Vill inte - kan inte

ljusetitunneln.se

Ljuset i tunneln ### Länk borttagen. Reklam är inte tillåtet. /magnus, alkoholhjälpen### ger råd och tips hur man ska orka med sin vardag...

Har du nåt annat nick också "ljusetitunneln"? För på nåt sätt måste du ändå ha funnits här med oss. Du har postat din länk i en rad trådar från personer som brukar dela med sig och ge mycket här i forumet. Man kommer till en webbsida under uppbyggnad som gärna vill ha ekonomiskt bidrag för att kunna arbeta vidare. Skapa en egen tråd för ett sånt inlägg tycker jag. Det är möjligt att webbsidan bli ett fantastiskt stöd tillslut. Men jag har klara problem med att du lånar deras trådar för det här ändamålet.

så väldigt mycket för fina hälsningar! Önskar er alla ett Gott nytt vitt år! Jag har varit borta på långresa över alla helgerna och tyvärr blev det inte en vit resa, några veckor har jag återfallit men i kväll ska jag gå till AA och mina stora önskan är att till slut få slippa den falske och listiga faan som aldrig verkar ge upp försöken att hindra ett nyktert liv. Nåväl, jag är heltaggad nu, vilket bland annat skett med hjälp av en bok som jag tror någon här inne på forumet tipsade om, Skål ta mig fan! heter boken av Torbjörn Åberg, och det är en kille som vet vad han pratar om. Han har verkligen trängt ned i livet som missbrukare av alkohol, och beskriver sin resa för sju år sedan till ett nyktert och mycket bättre liv. Jag rekommenderar boken varmt, den handlar verkligen om oss som befinner sig här för att det har uppstått ett stort problem i våra liv, nämligen hanteringen av alkohol. Kram från en tilltufsad men återuppväckt Fenix.

Tjalle

Hej Fenix,

Det är bara att kämpa vidare. Insikten finns, totalkonsumtionen går ner och målet hägrar.
Allt gott/Tjalle

LenaNyman

Det är bra, bara kliv på hästen igen. Vi vet ju hur vi hoppar upp, både du och jag. Härligt att höra att du fått sånt gott utbyte av boken. Kram!

det ridas i lite lugnare tempo. Suveränt möte i går, och kraften som finns på ett AA_möte går nästan att skära med kniv. Det är vad jag kallar min högre kraft, och det räcker när det gäller den biten. Underbart att vakna nykter, och få en dag som känns bra. Nu vet jag att jag vaknar nykter i morgon med och det ser jag fram emot.
Kram!

Ja, det är väl precis så man ska hantera ett "återfall". Upp igen så fort som möjligt. Annars blir det så lätt en ond spiral.
Bra med lite AA-reklam, men jag vet inte om jag skulle våga mig dit.

av min tråd, oj nästan en månad sedan det var någon aktivitet här.
Nu är det drygt en vecka nykter och det känns väldigt lugnt. AA visade sig inte räcka, utan kompletterar för säkerhets skulle med antabus. Igång med daglig motion och jag slipper tänka på A alls. Otroligt att man gå från att tänka oerhört mycket på A varje dag, till att i stort sett inte tänka alls. Går in här och läser ibland, många tappra krigare och det är alltid en tröst att förstå att man inte är ensam om problemet. Ha en bra tisdag!

Leverjag

Ja, det är märkligt hur man kan pendla mellan fixering och frihet. Men det kan vara en tröst också. Daglig fysisk rörelse hjälper mig jättemycket OCH att inte slarva med maten!

Ha en fin dag du med!

för din kommentar Leverjag. Och grattis till hundra dagar, såg att du passerat en riktig milstolpe! Jag hakar på, bara 92 kvar:-)

Leverjag

Att du hakar på mig. ;-) Du har så många nyktra bakom dig innan återfallet, när jag gav efter för den förtärande kraften igen. Jag vill inte räkna dagar men ibland känns det kul att ha lite milstolpar att uppmärksamma, tycker jag. Om man räknar total nykterhet sedan första gången jag bestämde mig för att sluta juli 2014 så är det klart mer än innan. :-)

Jag vet inte vad det är men denna gång känner jag en förbannad ilska över att vara i greppet på en drog, ett nervgift. Det är som att min vilja att bli fri denna gång är min motor och då ser jag det i ett längre perspektiv med snubbel och allt. Nu är det inte att vara nykter till en viss gräns, att längta efter att få dricka och känna mig ledsen över att jag inte får. Dessutom att andra tjänar pengar på att sälja nervgiftet som förstör mitt och min familjs liv (och så många andra människors liv) ger mig också en ilska. Jag vill inte bli manipulerad och snällt svälja skiten (i flera bemärkelser). Jag vill inte gå på den stora livslögnen mer. Fan heller!

Nu gick jag igång i din tråd... :-)))

Ses!

där mot en falsk vän, ungefär samma som mot den snälla rådgivaren på banken som säger sig vilja ditt bästa:-)
Hade vi lytt råden i höstas hade vi nog legat typ hundratusen back nu, men vi tog reda på fakta och ligger nu tack och lov på plus fortfarande, även om det är blygsamt. Rådgivaren såg inte glad ut, och varför skulle han göra det när han nu miste bonus och allt. Tänker samma om alkoholen, lovar och lockar med positiva upplevelser, men glömmer att berätta om risken och baksidan. Inte bara risk längre, nu är det alltid förlust som gäller. Vaknade till ännu en nykter dag, och den känslan samtidigt som jag vet att jag ska krypa ned nykter i kväll räcker väldigt långt. Nä, inget nervgift men kanske en god måltid ska jag unna mig i dag. Tycker du resonerar klokt om att låta det långa perspektivet vara det som gäller, och inte antal dagar eller dikeskörningar. Och räknar jag bakåt så ser det ändå skapligt ut, behöver inte slå på mig själv bara för att vägen inte är spikrak. Tack för den insikten!

Leverjag

Upplever att många som försöker bli fri drogen här slår på sig själv hårt när det inte går perfekt. Det gör det jättesvårt att nå målet. Tänk i arbetet, elitidrottare och ex konstutövare, om de inte haft delmål och misslyckanden på vägen??!! De hade aldrig lyckats om de inte fortsatt och övat, övat och hela tiden sett det positiva, delmålen som nås och det stora målet som möjligt att nå?! Det är ju också en del av lärandet och utvecklingen. Nu när jag ser det långsiktigt är det lättare att blicka framåt. :-)

Ha, ha. Roligt när säljare inte klarar att dölja besvikelsen. Hade nyss ett samtal där man påstod att det var av omtanke om mig en affär skulle göras. Tjena, det var dennes behov som skulle tillgodoses och det påpekade jag. :-))

Hoppas du får vila tryggt i att vilja fortsätta nykter. Det är väldigt skönt, tycker jag, fast min hjärna då och då berättar historien om den underbara njutningen och fantastiska upplevelsen av tillfället som vinet skulle frambringa.

Kram

Leverjag

Vad härligt att du varit rökfri så länge och satt av de pengarna. Tänkte att man kan göra det med alkoholpengarna också. Även om jag har råd att dricka alldeles för mycket så försvinner de sparade pengarna lätt i tomma intet så jag har satt upp en del delbelöningar på vägen. Tex kan en resa med familjen få ett extra tillskott tex. Det är ju självklart alla de andra vinsterna som är viktigast men på vägen att leva nyktert ingår för mig att må bättre och då kan jag tänka att nu kan jag unna mig mer välmående som stärker mig ytterligare. Något jag borde gjort istället för att dricka bort dagar och hälsan.

Hur går det för dig? Jag vädrar vår och ljus. Det är så skönt att den ljusa tiden är framför mig nu.
Kram

för din hälsning och du får en av mig. Har varit lite svajigt, på måndag går jag med i Länkarna i min stad. Jag behöver andra människor för att klara nykterheten har jag insett. Ska bli så skönt att ha en fast punkt i tillvaron för att hantera mitt alkoholproblem. Längtar efter alkoholfrihet!
Kram

Jag såg dig härinne i andras trådar igår. Hur går det Fenix? Är du på g igen? Kramar