Vad liten man är ibland så ynklig rädd o ångerfull vågar inte svara på mobilen. Ljuger för sina barn kan knappt se i spegel. Sitter här på en toalett på jobbet och fundera över vad man sa till folk i helgen. Tittade han inte lite konstigt varför såg hon så sur ut tankarna snurra. Så här är det i stort sett hela tiden fraför allt på måndagen. Min underbara fru lämnade mig för några månader sedan hon som jag älskar överallt. Att jag är så jävla dum i huvudet att jag inte tog hennes "tjött" på allvar. Så nu är hon borta och hon kommer aldrig tillbaka det lovade hon mig i lördags natt. Då som alltid denna jävla svartsjuka. Åkte hem laddade mitt hagelgevär och fuktade pipan med min mun med vågade inte trycka av. Varför skriver jag detta nu jag som aldrig pratat med någon om mitt problem. Men det känns lite bra på något konstigt sätt. Har på allvar förstått att det är alkoholen som är boven. leva eller dö. Det är väl så man få ställa sig frågan// raje

raje

Ja då va det fredag igen. Ingen bra dag nerverna utanpå fruktansvärt sugen på att ta bara ett glas kanske en öl eller varför inte en virre. .....nej ska fan inte frestas behöver snart någon att bara få krypa ihop med. Lite vuxen kontakt vist är de skönt med barnen runt omkring. Men jag känner att kärleken till någon fattas. Är rädd att saknaden tar överhand o spriten blir hjälpmedlen i behovet av tröst. Har kanske en liten dipp?

Leverjag

Tänker nu. Vad skönt med helg. Då får jag vila, träna och äta som jag vill. Alkoholen lockar nye längre. Stod en stund framför A-fria öl och tänkte nä, de är inte så goda och jag vill ju bara ha en nu när jag är törstig och hungrig efter jobbet. Har nästan slutat med A-fritt också. Ett tag drack jag ganska många som substitut.

Någon att kramas med och ha fysisk närhet till kan man sakna även i en relation... Jag tänker så här att oddsen för att ha/ingå en bra relation ökar om man inte har problem med alkohol och sköter om sig själv. Fysik, ekonomi, humör, initiativ, tålamod, närvaro och livskraft blir så mycket bättre vilket då bör öka oddsen för en bra relation.
Folk träffas på gymet, på kursen och dansen. En del träffas genom barnen. Tror det där kommer när man själv är hel och frisk, socialt aktiv och redo för det.

Bra jobbat Raje! Pyssla om dig själv så kommer det andra snart hoppas jag. :-)

raje

Jag vann ytterligare en gång?skönt att vakna utan ångest. Idag blir det pulkan o snöbollskrig stor kram till alla som följer mig❤

Ja, jag är så imponerad av dig, Raje! För varje gång du väljer nåt annat än alkohol, så stärker det. Och hur mycket kärlek och tröst gav eg alkoholen? Som Leverjag skriver så ökat nog oddsen att hitta ny partner om man är nykter. Ha lite tålamod bara och känn dig stolt!

raje

Emenin det blev inget snöbollskrig ? det var ingen kramsnö. Men det blev pulka och en underbar stund med barnen. Som både jag och dom uppskattade. Detta skulle inte varit möjligt för någon månad sen då skulle hjärnan varit centraliserad på alkohol. Efteråt så åt vi varm soppa o knäckebröd ? hoppas allt är bra med dig emenin? Hur går det för dig?

Emenin

Hej ☺

Jag blir så glad över att höra om dig och barnen. Så glad. Barnen är ju ens allt. Jag har svikit mig själv efter 10 dagar. Första gången jag räknat dagar = jag har ett slags beroende. Nu på dag 3 igen. Det är som jag har en hjärna som vill sluta och en som inte vill. Hur går det för dig?

raje

Nu är jag på väg upp? känner mig lite glad och har knappt något sug efter A. Har som sagt haft en skön helg med ungarna. Och fått massa saker gjorda.
Emenin klandra inte dig själv för ditt bakslag du verkar ju ha insikt med ditt problem ta nu nya tag? du vet att jag följer dig och stöder dig i min tanke. Kram?

Sara_con_experiencia

Vilken fin berättelse, vilken styrka, Raje! Ditt första inlägg är ju krossande… du verkade vara så nära katastrofens kant, utan återvändo, men här ser jag idag att du har hittat en bra väg, med upp och ner dagar som det är med livet.
Själv hittar jag tillbaks, hade en längre A-fri (mycket strikt) period 2015 jan-maj. Och så blev det det lutande planet igen, utan några hemskheten, men varför vänta på dem. Toleransen för A-mängden ökade successivt i höstas, A kom hem igen i alla formerna, och i december märkte jag att tankarna kring "när och hur skall jag kunna dricka igen?" började ta över min vardag igen.
Men nu är jag åter här från dag ett med en ny tråd OMSTART. Så hoppas vi ses här och där.
Och tack igen!

raje

Sitter här o glor på tv trött efter en hel dag på isen med fiske på schemat ☺i vanliga fall skulle kvällen slutat med tomma glas sovande i soffan......Men idag sitter jag här med mellan sonen o tittar på gladiatorerna. Och dricker clausthaler a-fri öl. Det beror till stordel på min envishet i tjurighet men oxå på er alla som stöttat i peppat mig här på tråden nämner ingen enskild men jag tror ni vet vän ni är kramar till er❤☺
Mvh raje

Leverjag

Ditt första inlägg här kommer jag så väl ihåg. Det var verkligen så uppgivet och fullt med förvirrad ångest men ändå ville du något annat, hade inte gett upp, ville leva och valde att börja skriva här och börja din kamp mot alkoholens grepp om din hjärna. Det gör mig så oerhört varm i hjärtat att läsa att du gjort dig fri och att du finns fullt levande som man och pappa. Tänk, om du hade tryckt av?! Hörde Leif GW säga att det var den kalla mynningen på geväret som fastnade i gommen som gjorde att han kastade iväg geväret, annars hade han tryckt av... (SVT play vänligen Lars Lerin del 3)

Jag kan se er tillsammans. :-) Här är det också lugnt och nyktert. Kramar *

raje

Vill bara säga till alla här på forumet kämpa på för de är det värt?
V.v.s och trevlig helg//r

raje

Hej det var ett tag sedan jag skrev något på tråden. Vill bara säga att jag har fått full kontroll på mitt drickande ?har testat att ta lite alkohol vid ett par tillfälle med resultatet att jag själv har kunnat styra intaget till en normal nivå. Har fått insikt i problemet med mitt tidigare drickande. Tack vare detta fantastiska forum och alla som hjälpt o stöttat mig. Kram på er ❤

Nytänk

Tack för din tråd och att du lyckas så bra. Ny här med att skriva men har läst till och från. Kämpar med min egna alkoholvanor som jag vill förändra. Envishet , det ska jag också använda mig av när jag nu ska göra förändringar, stort lycka till. 2016 blir ett bra år.