Jag har sedan ungefär 1,5 år druckit för mycket och i tilltagande mängd. Nu dricker jag väl motsvarande tre starköl och något/några glas vin varje kväll. Jag brukar ha en vit dag i veckan. Orsaken har varit ett olyckligt äktenskap och nu för en vecka sedan har jag fått klart för mig varför det varit olyckligt och att min fru varit så elak mot mig. Hon har sedan 2011 haft en annan man, varit otrogen.

Vi separerade tidigare i vår.

Jag har haft 0 och ingen motivation till att sluta. Eftersom alkoholen vissa dagar har varit enda orsaken till att jag inte kastat mig framför en lastbil. Jag har känt mig så monumentalt ensam och övergiven.

Nu har jag som av en händelse både fått reda på hustruns otrohet OCH träffat en annan fin kvinna.

Igår lyckades jag avstå helt från alkohol pga träff med nya kvinnan och ett lyckorus som följd. Plus att jag hade tid till en löprunda också. Sen mådde jag bra utan alkohol.
Ikväll ska vi ut med jobbet, så tyvärr blir det väl några glas. Men inte jättemycket. Men egentligen hade jag önskat 0 idag också.

I morgon blir det värre. Jag tror inte jag kan träffa den nya kvinnan då. Jag vet inte hur jag ska hålla mig från alkohol då. Jag har stor oro i kroppen vilket jag antar är abstinens.

Har någon tips på vad jag kan göra för att hålla tillbaka behovet?

jas75

Svårt men det går. Ät mat på bestämda tider än om du inte är sugen. Drick bubbelvatten i mängder, det renar kroppen. Ät b-vitaminer & nån multivitamintablett. B-vitaminer hjälper levern att hämta sig. Bjud kvinnan på en hejdundrande fin middag hemma. Då krävs ju lite planering & pyssel & du får nått annat att tänka på. Styrkekramar :)

mattiasheja

Tack Jas75. Det märkliga är att jag känner mig så monumentalt ensam jämt. Fast jag träffar folk på jobbet hela dagen. Fast jag har en del kompisar som jag träffar. Fast jag har fyra syskon som jag träffar plus deras respektive. Fast jag just träffat en härlig kvinna (som jag tyvärr inte träffar varje dag). Och en del aktivteter.
Jag tar antidepressiva men det känns inte som det hjälper.

Önskar att det fanns någon annan med liknande problem (dricka ensam på kvällen) som man kunde vara tillsammans med och att man för en pakt att hindra den andra från att dricka. Jag skulle nog klara det.

jas75

Vi kan ingå en pakt :) Eftersom jag oxå druckit i min ensamhet. Känt mig tom & ensam. Slutar tidigt på dagen så jag har snabbdruckit när jag kommit hem så jag ska ha nyktrat till innan kärleken kommit hem på kvällskvisten. Har inte delat mitt bekymmer med någon förrän nu. Jag tror att eftersom man skäms & vet att det är dåligt/dumt att dricka som man gör & inte delar det med någon gör en ensam, fastän man har folk, nära & kära kollegor mm. Hur har du tänkt att pakt en ska se ut?/ jas75 kram :)

mattiasheja

Stämma av varje kväll vore bra tycker jag. Jag har ju en ny kärlek på gång, hoppas så mycket på det så jag måste komma i form igen.

mattiasheja

Kan ju tillägga att jag var på 80-talsfest igår. Jäkligt kul. Det serverades vin på löpande band så klart jag drack. Ikväll får vi se om det går att börja låta bli.

mattiasheja

Tack, ja jag tänkte se till att vara utan idag. Ska upp och cykla MTB rätt tidigt i morgon så det gäller att vara fräsch. Funderar allvarligt på att gå på ett AA möte på söndag morgon också. Tänker att det kan höja motståndskraften också.
Vi kan väl stämma av ikväll?

jas75

Absolut :) Låter härligt med mtb. Jag har vridit ena knät ur led så det tar nog ett tag innan det blir nån träning för mig tyvärr:/

mattiasheja

Nu börjar ångesten komma inför kvällen. Så hade det inte varit om jag haft tryggheten med ett par öl vid hemkomst. Ska träna ikväll. Kommer nog tyvärr inte träffa kvinnan ikväll. HOPPAS på det i morgon kväll.

jas75

Träna är bra :) Ångest är skitjobbigt men inte farligt! Dricker du öl matar du ångesten. Den byggs bara på av alkohol. Försök stå ut, det är du värd :) Tänkte vad skönt det kommer att kännas imorgon. Ingen baksmälla, fräch andedräkt & klara ögon när du tittar på din kvinna imorgon. Då kan du sitta rak i ryggen & vara stolt över dig själv ?❤

mattiasheja

Träna och träffa andra människor är nog mitt enda hopp. Med tiden hoppas jag också att hoppet om en bättre framtid ska hjälpa till också. Tack för hjälpen Jas.

jas75

Ja. Att hålla sig sysselsatt är nog melodin ☺ Bra att umgås med människor som bryr sig om dig. Vare sig de vet lr inte ? Det bästa du kan göra är att berätta för någon du har förtroende för. Kan vara skönt att bolla med någon ''verklig'' person ? Annars finns ju jag ? Styrkekramar till dig ?

mattiasheja

Tack. Nu är jag hemma för kvällen. Har städat lite eftersom jag har hopp om att nya kvinnan vill titta på mitt hus i morgon. Hade hoppats på att hinna träna men det gick inte.
Jag funderar på att gå på ett AA möte på söndag. Just för att hitta andra man kan prata med.

Hur går det för dig ikväll?

är också nykter ikväll. Känns väldigt ovanligt, faktiskt. Vad ska man egentligen göra med tiden, ha ha.

Lili77

Jag känner igen mig i vad du beskriver :) Pga vinterdepression sedan många år tillbaka har alkohol blivit något jag allt mer lutat mig mot för att bara orka med.

Men det var inte förrän min skilsmässa för 3 år sedan som mitt drickande spårade ur totalt. Jag blev grundlurad, bedragen, hotad och var ett fullkomligt vrak efter allt som hade hänt. Och ingen direkt att prata med om det.

Precis som du kan jag känna mig oförklarligt ensam, men det har gått upp för mig att man blir ensam när man håller hemligheter från alla. Ingen har vetat hur mkt och ofta jag druckit, jag har hållit mig till att oftast dricka ensam. Men att inte vara sig själv fullt ut med någon gör att man känner sig väldigt ensam.

Jag har verkligen ansträngt mig senaste månaden för att inte dricka och det har gått bra, förutom när jag träffat kompisar och alkohol varit med i bilden. Jag vill inte riktigt säga helt nej till att dricka på en fest tex, men när jag börjar dricka har jag svårt att sluta. Har sedan länge tackat ja till födelsedagsfest imorgon, men vill inte gå därför att jag vet att jag absolut inte kommer kunna låta bli. Just nu är jag hellre asocial än att dricka när det bara känns destruktivt :)

mattiasheja

Intressant det där att du också känner dig så ensam Patsy. Jag förstår inte det där men jag har en känsla av att allt som hänt de senaste åren gör att jag känner mig så värdelös att när jag är ensam känns det som om jag inte har någon plats i världen och att jag inte är viktig för någon annan människa. Trots att jag i hjärnan vet att det faktiskt inte är så.

Men det gick fint igår. Gick som på rus (alltså annan sorts rus). och somnade lycklig och sov jättebra inatt. Trött som tusan nu när jag vaknade av klockan så jag känner miog nästan bakis faktiskt.

Hoppas det gick bra för er andra också.

Nu blir det cykling med kompisar och sen date.