Hej kära forumvänner,

Om ni visste vad ni betyder vissa stunder när det känns som tyngst.
Att bara sitta en timme och läsa alla inlägg gör att man inte känner sig helt ensam i världen.
Har under senaste månaden verkligen åkt berg- och dalbana.

Fick en positiv känsla och började träna fullt ut. Var helt ren i 7 dagar och hela jag kände mig och såg så mycket piggare ut.
Sen kom personalresan. Hade bestämt mig att inte dricka något. Problemet är att det är min och min partners personal så vi skall ju se till att dom har roligt.
4 dagar i Åre gjorde att jag var tillbaka på ruta ett. Jag var aldrig sist i säng, aldrig riktigt onykter men jag var exakt som jag inte vill vara. Dvs smått påverkat 24/7. Problemet med detta är att ingen tror att man har problem. Är man uppmärksam kan man se en viss "pluffsighet" framförallt i ansiktet men annars är det aldrig någon som reagerar. Att chefen beställer in ett par flaskor Champagne till lunch uppskattas bara av alla. Ingen förstår att det egentligen var för att dämpa mitt egna abstinens. Generöst tycker alla och jag blir lagom lugn igen.

För två veckor sedan kom vi hem och jag har sedan dess konstant haft ett "lagom" alkoholintag. Tänk om banken som jag satt med i veckan och som lånade ut en ansenlig summa pengar till vårt nya projekt visste att han i kostym som ser rätt proper ut inte varit nykter på 2 veckor?

I natt satt jag och försökte sortera mitt liv. För första gången på väldigt länge grät jag. Jag kände mig helt tom. När klockan var 05.30 hade jag fortfarande inte löst livets gåta. Jag hade dock insett att jag bara måste göra förändringar. Det skrämmande är att det inte bara är förändringen med alkoholen som måste hanteras. Har väl hela tiden förstått att alkoholen varit mitt sätt att förtränga de många jobbiga beslut som jag borde tagit för flera år sedan.

Jag är en extrem känslomänniska som inte varit lycklig och riktigt glad på många år. Något som jag verkligen behöver känna för att kunna vara en bra Carl. När berg- och dalbanan är längst ner kan jag tom känna en sådan uppgivenhet att jag nästan lämnar in. Det är en skrämmande känsla.

Skall nu ta mig igenom de tre helvetesdagarna som jag vet väntar när jag slutar med A. Klarar jag det en gång till skall jag sedan tänka om. Jag skall jaga lycka och glädje istället för pengar och jobb.

Jag vill så gärna känna lycka igen.

Martin1985

Hej Carl, vad skönt att se att du är tillbaka här på forumet. Det är tråkigt att höra hur mycket du brottas med detta välkända fenomen. Jag gör det också varje dag.
Nu har jag dock lyckats hålla mig i skinnet en period. Har insett att jag inte klarar detta ensam utan släpade mig iväg till ett AA-möte. Där möttes jag av en härlig skara människor som inget hellre vill än att hjälpa. Om jag släpper det högtidliga och bara fokuserar på min nykterhet så kanske det även finns en ljusning för mig.
Skulle gärna ta med dig på ett möte och se vad du tycker.
Annars hoppas jag att du kämpar på, för det är inte jätteroligt med det maniska drickande som både du och jag känner så väl igen oss i.

Fri

Jag ser våra fel och brister och mina egna återfall. AA är perfekt och jag har aldrig sett så många fantastiska människor som där. På ett möte pratade en fin man om en förklädd Gud. Alla möten som jag har bevistat är fulla av förklädda gudar. Har dock svårt att kombinera detta med 12 timmars arbete varje dag och så många med mig. AA är fantastiskt och att kapitullera för maktlösheten inför alkoholen är det första steget. Har sett så många vackra människor som har byggt värdiga liv genom AA. Själv var jag kanske inte alltid så bra men det passar vissa. En del blir tillochmed lyckliga på kupppen.

Tack Martin o Fri.

Påsken blev inte bra. Blev deppig då inget hände på jobbet och tog ett långt rus. Lite men väldigt länge. Den sämsta kombon för ångest.

Sitter nu på Island där jag skall vara ett par dagar. Borde vara fantastiskt men stiger man upp 06 efter två tunga flaskor Amarone blir dagen inte bra. Mådde så risigt att det fick bli en macka o ett semesterglas på planet. Phu. Hade det stannat där. Har nu gått igenom ett par krogar i Reykjavik. Perfekt inför 30 mils tur imorgon.

Nej. När jag kommer hem blir det AA.
Behöver verkligen ngn att prata med.

C

Nicke

Lycka till och försök ta en timme i taget. AA och hitta någon att prata med när suget kommer. Någon som vet och kan säga till dig att inte ta glaset.
vi är många här ute som behöver varandra i kampen.

Martin1985

Vad bra att du skriver av dig här på forumet. Och vad glad jag blir att du ska ta dig till AA när du kommer hem. Hur länge stannar du på Island?

Martin1985

Skulle gärna följa med dig på ett möte, men det är inte lätt att få direktkontakt här. Jag behöver gå på så många möten som möjligt och tillsammans är man ju starkare.

Tar en dag i taget. Island är extremt vackert men kallt. Tack för era inspel. Håller med dig Martin att det vore bra om man kunde komma i kontakt på ngt sätt. Bara att prata av sig med ngn som vet hur det känns skulle vara värdefullt.

Blir ett glas till lunch och ett par till middagen.

Försöker verkligen minimera antalet glas så jag kan njuta lite. Utifrån mitt vanliga dryckesmönster går det ok.

Som många av er säkert varit med om är det jobbigaste att så ofta gå och tänka på alkoholen. Går inte heller en timme då jag inte tänker på att det måste ta ett slut och hur jag skall sluta.

Sen hittar man alltid de där anledningarna att ta ett glas. Har man semester så har man? Den är så patetisk. En helt nykter semester borde väl vara bästa sätter att ladda batterierna.

Har nu hittat ett AA ställe där jag bor. Skall bli intressant att gå dit. Jag skäms i alla fall inte över att behöva be om hjälp. Det är en början.

Vaknade 06 i morse men en kraftig ångest. Fredag och lördag har jag gått igenom i ett milt rus. Krasst har hela veckan varit lite beroende av alkohol. Efter förra helgen på Island skulle jag nu komma tillbaka till livet. Ångesten får mig dock hela tiden att ta ett litet glas för att bli lugn i kroppen.

Helt plötsligt börjar jag åter känna den där jäkla uppgivenheten. Att jag inte vill vara med längre. Jag tittar mig omkring och inser att jag har det så sjukt mycket bättre än många andra här i världen. Och så är det jag som gnäller?

Borde men orkar inte ta steget att dra på behandling. Jag vet att det är den enda utvägen just nu,

Är det någon som har erfarenhet av något bra behandlingshem? Jag kan tänka mig att dra till Danmark eller något annat land.

Vill bara känna lite lycka igen...

Hej,

Har under åren gått upp och ner men hela tiden lyckats komma ur de mörkaste stunderna. Nu har jag fastnat lite tyngre. Kommer inte ur den onda cirkeln.
Haft ett späckat schema de senaste fyra veckorna och det har gjort att det i 4v blivit alkohol. Varje mässa eller liknande tar jag några extra timmars sömn på dagarna för att helt enkelt orka med. Jag är inte sugen på alkohol. Abstinens och ångest gör dock att jag dricker dagen efter igen och igen.

Nu börjar det på riktigt kännas i kroppen och jag planerar även mina aktiviteter så jag slipper stå så mkt på scen och försöker undvika middagar eller andra sammankomster med massa människor.

Ni hör själva. Detta är inget bra liv. Känner att det var länge sedan jag var glad på riktigt. Att vakna varje morgon med ångest är ingen hit.

Hemma gör jag allt för att hålla ihop mig själv. Hur trött jag än är försöker jag vara glad och pigg. Samma på jobbet. Allt är bara "på lossas". Jag tänker hela tiden bara på att försöka verka OK utåt medan jag inombords håller på att gå sönder.

Jag vet att jag verkligen behöver hjälp. Jag orkar dock inte St Göran eller liknande med de efterspel som blir.

Vet någon om något privat alternativ dit man kan åka? Jag betalar gladeligen för att komma ur denna skit. Bara jag får en avgiftning så jag kan börja jobba vidare är det ett steg i rätt riktning.

C

Ebba

Gör någon annan det?
Jag tycker att det är jätteviktigt att du hittar något nu som kan hjälpa dig för du beskriver en tillvaro som du förtjänar att få hjälp att förändra.

Alkohollinjen.
Dit kan man ju ringa anonymt och få tips, råd och stöd.

Prova att ringa dit, de kanske vet något.

Snälla var rädd om dig.
KRAM

Ursula

Jag kommer från anhörigsidan men var inne och tittade här. Du ville veta om någon avgiftningsklinik. Jag googlade lite och hittade två: en i Söderhamn (Selfhelp) och en i Vidsel i Älvsbyn (Renkronan). För avgiftning av alkohol tar det 4-7 dagar, står det.
Jag önskar att det går bra för dig.

Tog det första steget och insåg att jag ljugit för mig själv och de mina nära runt omkring. Jag har alkoholproblem så är det bara.

Åkte till Capio Maria även hur hemskt jag vet att det är där. Blev inlagd på avgiftning direkt.

Tog sedan det andra beslutet. Att berätta för familj, vänner och kollegor. De tio samtal jag ringde är nog det värsta jag varit med om. Min familj, mina vänner och kollegor fick alla sanningen utan några omskrivningar.
Ingen hade förstått. Ingen hade anat. Jag som alltid varit så glad och skött jobb etc. Det senaste 6 mån har allt bara varit en fasad.

Är dom värsta samtal jag någonsin gjort.
Vad tror ni hände? Alla gav mig ett enormt stöd. Alla har messat o ring de dagar jag legat inne.

Bara vetskapen att så många nu kommer ha koll på mig är en bra drivkraft.

Nu börjar dock nästa tuffa resa. Vad är det för ångest som jag dövat med vin? Har en del saker som måste förändras i livet.

Bokat in mig för samtalsterapi en dag i veckan till att börja med.

Nu skall en ny människa skapas

Mimmla

OCH klokt gjort! Vilket enormt steg du tagit...jag är full av beundran!!!
Nu kan det bara bli bättre...

Å så otroligt starkt gjort. Vet du att det kanske inte är så farligt att upptäcka det där som du har dövar med vin. Alkoholen i sig skapar ju ångest. Och till slut dövar man ångesten som skapas av alkoholen också med alkohol. Allt i en enda röra. Jag har faktiskt älskat att upptäcka mig själv igen. Det har inte hindrat ett återfall nyligen, men då har jag också lärt mig i vilka sammanhang jag vill fly med alkohol. Du har en spännande resa framför dig.

Hej Carl73,
du gör samma resa som jag gjort.
Vill tipsa om Nämndemansgården på Jälla. Där får du möjligheten till en bra start på ditt nya liv. Att få komma iväg 5 veckor var precis den nystart jag behövde. Nykter, lycklig och fri från alkohol idag sedan 13 månader. Har ett underbart liv idag.

Vill sedan tipsa om Mariagruppen (AA) som ligger i närheten där du befinner dig nu. Du kommer mötas av förståelse, pepp-talk och kärlek.
Prova särskilt mötet på fredag 1830 då det är mycket skratt, men alla möten på Maria (St Paulsgatan) är bra. Det finns många där med lång nykterhet och vi andra lär oss snabbt hur underbart livet blir utan bedövning.

Det du gjort är inget annat än början till ett storverk. Du har lagt alla korten på bordet och kommer få stor respekt från din omgivning. Senare, när du själv fått nykter tid, kommer någon i din omgivning att kontakta dig och be dig om hjälp så registrera och lägg allt på minnet vad du går igenom nu..

Var stark. Kram.

ps. exakt samma resa faktiskt, nästan lite ruskigt, jag vaknade också upp med svår ångest på Island. Vår berättelse skiljer sig i att jag skrev in mig på St Görans ;)

Ebba

Blir så himla glad över att läsa detta, du är värd stöd och bra hjälp. Fint att du tog steget. Lycka till nu!

Tack alla ni som skrev fina kommentarer när jag själv tyckte jag befann mig i helvetet.
Tror jag läste dom 10 gånger och de gav mig styrka och jag stannade kvar trots att jag var nära att skriva ut mig.
Nu är mina första fyra nyktra dygn på över två år avklarade. Vet så klart att de mediciner jag fick på Capio M hjälpte men ändå. Jag tog också beslut att köra antabus några veckor.
Kan vara bra medan jag kommer igång med lite samtalshjälp.

Sen vill jag bara rikta ett stort tack till personalen på Capio Maria.

Nu skall det grillas o drickas läsk

jas75

Du gjort. Du skriver ärligt & brutalt. Önskar dig all lycka i världen. För mig är det inte det stora i världen som skänker mig lycka utan de små sakerna. Det gäller att mata lyckan, ett leende av sin älskade, en kram av nått av barnen osv.