Funderingar

46 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Krumeluren
Glad midsommar!

Hoppas att du får en riktigt fin midsommar! Jag känner fortfarnde stor tacksamhet för din raka och tydliga kommunikation. Den bröt sig igenom min förnekelse och nu är jag på rätt tåg på väg till den (enda) rätta destinationen.
Jag kommer att njuta av att kunna fokusera på min dotter och mina vänner istället för att vara passiv och "jaga" alkohol....
Stor kram & Glad Midsommar!
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾

Christoffer
ca 6 månader utan a

Här kommer en liten uppdatering ifrån mig efter ca 6 mån utan alkohol;
Orken har kommit tillbaka! Tidiga morgnar för fiske och golf nu under sommaren har givit underbara stunder i naturen och tillsammans med barnen - detta är jag mycket tacksam och glad för. Någonting jag inte skulle prioriterat under tiden med a då ork/tid/prioritering ej funnits. Detta är så himla sorgligt för det är inte bara jag som förlorat utan även familjen har på något sätt få stå på vänt och det smärtar att tänka på detta. Nu känner jag ett ansvar att fylla min och barnens tid i detta jordeliv med fina och viktiga stunder - att använda den tid som finns kvar, hur lång den än blir, på bästa möjliga sätt har blivit en sorts ny livsfilosofi för mig. Låter flummigt och "överdjupt" ja vet men tillåter man sig fundera på djupet om att vi endast lever en gång, de människor man älskar kommer att försvinna till slut (eller jag själv) och att hälsan inte kan tas för givet så blir det mycket lättare att hålla sig ifrån a.
Känner dock ingen stolthet alls i att vara alkoholfri, att jag varit duktig eller så - bara lider av att jag slösat med mitt och mina näras liv alltför länge. Konstig känsla!
Jag är förändrad och min relation till min fru har blivit sämre. Jag har nog blivit mer närvarande och "krävande" i mitt uppvaknande och det har ställt till det lite för oss. Hon har tidigare sagt att jag borde göra något åt min relation till alkohol och nu när jag valt att vara utan raljerar hon över att det är tråkigt att inte kunna dela en flaska vin...känns trist tycker jag då vi båda borde vara vinnare på detta. Någon därute som upplevt liknande?
Jag mår bättre fysiskt, sover bättre, är gladare, piggare men det vilar något lite dämpat över min personlighet ännu och jag tror att det beror på relationsläget med frun. Har dock läst här på forumet att det brukar "hända" posiitiva saker mellan månnad 6 och 9 utan a så jag väntar och ser :)
Jepp, det var det - till er där ute som kämpar: kriget vi kämpar är SÅ mycket större än bara att besegra ett sug eller ett tillstånd av lugn - håll ut och vinn tillbaka värdighet, stolthet och glädje - själva livet väntar :)
Hörs!
Filosof C

Jullan65
Grattis tänker jag verkligen

Grattis tänker jag verkligen säga, till dina 6 månader nykter. Tycker absolut att det är något att vara stolt över. Jag levde med en man med alkoholproblem för länge sedan, innan mitt eget amissbruk kom i dagen. Som medberoende jag blev, behövde jag själv hjälp och stöd. Jag hade inte alltid det sundaste förnuftet kan man väl säga, efter år av alkoholens verkningar i vårt förhållande. Dessutom hade jag ju själv problem med a, vilket jag inte förstod då riktigt, tyvärr. Gick iallafall i kbt terapi och på alanon ( anhöriggrupper) anonyma möten, och fick mkt gott till mig. Mycket förändras ju och det kan bli jobbigt att möta, kanske en helt ny person där hemma:-))) för båda er sas. Lycka till på din fortsatta resa.

Sisyfos
Filosof C

Grattis till din nyktra period! Jag vet inte säkert, men jag tycker att jag har läst andra inlägg om relationer som blir lite jobbiga när någon slutar dricka härinne. Det finns ju troligtvis en medberoende problematik hos din fru och det är inte alltid uppskattat att styrkeläget förändrats. Tycker att det är omoget av henne att raljera över att du inte dricker, men det kanske hör till medberoendet och är ett beteende som hon borde jobba med. Hoppas ni kan reda ut det och som sagt, du är nog inte ensam i detta. Tror jag har läst det förr.

Christoffer
uppdatering 8 månader utan a

Jepp då har det gått 8 månader och jag skriver inte så ofta här längre men läser en hel del. Har inget att skriva om helt enkelt känns det som.
Intressant är att kroppen har återhämtat sig en hel del och jag känner mig stark och hel rent fysiskt. Håller igång med lite vardagsmotion och en del golf och känner att jag är smidigare, starkare och mer uthållig än på länge - känns bra!
Funderade en del på att a blev en vana för mig, likt att borsta tänderna eller att ta en kaffe på maten. Någonstans tidigt försvann själva "njutningen" för mig, det där lilla extra t.ex. med ett gott vin. Sista åren blev det mest dåliga bieffekter av a och "njutningen" uteblev. Så jäkla lurad man är helt enkelt. A kostar mycket pengar, tar på hälsan, utseendet, livslusten, orken, det sociala etc etc. och jag fick egentligen ingenting tillbaka.
Undrar om "njutningen" hade kommit tillbaka om jag igen börjat konsumera? Hypotetisk fråga dock då jag inte har några som helst funderingar på det i nuläget.
Ja, inget nytt egentligen att dela med mig av denna gången :)
Lycka till allihop där ute och kom ihåg: Vi har bara ett liv (vad vi vet..)!
C

Levande
Grattis 😊

Tror att vi är många som har gjort slut på dagarna med njutning med alkohol, så vissa av oss får finna andra vägar.
Visst snurrar det många tankar när kropp och själ vaknar.
Grattis igen till dina månader och önskar dig en fin helg

Fenix
Tack

Christoffer för att du delar med dig efter långa tid utan a. Inspirerande!!!

miss lyckad
Hej!

Kul att höra att det går bra för dig. Vi kan klappa oss på axeln några gånger då och då för att vi verkligen gjort något bra. Det ska vara gott att leva....

Flinga
Om det bara är pest få?

Om det bara är pest få?

Krumeluren
Så imponerande!

Roligt att höra ifrån dig att det går bra för dig.
Jag saknar konstigt nog inte alkoholen och när jag är borta på middagar och fester njuter jag av att min hjärna är skarp, att jag är mindre trött och blir inte sugen fast än andra dricker. Men när jag är ensam så kan jag komma på mig att tänka på att det vore roligare om man fick dricka.... En flykt från ensamheten. Det är bara att fortsätta jobba på det, fokusera och aldrig glömma hur det var innan man slutade. Det finns inga alternativ!
Allt gott till dig!
//K

Nyckelpigan
Grattis till dina 8 mån och

Grattis till dina 8 mån och att du mår så bra! Tack för att du delar med dig, det känns hoppingivande! kram

Christoffer
Rapport 9 månader

Hej alla,
Har läst på forumet en hel del nyligen och kanske har det att göra med paa som tydligen skall göra sig lite exta tydligt kring 3,6 och 9 månader utan a. Hur som så har jag funderat på om jag skulle kunna måttlighetsdricka nu och begrundat för- och nackdelar. Kände lite sug efter vin för någon vecka sedan men har nu bestämt mig för att fortsätta på den inslagna vägen.
Hur som helst mår jag bra och tänker generellt inte så mycket på a egentligen.
Jag läste precis igenom min tråd och kan komma ihåg alla de faser jag gått igenom under dessa månader och jag är ärlig när jag säger att nykterheten hittills inte varit någon prövning för mig. Jag vet samtidigt att hade jag inte bara beslutat mig för att sluta den kvällen skulle jag mycket väl kunna fortsatt och fördjupat mitt missbruk och skapat ångest och tråkigheter för mig själv och familjen. Kanske hade jag nått min botten och samtidigt förlorat familj och vänner - hemska tanke! En skör tråd som vi alla balanserar på gällande viktiga beslut tänker jag.
Mitt liv numer innehåller vardagslyx som jag gläds mycket åt; en sådan lyx är att gå och lägga sig tidigt tillsammans med lillgrabben med en kopp kaffe och mysa med läsläxor, roliga youtube klipp eller bara ligga och snacka en halvtimme eller så under täcket innan han somnar. Ofta med skratt och funderingar som värmer hjärtat :)
Slutligen till alla er som kämpar i början på er nykterhet: Håll ut!! Det blir verkligen mycket bättre!!! Ta inte den enkla vägen utan våga förändra vanan i grunden. Jepp, det var lite uppdatering och råd ifrån en gammal alkis efter 9 månader ;)
C

Christoffer
10 månader

Liten statusrapport eftr 10 månader utan a.
Suget finns egentligen inte alls och tankarna på alkohol är få.
Känner mig stark, positiv och hel. Intressant att återhämtningskurvan inte tycks plana ut utan det blir verkligen bättre efter hand. Har själv alltid tänkt att livet skulle bli fattigt utan a speciellt för en vinkännare som jag :) Med risk för att låta som en klyscha; håll ut och kämpa på! Högsta vinsten finns runt hörnet!!
/C

Pi31415
Bra och föredömligt gjort Christoffer

Jag kan bara hålla med om att det blir bättre och bättre, allt eftersom tiden går när man lever fri och nykter.

Vi fortsätter så här, och jag önskar dig en vit jul i dubbel bemärkelse

Christoffer
Statusuppdatering 1 år utan a

Tack PI för fina hälsningen!
Jaha, då har det faktiskt gått ett helt år och lite till sedan jag slutade med a.
Reflektionen är att det varit mycket upp och lite ner.
Kroppsligen så har jag läkt mycket och blivit starkare, smalare, lättare, rörligare än på många år och det känns jättekul att kunna utöva olika idrotter som jag i princip lagt ner för "skador".
Jag känner mig "vaken" och allert och sover underbart djupt och länge.
Sockersuget finns dock kvar....
Jag är mer tålmodig, är helt närvarande i familjen och jättetacksam för att jag känner mig som en bättre man och far och det är den absolut största vinsten för mig.
Upplever lite "nya" känslor och har börjat fundera än djupare på meningen med allt - dock i någon sorts utforskande perspektiv och med förväntan och spänning snarare än grubbel.
Jag vet inte hur länge jag fortsätter på det helnyktra spåret men just nu känner jag inget behov av att hitta tillbaka till måttlighetskonsumtion - för mycket på spel helt enkelt :)
Lycka till alla som kämpar! Önskar er alla att få uppleva den känslan jag nu har i kroppen jämfört med tidigare :)
C

Sidor

Låst tråd