Idag mår jag fruktansvärt dåligt! Inatt sov jag kass. Ångest över alkoholintaget som varit under lång period! Sista tiden har varit värst! Sagt och gjort så många dumma saker!

Denna tråd kommer jag ha lite som en dagbok! Första dagen på min resa, börjar idag.

Läst otroligt mycket i andras trådar och fattar mod!

jas75

Underbart att du mår så bra ☺ Det gör jag med även om det finns omständigheter runt om kring som är jobbiga. Vad skönt att du ser det negativa hos personer som dricker & inte glorifierar drickandet längre. Tror inte du kommer trilla dit ?

Mia-Pia

Tack för de orden! Jag blir så glad!
Har läst i din tråd och det kommer ordna upp sig för dig för att du väljer det son nu är bra för dig!
Kram

Mia-Pia

Eller att få ett bakslag eller att ta sig ett återfall eller något annat!
Inte idag iallafall :)

Vi får se hur semestern blir? Vågar inte lova något där.

Ha en bra lördag alla fina!

Mia-Pia

Ville nu lura in mig i att det finns en chans längre fram! Vet precis vad det var som utlöste detta! Behövde en belöning, och ville slappna av känna vila.
Dag för dag kommer vara mottot länge!!

jas75

Bra inställning, fortsätt kämpa. Det svåra är att klura ut vad som kan vara ett bra substitut. Jag brukade ''ta ett steg tillbaka'' titta lite utifrån. Vad får jag ut av att dricka, hur kommer jag må, vad blir konsekvenserna? Gäller att inte sluta tänka & analysera. Så inte autopiloten slår till. Lördagskram ☺

Mia-Pia

Konstigt man vet inte när de jobbiga tankarna kommer där det känns omöjligt! Nu känner jag att denna dagbok är bra!
Jag hade ju glömt hur pigg och hur bra jag mått i någon vecka! Då dök känslan av att vilja ha igen!
Semestern är för långt bort att det är omöjligt att tänka på än!
Lockas av måttligheten!
Tack jas 75 för ett utomordentligt tips!!
Kram <3

jas75

Ja det är toppen att gå tillbaka & läsa :)

Mia-Pia

Som kommer att vara nykter :)
Idag känner jag mig stark! Solen lyser och hopp om annat än alkohol finns!
Jag känner mig pigg, glad och genuint nöjd!
Googlade på goda alkoholfria alternativ det känns bra! Hälla det i fina glas och njuta :)
Livet känns bra just nu och vet att det vänder i vågor fram och tillbaka!
Denna resa är intressant, jobbig, härlig, och ibland kämpig! Olika känslor välver över för att sakta byta av varandra!

Läser mycket av alla er här inne och är så tacksam för detta forum! Hade inte fixat detta utan andras erfarenheter!

Kram <3

jas75

Så ljuvligt dina reflektioner låter. Njut av de härliga dagarna. Då blir det lättare de svåra. Kram ?

Det är dina, mina, våra tankar och erfarenheter som hjälper oss alla framåt i livet <3 Det hade kanske gått att bli nykter eller ändra sitt dryckesmönster på annat vis, men att kunna sitta var som helst och läsa och skriva om sitt a-problem är fantastiskt. Det är ju så med allt att den som lyckats med något blir "mentor" eller läromästare. Det kan man ju kalla alla dom som skrivit härinne och lyckats förändra sina liv. Kram på er!

Mia-Pia

Håller med miss lyckad! Alla som inspirerar och som stöttar, guld värt!
Tack jas 75 du är fantastisk som kommenterar och stöttar!

Denna helg som kommer känns speciell! Min 6:e helg som nykter! Vid detta laget brukar jag ha fallit! Denna gång är annorlunda! Jag vill med hela min själ vara nykter! Även om jag förstår attviljan inte styr vid en sjukdom så är det ändå min vilja som i slutändan ändå håller i mig!
Jag känner ett annorlunda lugn och ser glädje i annat än alkohol! Hur är det ens möjligt? Trodde aldrig det! Men tack vare andras historier om att det är värt det stämmer och har varit min livlina!

Varje morgon känner jag glädje! Yes! Jag var nykter igår! Den känslan behållet jag på em när suget sätter in! Tar en A fri öl och lugnar sinnet! Det hjälper att ta en dag i taget! Det blir lättare!

Heja alla där ute som önskar en förändring!!

jas75

Vila tryggt i det.

Ang alkoholbehandlare. Jag tog kontakt med kommunen & frågade vad de hade att erbjuda. Fick träffa en socialsekreterare som gjorde en utredning(inget avancerat, fick svara på några frågor & jag fick berätta hur jag upplevde mitt problem) hon tog ett beslut, det är soc som betalar min behandling. Den heter CRA & är en ettårig behandling. Den innehåller kbt, hjälp till självhjälp, problemlösning mm. Den har varit mycket bra, än om jag var ganska kritisk till den när jag nyss hade kört rattfull. Från början sågs vi en gång i veckan, nu ses vi var 14 dag. Den slutar 31/8. Då ska jag gå återfallsprevention. Det är 8 träffar. Det är en kompliterande behandling. Kontakta din kommun, du kan vara anonym från början om det känns lättare. Ha en bra dag ?

Mia-Pia

För svaret! Kanske något att kolla upp!

Ikväll har jag varit på middag ute! Yes vad bra det gick! Drack fanta :) hade så trevligt! Tittade på tjejen bredvid mig, hennes vin glas. Kände inte suget! Men vet att jag tänkte hur kan hon dricka det så långsamt? Hon har inga A problem men jag vet att jag hade svept det! Sedan skulle jag bara fortsatt! Jag svepte fantan i stället :) det går ju liksom bättre att svepa!

Stolt över mig själv!!

Mia-Pia

Solen och sommaren och min ovana att vara utan A.
Sambon drack öl i går och jag satt brevid, så lurigt!! Det gick bra ändå tack vare a fri öl. Idag är jag trött och förkyld :(
Men dock klarat min 6:e helg nykter.

Mia-Pia

Tänker på att måna mer om mitt utseende precis som jag gjorde som yngre! Njuter av det! Äter gott och för mycket! Men vad gör det :)
Märker att energinivån är begränsad, väljer vem som får energin! Det går till jobb och barn min sambo och min nära vän!
Jag berättade för henne om mina problem, jisses vad tufft det var! Men så skönt!
Min hjärna har lugnat sig överlag! En skön acceptans infinner sig. Jag har mina A fria öl :)
Vill än en gång säga att detta forum är min livlina! Jag är inte ensam och det känns bra att fler precis som jag vill förändra och leva ett nyktert liv!

Kram alla där ute!

Mia-Pia

Det kändes bra tills i em då jag plötsligt får för mig att kanske kanske lite vin vore jag värd!! Hjälp, känner mig trött.
Inget vin idag hoppas det går över för på fredag är det en studentfest som jag ska uppvakta. Hjärnspöket vill hitta en utväg till vinet och ölen :( :(

Kram till dig jas 75!

Krumeluren

Hej Mia-Pia
Det är inspirerande att läsa din tråd. Den har en positiv anda mitt i allt elände. Du har verkligen gett dig den på att lyckas och se hur bra det går!! Grattis!
Kram!