Jag har skrivit en massa inlägg förut. Nu ska jag försöka vara helt ärlig. Men det är så mycket liksom.
Var nykter ett och ett halvt år. Mådde bra. Men känner att jag blev nykter men kom inte vidare. Har så mycket inom mig. Blev nykter men förändrade inte tillräckligt på något vis. Svårt att förklara.
Ska inte bli så långrandig. Tog ett återfall i somras, ihop med min sambo. Vi dricker än, druckit varje dag i snart tre månader. Det är inget särskilt som händer när vi dricker, vi blir inte dumma, beter oss inte illa och blir inte osams. Vi håller oss hemma, ensamma så ingen ser liksom. I symbios - minst sagt. Men ändå, minst 5 öl var varje vardagskväll, mer på helgerna.
Och nu till det som skrämmer mig. För kanske en och en halv månad sen fick jag tandvärk. Är skiträdd för tandläkaren och har tänder som bara rasat, törs inte le offentligt... Gick en månad, med hjälp av ipren och öl med denna värk, feber och sjukdomskänsla. Till slut måste jag ju gå. Drog ut två tänder. Tandläkaren säger - gå hem och vila nu och sen om tre timmar så kan du äta en glass. Tror ni jag gjorde det? Nä... Fodrade hästarna, åkte hem och öppnade en öl som blev 10 tillslut och tapetserade hela hallen. Blev skitsjuk. Drog ut sista tanden på fredag, akuten på lördag. Tandläkaren måndag och onsdag.Pencillin, värktabletter. Ont ont ont. Bara sover, orkar ingenting. Ändå dricker jag öl!!! Och tänker på det hela tiden. Idag låg jag och tänkte, måste skriva ett brev till mina barn, för tänk om jag dör? Så dåligt har jag mått och så rädd är jag! Ändå...
Nästa vecka ska jag vikariera heltid från onsdag. Veckan därpå har sambon jour (lastbilschaufför) Är det min brytpunkt? Det måste nog vara det - orkar inte mer. Kontakta alkoholmottagningen på måndag är min plan. För nu är jag rädd på riktigt att kroppen inte orkar. Och inte jag heller, mentalt.
Tack om ni orkade läsa. Kram

anonym11208

Jag fick lära mig att man innan går och lägger sig ska säga högt eller i varje fall tänka på vad man är tacksam för, då ändras inställningen till livet. 7:e dagen nykter! Wow säger jag!!

Taesa

Så väl jag känner min gubbe. Visste redan innan han kom hem att han skulle till bolaget, ja redan innan han ringde och frågade om vi behövde handla hem något. Därför avslutade jag samtalet snabbt men glatt - så han inte skulle hinna fråga . Så kommer han hem, med varsin öl. Tackade nej. Ska jag paja hela min nykterhet pga EN öl. Nej tack!!! Blir så trött och besviken. Men stolt över mig själv att jag håller i. Åtta dagar! Kram

Gunda

tufft då båda har problem med A. Då vill ju den ena inte och den andra vill. Då är det lätt att man drar ner varandra.
Det är ju inte lätt att dricka om en säger nej tack.
Du är jätte stark som klarar att säga nej.
Duktiga du!!!

Taesa

Jag hänger i fortfarande ? Ledsen över gubben (undrar hur mycket han egentligen köpte?). Men tänker inte låta det dra ner mig. Så det så! ? Kram

Taesa

Farligt läge för mig, att vara trött och ledsen. Fysiskt tung dag idag, dessutom sovit dåligt. Kunde inte hålla mig när jag var hemma på lunchen utan kollade lite i källaren - hittade massa tomma burkar. Totalt destruktivt att göra så - leta menar jag - men kan inte låta bli ibland. Skit! Just nu känns det som att det här inte kommer funka, kan lika gärna ge upp.
Men sen försöker jag betrakta mig själv ur ett annat perspektiv. Det händer mycket nu, klart jag är trött. Och jag vinner absolut ingenting på att dricka, det blir bara skit, det vet jag ju.
Åh, hade behövt min sambo nu - så som han är när han är nykter.

Taesa

11 dagar och det går förvånansvärt bra! Känns otroligt skönt att vakna tidigt och må bra ? Åkte ut till stallet tidigt, tog en liten promenad i skogen med shettisen. Hon är inte så gammal och har mycket att upptäcka. Härligt!
Idag jobbar gubben helg vilket aldrig annars händer så jag är ensam hemma. Egentligen, om man tänker ur mitt alkisperspektiv, så vore det här en ypperlig dag att festa till det på. Huset är som en smärre katastrof och det är många gånger jag påbörjat mina fyllor med att dricka öl och städa. Ju tidigare på dan dessto bättre tydligen. Överlade med mig själv en stund idag, är det inte okej egentligen att dricka på en lördag, drack ju inte en droppe förra helgen? Men faktum är, helt ärligt, att jag är inte det minsta sugen. Faktum är att tanken äcklar mig lite grann. Så bra ? Sen är ju missbrukshjärnan lurig så det kanske vänder under dan, men varför grubbla på det just nu?
Nähä, eftersom jag vaknade kvart i fem idag så ska jag unna mig lyxen att sova förmiddag. Sen blir det kaffe och kaka och därefter försöka få ordning i huset - i nyktert tillstånd ? Kram

nu är du på väg åt rätt håll. Bort från alkoholen och drickandet.
Fortsätt så här, ett steg och en dag i taget.
Och du, bättre ostädat och nykter, än städat och full.

Ha en bra och nykter lördag!

Läs just dina inlägg från den 29 september.
Men ÅH Vilken skillnad!! <3 <3 <3

Släpp inte den känslan du har idag!
Håll fast vid den och tänk att du alltid vill må SÅ bra.
Det är precis så som livet ska kännas.
Det är så dom "andra" känner som inte har ett missbruk.
Upp tidigt, pigg och vaken, ut i snön, få saker och ting gjorda.
Må bra!

Du kommer klara detta.
För varje dag som nykter så kommer mer styrka, fler insikter.
Kämpa vidare men du är en väldigt GOD väg bort från ditt beroende.

Kram

Taesa

... och måste akut till veterinären är man glad att man är spik nykter ? 2,5 mil att köra. Kissen blir bra igen som det verkar. För några veckor sen fanns det inte en chans att jag varit nykter kl 6 en onsdagskväll. Snacka om skön känsla ikväll!!!