Hej!
Jag har varit med här tidigare. Höll mig Nykter i nästan ett helt år den gången, med undantag för något enstaka återfall.
Nu har jag små krökat i 2 år nu. Det började med några Finlands kryssningar med konferens. Billigt och bra för firman men men inte bra för den som vill hålla sig borta från A.
Jag höll mig nog till helgerna till att börja med men sen har det växt till att bli 4-6 folköl på vardagar när jag varit på hemmaplan och jobbat. Inte så mycket kanske men inget jag vill hålla på med. Sen kommer det tragiska nä man ligger ute på jobb/ möten/ utbildningar och konferenser, då ska det supas så fort det bara ges möjlighet. Kultur i Branschen kan man säga.
Tänker mig nu att ge Alkoholen en möjlighet hålla sig borta från mitt liv. Tråtts att det bara blir ett gäng folköl på kvällen så är jag bakis på morgonen. Har givet vis räknat ut hur många 3,5or det går att häva i sig och sen vara körbar på morgonen då jag använder bilen varje dag. Dricker oftast ensam och det medför att det blir en minutiös planering för att skapa tillfällen så att det ges utrymme för att knäcka några folköl på alla möjliga konstiga platser.

Är nu jäkligt trött på detta planerande smygande och uträknande av alkoholförbränning.
Kommer att satsa på en nykter tillvaro och hänga här på forumet. Delar gärna med mig av mina framgångar och misslyckanden. Kanske med lite humor i bland.
Dag 2 och Hjärnspökena pratar med mig hela tiden efter som jag ska på konferens till helgen och spökena vill att jag skjuter upp mitt beslut till på måndag
:-(

Eulalia

...lite, det är nog för tidigt. Men sen....det kommer

Det där med att du är så trött på morgonen, undrar om inte det kan vara att kroppen behöver ta igen sig? Tycker mig ha läst fler här som varit väldigt trötta när de slutat dricka.

Jag är fruktansvärt trött på kvällarna, men det tycker jag är underbart. Jag har ju haft insomningsproblem tidigare

Ha en trevlig fredag! :-)

35Patron

Hej !
Det går bra. spökena är på så gått som dagligen, men efter lite resonerande så lyckas jag avstyra inköp och intag av A.
Jag har en hel del hemma i skåpet men det har jag inte varit på då det är oöppnade buteljer. (finns dom som har koll på skåpet och buteljerna vilket är utomordentligt bra)
Annars går det galant så här långt.

Skall på en prövning hela nästa vecka då det är konferens dags i gen. Detta blir en stor prövning:-/ stora risker för intag då det är långa kvällar och stor påtryckning.
Kommer inte ta med något eget A -dricka.
Våndas lite inför detta.
Hur går det själv?

Eulalia

faktiskt finemang. Jag känner inga större problem att vara nykter nu. Mina spöken är oxå kvar, men de är inte så ihärdiga längre.
Jobbigt med konferensen... Har svårt att råda dig där... Jag är ju aldrig på sånt själv. Men kanske ett tips som jag fick; säg till de andra att du bestämt dig för ett hälsosammare liv efter nyår o då utesluter a pga det.
Ska sova på saken så kanske mer tips kommer i morgon. Sov gott ?

Bra jobbat hittills. Mitt bästa tips: Bestäm dig innan du reser. Drick a-fritt på konferensen. Om du vill hålla dig nykter så krävs nog en plan. Annars är det så lätt att halka. Särskilt som du nu har börjat tycka att det inte är så stora problem att avstå.,, Såna tankar ställde till det för mig många gånger.

35Patron

Hej och tack för tippsen Eulalia och Sisyfos!
Vart erbjuden en liten stänkare i går men tackade nej. Kändes bra men samtidigt hoppade det lilla spöket fram och sa att en liten en kan inte skada:-/
Kommer att satsa på att vara lika ståndaktig nästa vecka.

Vi hörs :-)

35Patron

Lyckades inte vara ståndaktig förra veckan. skit också :-(
Känns inte bra, jag var riktigt på gång kände jag innan veckans "hotelldöd" infann sig.
Fastnade i baren ett par gånger inte så att det blev något fylleslag, men det förstörde min svit av nyktra dagar och jag hade fått en så bra känsla.
Hoppas nu på en bra OMSTART. Vill men känner inget jävlar anamma.
Har bokat upp mig så att jag är tvungen att vara nykter för bilkörning några kvällar denna vecka.

Det är ingen idé att gräva ner sig i det. Fortsätt samla nyktra dagar! Du lämnar gradvis beroendet bakom dig och det blir lättare med tiden. Du skriver nu att du inte känner någon djävlar anamma... Det är egentligen inte nåt krig. Det enda är att inte ta det där första glaset. Kör på nu. Det finns ingen ursäkt för att du börjar om. Det är ett val du gör i så fall. Är det värt det?

35Patron

Tar tag i mitt A beteende på nytt.
Jag har nu druckit alkohol sen i våras alldeles för mycket.
har i princip druckit varje dag inte mycket i veckorna men i alla fall något varje dag och till helgerna har det blivit en hel del.
Mycket pinsamt för mig själv.
Jag har inte ställt till med något men det sliter på kroppen och jag tror att omgivningen anar att det är något som är galet.
Så nu ger mig själv en möjlighet att komma i ordning och avstå från detta eviga drickande och planerande.
Jag kommer att skriva här på forumet och jag behöver stöttning och feedback från er här på forumet.

Läser vad du gick igenom i vintras ock känner igen mig i mycket. Jag är ute och reser inom jobbet väldigt mycket och det är ju så svårt att hålla alkoholen borta under resor och speciellt när hotelldöden slår till. Nu satsar vi på det nykterhet, välkommen med på resan.

35Patron

Tack Nystat.
Hotelldöden och konferenstraditionerna är inget bra när man ska dramer eller sluta med alkohol.
Men det finns dom som inte dricker i dessa sammanhang.
Borde funka för mig med.
Ska i alla fall get en schanns.

35Patron

Normalt brukar fredag eftermiddag grumla mina tankar åt att planera hur smygsupandet skall gå till den stundande helgen.
Denna fredag tänker ja att dom tankarna får bytas ut till något annat. Börjar med att skriva lite här.
Jag har läst många av trådarna här i forumet, jag känner stor ”sympati” och känner igen mig i många situationer. Många av trådarna är som att det skulle varit jag som hade skrivit dom själv.
Samtidigt som jag känner ett stort medlidande så inspirerar det mig till att avstå från att dricka.
Dom perioder jag inte nyttjat alkohol har varit fantastiska förutom dom stunder då man borde ha kunnat vara med och skålat för någon eller med någon, då lider jag. Å andra sidan dom gånger jag unnat mig att vara med och skåla och festa så har jag ångrat det dagen efter. Det slutar oftast med att jag dricker till sista droppen.
Det var någon som sa att Hen kollat på film men somnat från slutet för det mesta.
Det har varit så för mig många gånger att jag sett slutet men kommer inte i håg hur det slutat i alla fall. Jag har fått svara frugan att jag stängde av innan det var slut.
Så i kväll tänkte jag se en hel film och minnas slutet;-)

35Patron

Såg hela filmen i fredags och kom även i håg slutet när jag vaknade på lördags morgonen.
Kände ganska stor avsaknad av A i lördags kväll, whisky flaskan stod bara en armlängd från tevesoffan, järnspöket vann inte denna gång.
Nu är det söndagskväll och så här långt har det gått bra.
Nu kommer det en vecka med möten och konferenser, med både vin och öl till middagarna och barsittningar på kvällarna. Hoppas jag kan vara ståndaktig och säga nej tack.

35Patron

Veckan stora prövning.
Årets första Julbord med Mycket A-dricka som tradition.
Jag kommer att ta bilen dit för att minska risken för intag av A, nu är det gångavstånd hem, men jag skall köra tidigt i morgon har jag bestämt mig för, och hoppas det inte blir några konstiga frågor om det.
Mitt hjärnspöke brukar säga att en eller ett par bärs är ingen fara det hinner gå ur kroppen, det är nog sant men i kväll får det bli NYKTERT.

Kämpar dag för dag.

Li-Lo

Du har verkligen bestämt dig och, som det ser ut, klarat av en hel del situationer som tidigare "triggat" dig. Så vad skulle de bästa dagen-efter-julbordet-tankarna/känslorna vara?

Lycka till!

Li-Lo
Alkoholhjälpen

35Patron

LI-Lo så här tänker jag idag!
Det bästa med dagen efter. Är när det inte blev något dricka eller fylleslag. Vakna pigg och fräsch.
att få vara den som är först på benen, ta bilen utan att behöva räkna timmar för att kanske klara promille gränsen. Inte behöva kolla vad som sas eller undra vad jag gjorde på slutet, eller undra när och hur jag kom hem. Lite så tänker jag nu i dag och hoppas att det är så i morgon också.

Det som triggar mig till att dricka har jag fortfarande lite svårt med just nu, tror att det är någon form av belöning, men jag måste nog fundera lite till på det.
I morgon vet vi hur det gick;-)

35Patron

Lyckades hålla mig till bubbelvatten.
Men det blev lite smågodis på vägen hem.
Så dagen efter blev fantastiskt bra:-)
7 dagar utan A?

Svartvit

Gud så skönt! Duktigt av dig, och lite godis hade du verkligen gjort dig förtjänt av :) kram