus men vågar som sagt inte än. Stort steg att ta på något vis. Vet att jag är alkis så det är inte så att jag förnekar mitt problem...
Idag ska jag iallafall inte dricka nån alkohol alls. Ska hem direkt efter jobbet. Har bubbelvatten och ska dricka det som om det vore öl som någon tipsade här på forumet.

Välkommen tillbaka! Starkt att återvända. A-fri öl finns i 6 pack i vissa butiker. Du kan ju prova om du nu skulle råka passera öl-hyllan igen. Ibland är det lättare att fokusera på vad man ska göra än på vad man inte ska göra för att nå resultat.

Avslutat konto

Känns lite konstigt att skriva igen. Ännu konstigare att läsa vad jag tidigare skrivit. Alla svikna löften mot framförallt mig själv. Inget har blivit bättre sen sist. Kanske inte heller så himla mycket sämre heller. Dricker för mycket helt klart men har kanske liiiite bättre kontroll iallafall 5 gånger av 10. Sorligt kan tyckas...

Avslutat konto

Har druckit från och till sen sist. Lyckats hålla mig till en rätt lagom nivå.. Inga "all in-fyllor". Känns rätt bra i nuläget men har bestämt mig för att försöka ta en helvit månad från och med idag. Berättar det för alla runt mig så det blir svårare att trilla dit. Plus att ingen ska bjuda mig på nåt. Vet att jag då plötsligt kan glömma alla löften och beslut jag tagit. Har man berätta så känns det lite dumt att dricka. Pinsamt att inte kunna stå emot. Kommer behöva allt stöd jag kan få. Både av att läsa här och från min omgivning

farmor

Du fixar det! Smart att vara öppen med det, det blir enklare. Du har motivation och vilja. En dag i taget, du kommer att nå ditt mål. Ge inte upp!

Eulalia

Bra att ju berättat och bra att du tänker som du gör. Vi är många som kämpar, jag hade förutsättningen att hålla mig helt nykter, i stort sett har jag varit det, men jag har haft några små återfall, dock inte alls blivit full.

Kämpa! Vi kämpar ihop! Kram

Avslutat konto

Fint med pepp och stöttning Eulalia och farmor! Det är helt ovärderligt att kunna gå in här och skriva och framförallt läsa när det börjar svikta. Bli påmind. Både om hur risigt man mått och bli påmind om beslutet man tagit kanske bara några dagar tidigare och som rätt var det är känns helt oviktigt... vadå sluta dricka? -Du kan ju bara ta några glas och stanna där, viskar någon i ens öra. Jo tjena..
Har ju inte lyckats sluta helt än att dricka men är helt övertygad om att det är forumet som ändå fått mig att hålla ok (nåja) balans. Har ju trillat dit ordentligt många gånger sen jag reggade mig, men är säker på att utan AH hade det varit 1000 ggr värre. Är rätt usel på att skriva framförallt hos andra men bara av att gå in då och då och läsa lite, skakar om och påminner om hur djävligt alkoholen ställer till för en del av oss...
Har nyligen varit på obligatorisk hälsokontroll och fick då göra en hälsodeklaration om mina mat- och dryckesvanor bl.a. Tvekade först med att vara ärlig och fylla i som det är med mina alkoholvanor. Satt länge och tvekade innan pennan kunde sätta krysset i de rutor med många antal glas osv. Fick hjärtklappning när jag skulle fylla i om jag eller någon annan är oroad över min konsumtion... valde att vara ärlig och kryssa i ja i båda rutorna. Min son har nämligen påpekat att han tyckt jag har varit för berusad vid några tillfällen. Det är något jag helst velat förtränga. Gör ont att ens tänka på det...

farmor

Vad du är modig! Att möta sej själv och omvärlden med ärlighet är det tuffaste och bästa du kan göra! Du vinner i längden. Sträck på dej och var stolt! Nu väntar nya möjligheter för dej. ?

Avslutat konto

Vill bara säga att du är så fantastisk på att kommentera och peppa här på forumet. ??

Avslutat konto

Är själv lite förvånad över att jag inte har haft något direkt sug sen i lördags då jag drack sist. Visst vandrar tankarna iväg då och då till alkoholen men inte så pass starkt att jag tänker att jag ska handla något. Blev erbjuden vin till maten igår då jag var bortbjuden men det var lätt att tacka nej. Var dessutom på systemet och köpte en flaska vin som gå-bort-present, men handlade inget till mig själv. Har ju nu sagt till alla att jag ska ha en vit månad. Har dock inte berättat för alla varför jag har det. Sanningen är ju den att jag känner att jag har alkoholproblem och egentligen vill sluta helt för att det inte funkar att dricka alls för mig. Det jag säger till de flesta är att jag vill ha en vit månad för att jag vill må bättre och att jag vill gå ner lite i vikt osv. Vilket också förstås är sant. Har också pallrat mig iväg till gymmet efter ett långt uppehåll. Yey!
Det är nog också därför dessa dagar har passerat utan större sug för att jag har hittat på annat än jag brukar. Tror att det är viktigt för mig att göra det. Min hjärna måste nog koppla om till att nu är jag "en person som tränar och äter sunt" och inte "en person som sitter framför tvn och dricker öl och vin". Konstigt att ens liv kan kretsa kring alkoholen. Att den tar över allt. Helt plötsligt vaknar man upp och undrar vad som hände? Känner inte igen sig själv. Smusslar och ljuger bara för att få dricka ifred. Vill inte ha det så. Det är inte värdigt.

Avslutat konto

Skönt att lägga sig nykter. Och vakna utan ångest och bakfylla. Är nu så trött i kroppen av träning och inte av alkohol. Känner att jag kommer sova gott i natt..

farmor

Känner du? Är det inte helt fantastiskt? Du lever ett värdigt liv utan alkohol. Du värderar dej själv så högt att du lyssnar till din inre röst. Träning är också mitt sätt att ta hand om mej själv. Idag började jag att simma! Underbart och avkopplande! En kropp som man sköter om kan man ju inte förstöra från insidan!