Har tusentals med gånger tänkt att jag dricker för mycket och fel. Utan att göra något åt det....
Har förstör flera kompisrelationer på grund av mitt drickande. Utan att göra något åt det....
Har orsakat min familj lidande på grund av mitt drickande. Utan att göra något åt det....
Har ljugit och smusslat och levt ett liv som jag inte vill ha på grund av mitt drickande. Utan att göra något åt det...
Listan kan bli hur lång som helst med all idioti som jag gör ( och inte gör ) på grund av alkoholen.

När jag ser det så här svart på vitt känns det som om det är någon annan som skrivit orden.
Det kan väl inte vara jag?
Vem/vad har jag blivit? Ett monster?

Hur kan jag med vilja utsätta mig och min omgivning för detta lidande?
Vet inte....
Det enda jag vet just nu är att jag vill vända på skutan.
...och jag behöver hjälp.

Känns lite bättre att läsa att man inte är ensam om att inte ha makt över sitt drickande.
Grips av allas öden och berörs starkt av allas styrka att vara här på forumet. ( inkl. jag själv ;))
Framförallt blir man mycket berörd över allas vilja att stärka och hjälpa varandra.
Tack!

Håhåjaja

Hej! Jag har just läst dina inlägg och fastnade för det här: "Det är inte svårast i början för mig trots sug och abstinens utan det svåraste är när minnena börjar blekna och jag tror att jag kan dricka lite när jag varit duktig så länge." Så är det verkligen för mig med och det är när minnena börjar blekna som jag trillar dit igen. Och sedan börjar det om med ånger och självförakt. Jag tyckte att det var fint det du skrev om barnen. Fortsätt så. Jag önskar att mina föräldrar eller andra vuxna hade vakat lite över mig när jag var yngre. Jag skötte också studier och arbete, men under ytan pågick något som ingen verkar ha velat ta tag i, inte ens jag själv. Tre nyktra veckor är ju toppen! Vad bra det måste kännas. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av AA. Jag har valt en annan väg, men jag tror säkert att AA är väldigt bra. Hej så länge!

Avslutat konto

Ja, det gäller att verkligen försöka komma ihåg varför man vill sluta att dricka och inte börja romantisera nu när det gått lite tid. Våren närmar sig och jag hörde senast idag surr om sol, uteserveringar och att snart får man börja dricka rosé. Visst är det väl rätt mysigt med att kunna börja sitta ute på någon servering så småningom men jag vet också att den lyckan kommer bli kortvarig. Det blir inte " ta EN öl i solen" utan förmodligen fler... Måste komma ihåg alla fällorna, när det är som lättast att trilla dit igen. Blev erbjuden Prosecco (favorit) senast idag på en jobbgrej, och visst sög det till lite men jag tackade nej och fick alkoholfritt istället. Supernöjd med det. Hade jag tagit det där glaset så hade det kickat igång suget efter mer. Jag hade inte nöjt mig med ett glas och sippat som de andra gjorde utan förmodligen varit helt mentalt upptagen med att få ett glas till. Nu kunde jag koppla av och fokusera på annat. Allt eller inget gäller för mig, det vet jag. Just nu känner jag att jag aldrig mer vill dricka. Kommer förmodligen att ändras. Vill inte ens försöka kunna måttlighetsdricka även om det vore möjligt för det skulle bli som jag skrivit tidigare alldeles för ansträngande. All energi skulle gå åt till att verkligen bara smutta på glaset och då kan jag lika gärna låta bli. Just nu känns det ok att inte dricka, tänker inte så mkt på det. Fick ju naturligtvis frågan idag varför jag inte ville ha. Men jag skyllde på att jag hade lite ont i huvudet. Trist att behöva ljuga om en sån sak men jag är inte redo än att öppet säga som det är. ÄN. Men en dag kanske...

Leverjag

Jag är också allt eller inget och det blir bara jävligt irriterande om jag skulle dricka bara ett glas vin. Jag vill ju ha hela flaskan och gärna en flaska till om det gick..?

Jag tror man vänjer sig att tacka nej och andra vänjer sig. Om jag tänker efter så är de ganska många som oftast tackar nej för att de inte vill ha. Och för min del har jag bara tänk, vad sund (i huvet) den människan är!

Kram

Avslutat konto

Det slog mig nyss när jag satte på tvn och det lagas mat med öl i att jag inte tänkt på alkohol överhuvudtaget idag. Deltagarna i Sveriges mästerkock besökte ett Ölbryggeri i kvällens program. Är förvånad över att jag inte blev mer sugen än jag blev. Knappt alls... Litet framsteg...