Jag har skrivit en massa inlägg förut. Nu ska jag försöka vara helt ärlig. Men det är så mycket liksom.
Var nykter ett och ett halvt år. Mådde bra. Men känner att jag blev nykter men kom inte vidare. Har så mycket inom mig. Blev nykter men förändrade inte tillräckligt på något vis. Svårt att förklara.
Ska inte bli så långrandig. Tog ett återfall i somras, ihop med min sambo. Vi dricker än, druckit varje dag i snart tre månader. Det är inget särskilt som händer när vi dricker, vi blir inte dumma, beter oss inte illa och blir inte osams. Vi håller oss hemma, ensamma så ingen ser liksom. I symbios - minst sagt. Men ändå, minst 5 öl var varje vardagskväll, mer på helgerna.
Och nu till det som skrämmer mig. För kanske en och en halv månad sen fick jag tandvärk. Är skiträdd för tandläkaren och har tänder som bara rasat, törs inte le offentligt... Gick en månad, med hjälp av ipren och öl med denna värk, feber och sjukdomskänsla. Till slut måste jag ju gå. Drog ut två tänder. Tandläkaren säger - gå hem och vila nu och sen om tre timmar så kan du äta en glass. Tror ni jag gjorde det? Nä... Fodrade hästarna, åkte hem och öppnade en öl som blev 10 tillslut och tapetserade hela hallen. Blev skitsjuk. Drog ut sista tanden på fredag, akuten på lördag. Tandläkaren måndag och onsdag.Pencillin, värktabletter. Ont ont ont. Bara sover, orkar ingenting. Ändå dricker jag öl!!! Och tänker på det hela tiden. Idag låg jag och tänkte, måste skriva ett brev till mina barn, för tänk om jag dör? Så dåligt har jag mått och så rädd är jag! Ändå...
Nästa vecka ska jag vikariera heltid från onsdag. Veckan därpå har sambon jour (lastbilschaufför) Är det min brytpunkt? Det måste nog vara det - orkar inte mer. Kontakta alkoholmottagningen på måndag är min plan. För nu är jag rädd på riktigt att kroppen inte orkar. Och inte jag heller, mentalt.
Tack om ni orkade läsa. Kram

Tess222

Hej Magnus!
Tror verkligen inte jag behöver leverprover för 1 antabus uppdelad på 10 dgr...
Dessutom har jag noll förtroende för sjukvården....

Men det går bra för mig hittills i alla fall, antabusen använde jag för att "bryta" mitt tvångsmässiga drickande, istället för att sluta på måndag (som det brukar heta)

Jag känner mig själv ganska bra, är en missbrukspersonlighet ut i fingerspetsarna, tilllåter mig byta ett missbruk mot ett mindre skadligt missbruk, för själva "drivet" kommer aldrig försvinna!
Så för tillfället jagar jag Pokémon med barnen istället...?
Tränar hästar för tävling och preparerar katter för utställning, allt som håller mig sysselsatt...och då mår jag som bäst.

Tack för din omtanke!

Har gjort om "sluta röka"-appen till "sluta dricka"-appen, där kan jag se hur många dgr jag varit nykter samt hur mkt pengar jag sparat, det sporrar en tävlings/missbruks-personlighet som jag...
Hittills 22 dgr och 906kr rikare.

Det kanske låter tokigt, men det hjälper mig!
Maken hängde på tåget, inte för vi kom överens om det, utan för att han inte tycker det är kul att dricka själv...en bonus, jag hindrar honom inte, JAG har fattat beslutet för MIN skull!

Till sist: hur går det för dig Taesa?
Tänker på dig!

Taesa

Med drickat går det inget bra. Klarar inte att ta beslutet på nåt vis. Är så nära och jag vet att det kommer men inte där på nåt vis . Skit!
Däremot händer det annat som är bra - riktigt bra!!! Har fått heltidsjobb, börjar nästa vecka. Ett kanonställe med bra folk. Känns dessutom bra att jag fått det för att jag skött mig. Har ju "bara" gått på timvik i nån månad. Och vips får jag massvis beröm och hux flux ett heltidsjobb. Känns lite omtumlande, är superglad men har inte riktigt fattat känns det som ?
Sen ska dottern flytta hit. Det strular lite för henne att få tag på lägenhet men vi jobbar på det och har vi tur så fixar det sig i veckan. Min dotter och jag har en jättebra relation och hon är en klippa. Jag saknar henne enormt!
Så jo, med drickat går det inget vidare men resten bara flyter på känns det som. Och på nåt vis känns det som om jag bygger upp saker runt mig så jag kan bli lite stabil. Skönt!!!
Tess222 - så glad jag är för din skull! 22 dagar, helt suveränt! Förlåt att jag inte svarade dig tidigare, jag föll lite där. Blev iallafall hemskt glad att du tänker på mig. Baske mig om jag inte fick en lite positiv kick och precis bestämde mig för att inte ta en droppe ikväll! Jag behöver ju inte bestämma så långt fram liksom, utan helt enkelt nöja mig med att idag är jag nykter ?
Förresten, jag är över 40 år och springer runt med min mobil och spelar Pokemon Go. Folk tycker väl att jag är knäpp men det funkar bra för mig. Jag kommer ut, blir lite engagerad och får lite sprutt på mig själv ? Jag får satsa på att levla upp ikväll, man får ju dessutom dubbla candys nu i helgen....
Gubben däremot lär inte vara nykter ikväll, klockan är 12 och han är inte på tredje ölen redan. Men han blir iallafall aldrig dum eller elak, mest fnittrig. Så jag kan stå ut med det. Ska inte lägga så mycket energi på att tänka på det, utan bara ta en liten stund i taget. Konstaterar att jag är glad att alla ungar är vuxna och inte bor hemma...
Kram på er alla där ute som kämpar på! Blev nog ett snurrigt inlägg.. ?

Taesa

Idag låg det ett brev i lådan från alkoholsköterskan på vårdcentralen. Vart ju lite besviken att hon inte ringde upp förut när jag äntligen kom till skott och ringde. Hur som så har hon visst försökt nå mig men inte lyckats, kanske fick hon fel nummer, ingen aning.
Men hur som, jag tror jag tar chansen och ringer henne igen ?
Idag fyller jag år. Ja vad ska man säga om det? Drack alldeles för mycket igår. Hamnade i en jobbig sits när dom ringde och sa att min lilla skrutthäst rymt. 8 km till stallet och klart påverkad... Tack gode gud fick jag tag på en vänlig själ som hjälpte mig få in den lilla rymlingen.
Hur som, vaknade idag och kände mig inte alls som att jag fyllde år. Kände mig faktiskt bara eländig och bakis. Körde ut till stallet vid åtta för att släppa ut hästarna och fixa med staketen. Tveksamt om jag var körklar. Sen har jag legat i sängen hela dan tills klockan tre då gubben åkte och köpte pizza.
Nu äntligen mår jag bättre! Ska sluta fokusera på dåliga saker. Imorgon börjar jag mitt nya jobb och sen ska jag ringa alkoholsköterskan igen. Är så trött på att vara sån här fast känner mig ändå positiv. Dubbelt...

Amie

så bra att du tänker ringa sköterskan igen! Gör det så snart som möjligt - vi behöver stöd i själva slutandet. Jag är själv i den fasen just nu och får äntligen bra hjälp. Och du? Var försiktig med dig. Det där bilkörandet på inte helt nykter kaluv... Var rädd om dig!

Taesa

Det är jobbigt med gubben, vi är lika illa ute bägge två. Fast jag har liksom mer självinsikt, det är väl kanske för att jag slutat förr och gått behandling.
Det är min stora skräck att han inte ska lägga av. För jag vet ju, slutar han inte eller åtminstone får ner sitt drickande på en rimlig nivå, då kommer det här gå åt skogen.
Försöker tänka att han har sin egen process och måste komma till sina egna beslut. Jag kan bara ta ansvar för mitt. Men ångesten är på hög nivå , inte för att jag är orolig för egen del att lägga av, utan för att jag är orolig för oss. Usch, känns tungt.
Är iallafall hemma efter första dan på jobbet, allt har gått jättebra! Nu är ett ångestpiller intaget, inget jag brukar ta men varför göra det svårare för sig själv än vad som behövs? Ska sova lite, sen blir det stallet.

Taesa

Dag tre. Bolaget stängde för 1 minut sen. Har inte varit där. Ärligt talar, jag mår som en prinsessa idag ? Satte precis på en kopp kaffe. Snart ska jag tända en brasa i kaminen och ikväll ska jag äta ost och kex framför TV:en och dricka läsk. Så skönt!!!!

Taesa

Måste bara berätta vilken oerhörd tacksamhetskänsla när jag insåg att bolaget är stängt imorgon. Så skönt - då behöver jag inte fundera på det. Känns som om den lilla lilla grejen spelar mig rätt i händerna och nu går det bara framåt! Vet inte vad som hänt men är så glad ?
Snöblandat regn öser ner men huset är uppvärmt, hunden kissad, hästarna står inne i stallet och jag mår bra. Hopoas sova som en stock inatt! Godnatt med er!

Vad härligt! Du ser livet styr dig rätt just nu! Bara tacka och ta emot. Samma här, glad/mår otroligt bra! Godis, cola och Idol! Känner mig galet lycklig och tacksam över min nykterhet. ❤️ Kram ❤️

Taesa

Ja som rubriken lyder - vilket är vilket? Inne på dag fyra och det känns fortfarande bra. Bolaget är stängt, tack för det ?
Mår faktiskt bra men märker att jag tänker så förbaskat mycket! Och självreflkektion är bra men vart går gränsen till ältande? Tankarna bara maler på, samma tankar tar samma runda i huvudet om och om igen. Nästan så jag känner mig åksjuk...
I ett sånt läge kanske man egentligen skulle ha någon att prata med, eller kanske så skulle man skriva ner allt och försöka hitta något i det. För att "tumla" tankar känns inte som särskilt konstruktivt...
Hur som, ska börja röja lite här hemma. För ute i höstrusket vill jag inte vara ?
Ta hand om er där ute och var snälla mot er själva och varandra - det är viktigt!

Taesa

Även lördagskvällen blev nykter. Klockan är inte så mycket men jag vet att jag "sitter säker" ikväll. Så himla skönt ?

Taesa

Idag är det 10 cm snö och det bara fortsätter att ösa ner. Hujedamej!
Gubben sover länge idag, låter honom vara. Han är inne på dag tre som nykter. Han säger ingenting, han har alltid varit sluten och tyst. Fast i onsdags sa han att även han begriper att vi måste lägga av. För mig känns det stort - att få lite respons. Imorgon är det måndag och åter till vardagen. Han har varit hemma och varit sjuk, och druckit duktigt. Så måndagen känns som en trygghet.
Åh jag pratar hela tiden om min gubbe - jag vet. Men är så orolig. Men om jag nu fokuserar på mig själv en stund. Jag mår bra - riktigt bra! Ingen jätteabstinens, ingen extrem ångest. Känner mig positiv och tänker att nu ska jag bara lägga nykter dag till dag. Mitt mål är ju att alltid vara nykter men just nu känns det som att det är bäst att bara samla på sig många nyktra dagar i rad. Lite sug känner jag då och då, det poppar upp ibland, oftast när jag är som gladast och mår bäst. Men min missbrukshjärna lurar mig inte där - just där är jag stark.
Iallafall 5 dagar nykter och första helnyktra helgen sen i somras. Känner mig faktiskt riktigt stolt ???

Taesa.
Lustigt - min "gubbe" har också varit nykter tre dagar nu! Och det utan att jag tjatat, letat flaskor eller så, bara tagit hand om mig själv och katten, lagat god mat, träffat min trevliga doktor och gått på datakurs, etc! HAN HAR - KORT SAGT - TVINGATS TA HAND OM SIG SJÄLV, HAN OCKSÅ, OCH DET HAR FUNKAT BRA! (F'låt att jag skriker!)

Med tillförsikt,
D.

Taesa

... att ta eget ansvar. Jag var nöjd med mitt samtal med sambon. Han undrade varför jag såg så bekymrad ut och då sa jag utan omsvep att jag är jätteorolig att vi dricker såhär, jag är dessutom jätteorolig att du inte ska kunna sluta, att du tappat kontrollen. Jag är orolig för oss, tillsammans. Och jag kommer iallafall lägga av nu för jag orkar faktiskt inte mer. Osv. På något vis kände jag att jag fick fram det utan att lägga skuld på någon av oss. Och nu är det dag tre för honom och vi har haft en jättebra helg. Härligt ?
Och nu är hans tonårsdotter här och kommer hit imorgon igen. Kan konstatera att jag efter en halv dag är skittrött på tonåringar ?
Idag går jag och lägger mig nöjd men trött. Imorgon klockan 6 börjar jag jobba sen blir det vardag hela veckan lång. Känns så himla bra!

Taesa

Ibland är det som att jag kliver rätt ut i ett svart hål och bara faller. Är så förbannat trött och kinkig, känner mig som en liten gnällig femåring. Ont i varenda kroppsdel känns det som (reumatiker) och på dåligt humör!
Fast egentligen är det ju inte så konstigt. Dag sex nykter. Börjat nytt jobb och gått första dagen ensam idag. Börjar klockan sex och går upp kvart i fem. Efter jobbet ut och mocka, fodra , kånka hö i 2 dm oskottad snö. Glashalt hela vägen (16 km totalt), tycker inte om att köra när det är halt. Skotta hemma, osv.
Klockan är strax åtta. Ska gå och lägga mig nu och tänka positiva tankar och vara lite snäll mot mig själv. Ny dag imorgon. Känner dessutom igen det här och vet att imorgon kom allt kännas mycket mycket bättre. Upp och ner, det är väl livet egentligen.
Kram

Taesa

Tänkte att jag kunde köra en såndär liten tacksamhetslista idag, kan ju bara vara positivt ?

Jag är tacksam att min mun äntligen är på väg att läka ihop. Ärligt talat - vilken känsla att kunna äta t.ex krispiga pommes och chips utan att det gör gräsligt ont!

Jag är tacksam över mitt nya jobb. Gick lite i väggen i somras och kände att jag vill aldrig mer jobba med människor. Trots att folk tyckte att jag "sänkte mig" sa jag direkt att jag vill börja städa istället. Nu går jag här med mitt över ett år långa städvikariat och känner att det här är precis vad jag vill göra just nu i livet! Så skönt.

Jag är tacksam att jag har mina hästar, dom ger mig så mycket! Jag är lite extra tacksam över min lilla shettis som jag köpte i somras. Ett pusskalas med henne slår det mesta!

Jag är tacksam över min gubbe, även fast han har sina problem. Han är lugnet själv. Jag är också tacksam att han försöker förändra sitt drickande.

Jag är tacksam över mina svärföräldrar och min pappas nya kvinna. Tycker om dom!

Jag är tacksam att jag har min dotter! Hon är den som står mig allra allra närmast i livet!

Jag är oerhört tacksam över att livet går så bra för min son! Han har asperger/ADD och ett tag trodde jag ärligt att han inte skulle klara av ett vuxet liv utan stöd. Nu har han lägenhet, flickvän och skolan flyter på. På fredag ska han för första gången spela gitarr på ett större evenemang inför en herrans massa folk. Ja jösses så stolt jag är!

Se där, det blev ju en del. Och naturligtvis är jag tacksam att jag varit nykter 7 dagar idag ?

Kram till alla där ute som kämpar på!!!

Gunda

Taesa så glad jag blir över det du skrev. Ibland ska man nog tänka på vad man har att vara tacksam över.
Glad att läsa och själv börja begrunda.
Kram till dig