Nu har jag nått den totala botten! Drack igår och fick den briljanta idén att göra banana split. Hade ingen glass hemma. Tog bilen in till samhället. Körde åt helvete för fort åkte fast, de tog körkortet direkt. Fick lämna blodprov för de fick inte igång blåsprogramet på datorn. Jag mår fruktansvärt dåligt idag, ångest skam skuld. Jag är en världelös människa. Vad ska jag säga till mina barn när de kommer på måndag. Hur kan jag sätta mig i denna situation? Jag skäms. Jag är bipolär. Har brottats med alkoholproblem i två år nu. Går på beroendeenheten cra i min stad. Sedan i augusti i fjol. Har haft lång nykterhet bakom mig. Men igår drack jag. Varför? Vad händer nu fängelse?? Fotboja? Jag är livrädd. Berättade för mamma å särbo idag. Pratade även med min behandlare..... Å en go vän. Alla älskar mig fortfarande å vill hjälpa å stötta. Men jag älskar inte mig. Jag är 40 år då beter man sig inte såhär! Gruvar mig inför ex makens reaktion å barnens... fan oxå! Jag behöver hjälp.....

Frederic

Vill börja med att hålla med dig att det är ett fruktansvärt dåligt val att köra bil berusad. Är nog väldigt få nyktra människor som kan förklara en fyllekörning. Problemet är att det knasiga beslutet tas i onyktert tillstånd. För att vara helt säker på att inte köra onykter är att undvika det första glaset.

Jo, jag svävade i samma ovisshet som dig i väntan på vad blodprovet skulle visa. Och även om det var tungt att läsa brevet med resultatet så var det ändå skönt att veta. Men jag var som dig rätt säker redan innan hur det skulle gå.... Det blev sedan rättegång där jag dömdes till 1 månads fängelse. Om man inte är dömd dom senaste 5 åren så har man möjlighet att ansöka om fotboja. Dock max upp till 6 månaders fängelse tror jag det är. Men i ditt fall så kanske det kan röra sig om 1-2 månader, vilket i så fall gör att du kan ansöka om att få omvandla fängelsestraffet till fotboja, dvs husarrest i ditt eget hem. Då krävs att du lever under hyfsat ordnade former, har ett jobb att gå till på dagarna samt att du genomgår en sorts "karaktärs-kurs" i samband med fotboje tiden. Och att du håller dig nykter givetvis :-) Dom kommer när som helst på dygnet för blås kontroll.

Jag ansökte i alla fall om fotboja och fick det. Körkortet miste jag i 18 månader. Men i samband med att transportstyrelsen meddelade att kortet var indraget i 18 månader så meddelade dom att det fanns möjlighet att behålla körkortet om jag satte in ett alkolås i min bil i 24 mån. Det innebär att man måste blåsa vid varje start samt sedan varannan mil under själva körningen. Och blåser man "rött" nån gång så får man inte behålla låset.... Sen var det i och med detta leverprover varannan månad. Kostnaden för 2 års alkolås i bilen blev ca 70 tusen. Kan låta väldigt dyrt med i mitt fall fanns inget alternativ då jag inte klarar mig utan bil i jobbet...

Det var givetvis en jobbig tid att gå igenom, men tror nästan att det var ännu värre att ha framför sig. Jag tror att jobbiga saker är fruktansvärda att ha framför sig, jobbiga att vara mitt i, men en tillgång att ha bakom sig.

Men, jag kan bara tala för mig själv, jag tror inte att såna "straff" som jag fick påverkade mitt förhållande till alkohol på något sätt. En bestående förändring gällande relation till alkohol tror jag måste komma inifrån. Ärligt talat så tror jag det snarare påverkade mig negativt att "vara kontrollerad". Om omvärlden säger att du måste sluta med alkohol så tror jag det hjälper föga...kan till och med ha motsatt effekt tror jag. Man måste få komma underfund med det själv.

Jag har en helt annan relation till alkohol idag än vad jag hade när detta hände. Men det beror inte på det straff jag fick utan på att "kontrollen" på mig försvann och jag var tvungen att tänka till själv.

Jag kan lova dig att allt kommer att kännas bättre för dig när du får veta hur allt blir.....oavsett HUR det blir. När du får veta hur det blir så är det bara att beta av punkt för punkt...dag för dag....timme för timme :-)

Tack för din berättelse. Jag som ibland körde på morgnarna kanske inte helt nykter... Det var länge sen sist, men jag kan lova att jag kommer inte att göra det mer. Din berättelse gav mig lite att tänka.
Jag bor i en liten stad. Det skulle vara ett socialt självmord att råka ut för det som du har råkat ut för.
Tack att du skrämde mig och gav mer styrka att inte dricka.

jas75

Tack för din berättelse jag blir ömsom varm ömsom kall. Men det är som du säger ovissheten är värst. Jag är inte tidigare straffad så möjligheten till fotboja kanske finns. Jag hoppas det.

jas75

Exet vill inte att att barnen är här. Han är orolig att barnen vill vara här för att vaka över mig. Jag förstår honom. Samtidigt blir jag rasande

anonym11208

Instämmer med Rabbitgirl och jas75, tack för att du delade med dig, har aldrig kört full vad jag vet, men det är klart när man kör på morgonen dagen efter så vet man inte. Återigen, tack för din historia.

jas75

Vet inte vad jag ska skriva. Känner mig låg idag. Ont i knäna. Vet inte om jag skrivit det tidigare men i söndags vred jag ett knä ur led, under sista åket i fjällen. Det andra knät fick oxå en smäll men inte lika alvarligt. Är sjukskriven denna vecka. Vilket har varit bra. Har hunnit tänkt å reflekterat mycket över min situation. Jag funderar på att söka för att få lägga in mig på behandlingshem i 3 mån. Men det är lång tid. Får bara träffa anhöriga på söndagar :( Men samtidigt så är 3 mån ganska lite under en livstid. Kommer sakna barnen men det gör jag ju redan! Men kärleken att inte få sova ihop ligga å mysa på kvällen i soffan.... Men blir det behandlingshem så är det ju en investering i mig själv....

jas75

Bjöd hit en go vän tillika granne på kaffe idag. Vi har inte pratats vid på två år!! Jag har medvetet dragit mig undan alla förutom kärleken barnen & min mamma. Lr halvt dragit mig undan mamma med. Nu har jag kört i samma spår i två år. Resultatet har ju inte varit lysande direkt. Dags att göra annorlunda! Därav att jag förra torsdagen pratade med en go vän & berättade hur det ligger till samt min brors sambo & igår min bror. Nu idag berättade jag för min kaffe kompis. Jag respekterar henne enormt & var skit nervös! Hon sa jag har förstått att du mått väldigt dåligt & har inte velat tränga mig på. Hon tog min berättelse lugnt & sansat, tycker fortfarande om mig :) Det är faktiskt befriande att berätta för människor man litar på. Känner inte mig lika ensam längre. Snart ännu en nykter dag att kryssa i almanackan! Kram till alla kämpar där ute

Leverjag

Läst om det du skrivit och allt det jobbiga. Du har en framåtriktad inställning och agerar verkligen för ett nyktert liv. Imponerad av ditt mod och styrka.

Heja dig!

Hej jas75,
Några reflektioner från mig :)
Om du får en dom inom kort, försök få domen omvandlad till behandlingshem. Jag har själv erfarenhet av Jälla (Nämndemansgården) och där fanns flera som erbjudits det som alternativ. Grundbehandlingen är 5 veckor och känns inte som lång tid. Du är sjukskriven under tiden. Besök på söndagar och det räcker. Resten av tiden behöver du för dig själv att komma ner i varv och landa i vad som skett. Dina anhöriga erbjuds också stöd och de kommer få insikt och förståelse kring sjukdomen. De kommer förstå att du har en sjukdom som du inte själv valt. Det kommer stärka dig och ni kan tillsammans börja bygga på en ny framtid.

Just nu är det kaos i ditt liv. Tankar snurrar runt och du sover förmodligen inte många timmar per natt. Din stressnivå i kroppen ligger just nu på samma nivå som en soldats som just kommit hem från strider (finns undersökningar som gjorts kring detta). Men jag kan försäkra dig om att det kan bli bra. Riktigt bra, om du väljer att ta emot hjälp. Kom ihåg att alkoholism är den enda dödliga sjukdom som man kan komma ur måendes BÄTTRE efteråt än när man gick in i den. Idag är mitt liv långt bättre än när jag var aktiv (när jag drack).

Ta chansen nu att förändra ditt liv till något annat, till något bättre. Men det räcker inte att bara vilja "bli kvitt alla konsekvenser". Du måste vilja ha denna livstilsförändring inom dig. Sök :)

Stort lycka till, och som sagt, all den ångest, skuld och skam som du känner nu kommer att försvinna - om du jobbar för det ;)

jas75

Tack för pepp Leverjag :) Äntligen fri. Jag ska prata med min a behandlare om vad hon tror. A) söka själv innan jag vet påföljder. B) vänta tills det blir rättegång. & ja jag vill förändra. Har hållit på såhär i ca två år med långt uppehåll sedan i augusti förra året. Det har inte blivit bättre alltså mitt mående. Därför måste jag hitta en annan väg. Tack för dina synpunkter :)

jas75

Har nyss pratat med min a behandlare. Blir lite konfunderad. Hon tycker att jag ska fortsätta hos henne med cra. Att det de gör på behandlingshem är samma sak fast lite annorlunda!?! Hon tycker att jag ska forstätta på hemmaplan & ta ansvar för mina konsekvenser. Det gör jag ju. Lägga in sig för behandling är väl att ta tag i sina problem & ta ansvar! Lr har jag fel?

"Har nyss pratat med min a behandlare. Blir lite konfunderad. Hon tycker att jag ska fortsätta hos henne med cra"
Jag utgår från att din behandlare själv har missbruksbakgrund (annars hade hennes behandling inte givit mig något).
Men oavsett så tycker jag att du skall stå på dig. Det är naturligtvis en extra kostnad att skicka dig till behandlingshem men det är ditt liv som står på spel nu. Jag känner folk som fått tjata tills dom fått igenom att få åka till Nämndemansgården..

jas75

Ja jag tänker inte vika mig. Hon får väl bli sur isf. Har hållit på sedan augusti. Visst vissa saker har varit bra men!! Det känns som om jag går i samma hjulspår med samma resultat. På ett behandlingshem blir det djupdykning in i själens mista vrå. En intensivbehandling. & det är vad jag tror att jag behöver. Tack så mycket för din åsikt Äntligen fri. Den stärker mig att stå på mig ☺

jas75

Lör idag, sista april. Har ju de två yngsta hos oss i helgen ☺ Sonen är sugen på lite raketer. & först hänga med några kompisar på en brasa nån mil härifrån. Jag & dottern ska storhandla. Kärleken är chaufför? Fortfarande inget sug efter a, skönt så länge det varar. Önskar alla en nykter sista april ??

jas75

Första nyktra sista april sen jag var gravid 03/04! SÅ SKÖNT

Anders 48

Grattis till nykter Valborg - första på över 10 år!!! Jag ser i en annan tråd att du efterlyser Vändningen och tråden "Jag, ett rattfyllo". Jag hittar den inte heller, men jag tror att den är raderad, dessvärre. Har för mig att han bad A-hjälpen att radera tråden - efter att det "hettade till" lite mellan några forummedlemmar - och en argumentation som han inte kände sig bekväm med. Jag saknar honom och hans tråd kan jag säga. En mycket klok man som jag gärna läste inlägg av. Han kanske finns kvar här, och läser? Svårt att säga. Vore isf kul om han gav ifrån sig ett livstecken. OM du finns kvar Vändningen, och läser detta, så är min innerliga önskan att det har gått bra för dig sedan du senast "sågs" någon gång förra året, på sensommaren........