Hej, varit med här ett tag, men det är första inlägget här. Har fått hjälp i öppenvård en gång och även varit på aamöten några ggr. Har alkolism som ett rakt nedstigande led från båda mina föräldrar och hur långt som helst i släktleden. Känns som jag i hela mitt vuxna liv försökt undvika alkohol, vilket har resulterat i att motsatsen har uppstått, alltså undvikit, hetsdruckit, unvikit, hetsdruckit osv. Egentligen vet jag att jag absolut inte kan ta en droppe , men självklart är jag ju där och tror och intalar mig själv. Den här gången går det nog.....min Karl är allvarligt bekymrad, över mig och sig själv förstås. Han har börjat markera spritflaskorna och bevaka mig. Medberoende. Mina barn börjar ledsna på mina löften om nykterhet, ja alla börjar ledsna inklusive mig själv. Har heller inget att skylla på. Som dåligt förhållande, psykisk ohälsa( får jag ju av alkohol förstås) men grundpsyk, arbete . Socialt har jag dragit mig undan och föredrar numer att dricka ( mycket) för mig själv. Märker hur alkoholen blir till besatthet och jag kör ungefär samma mönster. Några dagars nykterhet, planerat drickande, gömma alkohol osv. Nu har jag iallafall varit nykter i 3 dagar och har väl tittat upp från bottenlös ångest från den skandalfyllan senast, som jag såklart gjorde bort mig och inte kommer ihåg ett skvatt av. Ska försöka skriva regelbundet och även besöka ett aamöte imorgon. Skönt att skriva av sig och vilka kämpar ni är här inne. Tar en dag i taget nu. Vi hörs!!

Dag 20 känns ok, funderar mkt. Bla över maktlöshet, aas första steg... Jag är maktlös inför alkoholen, mitt liv har blivit ohanterligt. Kan bara svara att så är det. Så fort jag tar det första glaset är jag direkt körd och konsekvenserna kommer som ett brev på posten, det blir ohanterligt. Dessutom behöver jag hjälp med att hålla mig nykter, jag behöver påminnas igen o igen om detta . Hjärnan är en komplicerad maskin, som behöver överlistas med kloka val, för att efter tid förhoppningsvis mildra suget efter a. Tror jag livet ut behöver påminnas om hur det en gång var, hur det gick och vad som händer om jag tar det första glaset....att livet blir ohanterligt med alko i mina händer iallafall. Annars är känslorna bubblande , igår kväll började jag lipa när jag tittade på tv , känslorna verkar hoppiga , ena stunden glad, ledsen, irriterad, vemodig, pratar jättemycket, är helt tyst, osv. Upp o ner över dagen, vet inte vilket humör jag är på om en timme?? Ja skitsamma, det får vara precis hur det vill, jag accepterar mig själv som jag är just nu, jag är nykter i 24h till och åker till skogs ned min dotter för att leva nära djur o natur några dagar. Kämpa på ni alla med era svårigheter, och tänk på att långsamt kommer man längst. Stödkramar

Endagitaget

Fasen vad bra jobbat - 20 dagar! Kämpa på!

Det där med känslor, i alla möjliga former, känner jag igen. Och det man kände för att göra för en timme sedan har man plötsligt inte alls lust med. Hjärnan verkar jobba på högvarv. Tycker det är skitsvårt att planera för saker också. Man orkar inte riktigt liksom och sen vet man ju inte hur man känner riktigt när det planerade väl ska ske. En får hoppas att det går över så småningom.

Låter härligt med dagar i skogen och med dotter. Njut!

23dagar nykter och med en hutlös träningsvärk. Helgen har jag tillbringat på hästryggen och det var länge sedan. Jag har blivit så ointresserad de senaste åren av de mesta utom a då förstås. Men vad roligt och härligt jag haft, lovar mig på stående fot att fortsätta , lite i taget att ta upp de som jag tidigare haft glädje av. Och alkoholen då??? Ja jag har varit förskonad från sug i hela 3 dagar:-)) det ni , kämpa på alla rara.

till 23 dagar och flera dagar utan sug.
Som du märker så blir vinsterna fler och fler, allteftersom de nyktra dagarna samlas på hög.
Gamla, och även nya, intressen vaknar till liv. Man får mer tid över till annat.
All den tid som innan gick åt till att införskaffa, konsumera, och återhämta sig från det psykoaktiva giftet.

Så fortsätt så här, du är på rätt väg

Idag kör jag min andra variant, den ser mer positiv ut faktiskt, helhetsbilden sen jag gick med här 21 juni är 5/82. Återfall 5 nyktra dagar 77. Idag kör jag nykter, planerar ett aa kvinnomöte imorgon. Känner mig lugn o osugen, men vet av tidigare erfarenhet att suget kan slå till närsomhelst , så jag är beredd, lägger det bak i huvudet och försöker ha en bra dag. Kämpa på nyktert idag alla.

Liten stor

Vilka siffror! Är ju jättebra! Heja dig! Tror också mycket på att plocka upp och skapa nya vanor.

Nu väljer jag livet

Ja kära vänner, visst är det så? Ena stunden stark, nöjd och lycklig-nästa ångestfylld och ledsen. Hur som helst är jag övertygad om att det på sikt blir bättre och bättre. Just nu ledsen över ett övertramp efter många vita dagar, men jag kommer igen?

Åh nu väljer jag livet, det kommer gå jättebra. Kom igen o fundera inte på snedsteget, utan hur du kan tackla suget nästa gång. Eller som pi 3,14 säger ...psykoaktiva giftet, vilket genialt ord, finns det ens:-))) kramar o stöd till dig

Tassen33

Läsning Jullan!
Har själv insett så mycket tokigt. Ordnat upp massor.
Men saknar en yttepytt stärkelse.
Grattis på dig!

Tassen33

Der kanske låter knasigt och bakvänt.
Men nu har jag ordnat upp min ekonomi. Återupptagit många viktiga vänskapsband.
Gjort slut med människor som mest gör mig lessen,
Har inte tippat över till redlöst berusad.
Men nu.
Nu vill jag välja nykterhet,
Och jag tänker antabus. Viljans kamp,

31 dagar nykter. Är trött o lite håglös, svårt att göra saker. Känner mig lite koko liksom. Är glad för nykterheten dock och tror att denna håglöshet ger sig så småningom. Har en riktigt svår uppgift framför mig, min hund ska avlivas , han har varit med mig i 15 år , i vått o torrt. det känns verkligen inte bra, även om jag vet att det skulle bli såhär en dag, man kan väl aldrig bli förberedd på livets sorgligheter, kan tänka....nå, denna gång ska jag inte fly in i adimman för att hantera mina känslor, utan möta detta nykter, det blir första gången som jag inte flyr tråkigheter med a. Till hjälp tar jag antabus, vet ju hur skör nykterheten är än så länge. Kämpa på alla och lev nyktert idag.

När man varit nykter ett tag börjar man känna av variationerna på de normala känslorna och sinnesstämningarna. Dessa märker man inte av så mycket när man dricker, då har man istället de betydligt större variationerna i mående, med ångest, skam, etc. uppblandat med korta stunder av ångestdämpning och upprymdhet när promillen stiger.

Man måste vänja sig vid dessa normala och naturliga svängningarna, när de är odämpade och obedövade av alkohol. Som t.ex. att känna sig håglös, lite nere ibland. Å andra sidan, precis som du skriver, kan man gå runt och vara glad och nöjd för att man är nykter.

Tråkigt med hunden. Du får skaffa en ny. Någon liten valp att gosa med.

Ha en bra dag Jullan!

Tack pi, det värmer dina rader. Hoppas ju att allt e bra med dig oxå. Idag går jag in på dag 33 nykter. Tycker att suget har minskat något, även om tankarna på a finns där varje dag. Kör 24 h regeln, den känns bäst. Annars försöker jag ta det lugnt, stress är min värsta fiende , men oxå glada fester och mkt folk triggar a suget. Så jag fortsätter min resa försiktigt och varsamt. Jag går på aamöte 1 g/v och ska träffa aterapeuten nästa vecka. Hunden blir inte avlivad än heller, har fått medicin till gamgubben som förhoppningsvis hjälper ett tag till. Försöker vara ute så mkt som möjligt i trädgården , det skänker verkligen ro. Nåt som jag märkt är att min ångest, som för många år sedan diagnostiserades som generellt ångestsyndrom , är mycket bättre. Beror ju så klart på att jag inte späder på med a. Jag ska verkligen inte klaga idag, är tacksam för nykterheten och kämpar på med fler. Gör de ni me, kram

Dag 34 nykter, måste säga att utdelningen utan a börjar visa sig. Frid o ro i förhållandet både till gubben och mina barn. Hemma dricks det ingenting längre då gubben bestämt sig för att avstå oxå. Han tar nog nåt med vänner o på fester men det är upp till han. Det är så skönt att vakna upp utan bakrus och det verkar som gubben oxå tycker det. Morgonstund har guld i mun , har fått en ny betydelse nu. Kaffe på verandan, katterna o hunden mornar sig, solen tittar fram, vi planerar dagen ihop, det är TRIVSAMT att vara nykter. Inte jämt och inte alla dagar, men just idag är det verkligen toppen. Hoppas på fler såna hör mornar och dagar, jag är tacksam. Kämpa på ni me, utdelning gen kommer, var så säkra.

Dag 36 nykter, känns lite jobbigt. Igår började det dåliga humöret och ångesten krypa fram. Kunde först inte förstå varför, gick hela dagen o mådde dåligt. Till slut kom jag på att det är pms, vilket jag knappt visste att jag hade, förut har jag säkert druckit bort känslorna direkt dom uppkommit, men nu får jag snällt följa med på allt vad min kropp o knopp känner och tycker. Idag fick jag dessutom nobben på ett jobb jag sökt, och blev rätt ledsen och besviken på det såklart . Men att dricka bort besvikelsen funkar inte denna gång, utan nu ska jag ta det som de är. Och vem vet, kanske det lurar nåt bättre om hörnan. Detta veckoslut ska jag åka med min man på resa, det blir representation och annat. rätt in i ormboet sas. Med med tanke på veckans känslosvall vet jag inte om jag klarar att stå emot a. Så jag tar till plan b, vilken är antabus. Då behöver jag inte tänka på nått annat alternativ än nykterheten. Ja jobbar vidare med mitt mående o min nykterhet, en dag i taget. Kram alla som behöver

Jag har följt dig en del. Nu blir jag glad när det går bra för dig. Vi har också katter och hund. Jag förstår om det känns jobbigt när hunden blev sjuk. Hoppas han/hon har blivit bättre. Vad bra att du har kommit på en del knep för att hålla dig nykter . Känslor och svallande hormoner kan vara nog så jobbigt. Livet är ju tufft ibland. Det är skönt när det börjar ordna upp sig. Ha det riktigt bra och kram på dig...

Pantani piraten

Bra val med Antabus, när man inte litar på sig själv till hundra så finns det hjälpmedel.
Kämpa vidare, jag ligger någon dag före, hoppas att du håller dig nån dag bakom mig väldigt länge?