Hej, är en 33 årig 3-barns mamma som har nått till en gräns där min ork är helt slut. Har missbrukat alkohol i olika mängder de senaste 3-åren men nu har det eskalerat till varje dag de senaste månaderna. I måndags konfronterade min sambo mig för 3 gången efter att han funnit gömda vinflaskor. Trodde jag hittat bättre ställen att gömma men han har varit orolig ett tag och hållit koll. Jag skämdes otroligt mycket och vet ju att det jag gör är fel men har inte orkat ta tag i det utan bara hittat massa undanflykter. Jag jobbar heltid och har fullt upp hemma men mycket av min tid har ändå gått åt att planera hur jag ska få tag i vin och var jag ska gömma det. Nu har jag inte druckit på 4 dagar och har gått bättre än jag trodde men vet att det kommer dippar. Därför anmälde jag mig hit. Har kollat in många av de inlägg här och känner igen mig så otroligt mycket. Känns som att det inte finns någon i min närhet att prata med som förstår och hoppas jag kan få hjälp här.

Snart är det fredag och har nog druckit alla fredagar de senaste 6 åren, det kommer bli en tuff fredag, det vet jag. Men jag vill så gärna lyckas!

linn

men tankarna hinner ikapp en mer nu när man är nykter och klar i huvudet. Vill så gärna se framtiden men just nu känner jag mig bara besviken över vad jag blivit. Jag jobbar på alla känslor som nu dom dyker upp och känner mig rätt ensam. Min familj är glad att jag är nykter nu men jag tror inte riktigt de förstår vilken kamp det är.

linn

Söndagar som förut alltid var värst, fylld av ångest och den dagen då jag helst velat dricka för att få sova och vakna upp till en ny dag har nu förändrats. Igår höll jag och barnen igång hela dagen, lekte, planerade inför veckan och såg film. Söndagen har blivit en bra dag igen. Och det känns otroligt bra!

linn

Är sådär dunderförkyld nu och sov nästan hela dagen igår, min mamma kikade förbi på kvällen och tittade sorgset på mig och frågade om jag börjat dricka igen, nej mamma jag är bara väldigt förkyld. Såg inte riktigt ut som hon trodde på mig och det känns rent förjävligt. Kanske förtjänar man det när man så många gånger svikit och ljugit, men hur länge är man skurken? När kommer de tro på en igen?

Gunda

på dig och tids nog kommer de som är runt dig att inse att de kan lita på dig. Men de har ju troligen också levt med rädslan och förtvivlan över drickandet. Stå på dig och visa din styrka, du har den. En sak i taget och en dag i taget.

linn

Har faktiskt läst mycket på anhörig-forumet oxå för att se den andra sidan av det. Och det känns oftast väldigt jobbigt att läsa den sidan men behöver oxå stöd i den här kampen, inte misstro. Jag vet att man pratar om en andra chans och förstår när man är inne på fler chanser än så att ens anhöriga tvivlar. Jag vet inte? Tänk att några år kan förstöra så mycket!?

Gunda

är nog jätte jobbigt, jag tänker då på omgivningen, föräldrar kanske vuxna barn som man är förälder till. Men deras seende är ju även om man inte ser det själv, nått man ska vara glad över, de bryr sig är rädd om en och vill en väl.
Jag försöker dölja allt jag kan, men jag vet att en av mina döttrar har nog nosat lite på mitt drickande och jag vill inte att hon ska tappa tron till mig, det känns för jäkligt. Vill att hon ska tycka att jag är världens bästa mamma utan skavanker och A. Men jag har nog sett till att så är det inte längre. Men jag ska kämpa för att hitta tillbaka dit igen, se till att förtroendet återställs, ingen annan än vi själva kan göra nått åt det. Med tiden så kommer de att göra det förhoppningsvis.
Stå på dig. Kram

linn

Äntligen börjar febern släppa och förhoppningsvis har jag bra med krafter att klara av helgen. Som sagt tidigare så har min kropp reagerat otroligt mycket när den inte har alkohol i kroppen, med hög feber och andra sjukdomar, men tänker mest som om på det att kroppen håller på att rensa ut massa skit. Känner inget sug idag utan längtar mest att få hit alla barn imorgon. Solen skiner och ska försöka komma ut lite och få nån frisk luft.

Önskar er alla en härlig fredagskväll!

Gunda

Att din förkylning börjar släppa och att du kan ta dig ut i solen en stund, man måste ta vara på de fattiga soltimmarna som är nu. Skönt att du inte har sug och att barnen kommer då får du fullt upp med dem.
Jag har också haft förkylningssymtom trodde jag började på att bli sjuk jag också, har aldrig tänkt på att det kan vara A relaterat, ska nog hålla lite koll på när det blir så där i vilka situationer.
Ha en skön fredag!

Gunda

Har du dina barn där och mår du bättre?
Vill bara skicka en hälsning och höra hur det går för dig.
kram

linn

Tack Gunda för att du bryr dig! Kram på dig!
Har varit väldigt fullt upp i helgen så har inte hunnit vara inne här. Men kände att jag verkligen behövde det nu. Känner mig bara så ledsen och trött och behöver råd! Vet att jag var en sämre person då jag drack men trodde att ju mer jag kämpade emot och inte drack, desto bättre skulle jag må. Men har mardrömmar på nätterna, vaknar upp med ångest, känner att jag inte är värd något, vill bara dricka några glas och må bra en stund. Försöker vara realistisk och vet att det bara är för stunden. Men behöver få lite solsken nu!

Gunda

Att ha barnen där varannan vecka som jag antar att du har, måste vara jätte kämpigt. Först ensam, sen full rulle, mer än man kanske mäktar med ensam. Sen ensam igen, jag fattar att det är otroligt lätt att ta till A om man inte orkar kämpa emot. Vårt dåliga självförtroende ställer till det dessutom. Börja att säg och tänk ut sånt som du känner är bra som du gör, för du är värd det. Vi är värda att tycka om oss.
Kram

linn

Står inför en stor utmaning idag, ska på min första fest sen jag slutade. Det kommer finnas alkohol och bara människor som inte vet om mitt problem. Hade tänkt ställa in allt och bara sitta hemma men vet att jag även behöver socialt umgänge och snacka med vuxna människor utanför mitt jobb. Förut så var det 1 glas, 2 glas, fler glas vin när man gjorde sig iordning hemma och sedan några till ute. Nu måste jag verkligen göra det här utan alkohol. Men vilket otroligt sug jag har redan nu. USCH! Man ska väl se framemot en rolig kväll ute men jag känner mig bara orolig. Jag ska INTE dricka! Nu är det 1 timme i taget.

Gunda

Tänk om det fanns ett alkoholfritt vin som du kunde mingla med, så att du slapp stå där med ramlösa. Har man nått rött i så är det ingen som funderar ens, då kanske det vore lättare att avstå.
Förstår verkligen din oro, jag skulle nog inte klara det ännu, för mig är det här för färskt.
Tänker på dig och hoppas att du fixar det. En timme i taget!!
kram

linn

är att den bidragit till ett antal extra-kilon och är varken kul eller lätt att hitta snygga kläder som passar. Är faktiskt en extra kick i baken för att inte dricka igen.

Gunda - har köpt med mig alkoholfria öl och säger att jag ska upp tidigt imorgon tänkte jag. Det är ju som grejen med att man ska ha ett glas i handen och att hälla i mig massa söt läsk känns inte så lockande. Men känner mig mindre nervös och mer taggad kvällen just nu.

Ha en skön fredagksväll därute!

Gunda

Linn att du gjorde så. Har man nått i handen så är det ju ingen som funderar på vad du har i glaset.
Jag har börjat fundera på att ta hem alkoholfritt vin och öl av den sorten finns redan här. Tillverkarna har
börjat tänka till om bättre kvalité på dryckerna, det är kanon.
Hur gick det gör dig, tänker på dig.
kram

linn

Hej alla kämpar därute, har varit in och läst många trådar men inte skrivit på ett tag. Det har ärligt gått upp och ner den senaste månaden- önskar jag kunde säga att jag varit vit flera månader nu men då ljuger jag. Hade några riktigt dåliga dagar för några veckor sedan då jag var själv men efter det så var det verkligen som att hamna på botten. Men för att göra berättelsen kort så har jag varit helt utan alkohol snart 3 veckor och känns otroligt bra, har även klarat av julfest och fester med vänner utan alkohol så nu känns det på riktigt. Folk omkring mig säger att jag ser så glad och lycklig ut och även om många av dom tror det beror på min separation så vet jag och de närmaste att det inte är hela sanningen. Jag älskar julen och njuter verkligen helt nyktert av allt omkring mig tillsammans med mina barn. Vet att det kommer att komma jobbiga dagar igen, men just nu njuter jag av nuet och känslan jag har. Så God jul på er alla! Hoppas ni får en härlig och vit jul! KRAM

linn

Har kämpat och gör det fortfarande, varje dag, varje timme. Men har verkligen ordnat upp mitt liv, dricker inte längre och har träffat någon i mitt liv som får mig att må bättre. MEN hade ett återfall i februari som blev riktigt dåligt, då jag tillslut hamnade på akuten och på psyk. Tillslut efter mycket pappersarbete har detta även kommit till kännedom hos mina barns pappor. Har berättat för en av dom. Men nu kommer allt jag gjort ikapp mig. Då soc ringde upp mig, men papporna valde att lägga ner anklagan. Men nu får jag ett samtal till att min dotters pappa är rädd att jag inte tar hand om henne ordentligt och känner bara att den skit jag gjort tidigare aldrig kommer försvinna. Jag kan jobba hur hårt som helst men kommer alltid ha detta som bagage. Vet inte om han ringer för att han är orolig eller för att jävlas. Men blir bara så ledsen och så less. Men kan ju säga att några år av felval, kan komma att förstöra hela mitt liv, även om jag är frisk nu. Så ställ er gärna den frågan redan från början, vad kan jag förlora på det här?

Vet inte hur många som är kvar som jag pratat med, men vill även finnas att stötta nya deltagare här, är ett otroligt bra forum.
Kram på er!