Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Liten stor

52,4 procent av målet :) mår toppen. Somnar lätt, sover bra. Ytterligare ett test har dykt upp inom mina 21 dagar. En fest med bekanta där inga spottar i glasen. Löst det lätt redan nu genom att bestämt att ta bilen dit samt har planerat in tidig aktivitet dagen efter, går som på räls det här. Tror och hoppas jag kan bruka vin måttligt i en framtid. Börjar tro att jag inte är/varit jätteberoende utan snarare druckit av fel anledningar och nu när jag börjar ordna de saker som orsakar stress etc minskar flyktbehovet drastiskt. men får se upp så det inte är min hjärna som försöker lura mig!!!!! Måste komna ihåg hur det var för 1,5 månad sen.

Heddali

Nu får jag ta rygg på dig istället, vita dagarna fick ett avbrott i lördags. Tillbaka på banan igen och får nog se hela hösten som en vit period minus en gång...och hoppas att det inte blir fler. Jag klarade inte en stor fest nykter, behöver undvika sådana situationer framåt uppenbarligen.

Liten stor

Ja Heddali, fester är knepigt. Åkte dit själv i början på mitt försök på stor fest. Har ju själv en stor fest jag måste ta mig förbi och är lite nervös för den. Bra att du kämpar på nu. Heja!

Liten stor

Helg igen, känns som helgen kom fortare den här veckan. Seg idag, tror det är förkylning på gång. Sugen på allt möjligt.

Heddali

Allt möjligt, se till att få en härlig fredag med allt du tycker är gott som saknar promille?. Bra jobbat m dag 12!

Liten stor

Har inte varit ok 4 veckor bara så jag vet om jag kikar in här framöver. Men läget rätt bra ändå.

Liten stor

Djupt nere i spiralen IGEN?! Så många svarta dagar i rad... Bara att inse att jag måste tänka om, göra om. Så sjukt icke hållbart det här. Bokar vårdtid nu för annan hjälp än a.

Liten stor

Men nu börjar dag ett ytterligare en gång. Sista försöket nu! Första mål 21 vita.

Liten stor

Mår inte så bra men mkt pga andra saker tror jag. Fått milda ångestdämpande... hjälper! Imorgon börjar dag 4.

Liten stor

Vaknade utan ångest idag. Måste komma ihåg det här! Vit helg MÅSTE det bli.

Svartvit

Det är fantastiskt skönt att vakna och inte vara bakis och inte ha ångest! Försök hålla kvar i den känslan :)

Liten stor

Svartvit, tack för stöd! Ska läsa din tråd och hejarop tillbaka!!! En helg klar nu om jag låter en folköl vara "vitt", det borde jag egentligen inte tillåta men en folköl på en vecka är ändå bra. Har tränat och gått ner i vikt och haft mkt mindre ångest än tidigare.

Liten stor

Men kan nog inte riktigt räkna eller så är jag lite färgblind. Verkar ha svårt för att definiera färgen vitt. Är lite vitt vin en vit dag?

Liten stor

På tråden. Många "sista försök" nu. Lyckats med 14 vita i rad ett par gånger så visst är det bättre än innan jag tog tag i detta men fattar verkligen inte hur det kan vara så knepigt att välja bort en månad eller mer.

Liten stor

Undrar om det är nu jag kommer lyckas. Julledighet lyckades inte :(

Liten stor

Har misslyckats för mkt tidigare men känns annorlunda idag. Först på grund av en del kroppsliga besvär som kommit stundtals som skrämt mig. Även 15 kg extra som osund mat o dryck orsakat sista åren. Dag ett idag. Ska med hjälp av kortare delmål samla på mig fler delmål och till slut nå vit månad. Varit en rätt lång sunkperiod nu så får se hur närmsta dagarna kommer kännas. Vet att det brukar kännas bättre efter 4-5 dagar.

Livsstilsförändringar går oftast inte på en rak väg utan brukar kunna vara lite snirkliga, du är igång igen och idag känns det annorlunda. Bra att du berättar här och du är fin inspiration för andra!

Allt gott,
Rosette
Alkoholhjälpen

Liten stor

Inspiration känner jag nog inte att jag ger, men att notera för mig själv hur det går och framförallt ge lite perspektiv på hur lång tid det tagit från att problemförhållandet med A började till att man börjar försöka ta tag i det. Så om någon läser - ta tag i det nu om ni har problem inte sen! Sen verkar ha en förmåga att bli väldigt sent. Inne på fjärde vita dagen i rad idag. Har känt liknande förr men tror jag grejar vit månad nu som förmodligen blir vitt kvartal...

Liten stor

Mkt stress och spänning på jobbet. Ska rida ut känslorna istället för att bedöva ikväll. En del fysiska små obekvämheter men tror det mest är stressrelaterat? Får se om några veckor...