Jag har ett problem med alkohol, som har växt de senaste åren. Jag dricker inte på vardagar men på helger älska jag att dricka vin. Inte en helg har jag varit vit.

Problemet uppstår på fester då jag inte har en gräns utan blir alltid för full. Detta är väldigt tråkigt då jag ständigt gör bort mig inför allt och alla. Detta har resulterat i att ja nästan alltid är hemma på helgerna och säger nej till fester för att inte vakna upp med ångest dagen efter. Imprincip alla har sett mig kanonfull och jag mår jättedåligt över detta.
Det finns tillfällen när man inte kan säga att man är sjuk utan måste följa med på fest. Min sambo tycker ju detta är väldigt jobbigt och ja tror att han kanske lämnar mig om ja fortsätter. Jag skulle inte klara av det, han är min livs kärlek. Men varför ska de då vara så svårt att vara nykter? Varje v tänker jag att ja ska ha en vit helg, men när fredagen närmar sig går jag alltid till bolaget och köper vin.
På jobbet är de AW varje fredag och alla i min krets älskar att festa och dricka alkohol, men dom kan hantera det. Hur ska ja klara av att varje nykter när alla andra dricker?

Summan av kardemumman är att jag måste sluta, jag vill inte att anledningen ska vara för att min sambo vill lämna mig utan jag måste gör det nu! Min sambo ser ingen framtid med barn om jag fortsätter såhär, vilket är väldigt sårande för mig.

Jag tror att mitt problem kommer ifrån att jag började dricka tidigt och att alkolism finns i släkten. Samt att jag är en känsloperson som funderar för mycket. Just därför tycker jag de är så skönt att dricka vin för att koppla bort alla känslor. Finns det något annat man kan göra för att koppla bort de? Förutom träna.
I tonåren hade jag problem med ätstörningar och tränade för mycket, allt de där är ett minne blott nu men jag tog mig igenom det. Därför tycker jag att jag borde klara av mitt alkoholproblem också. Men på något sätt känns det svårare? Att man ska hamna i livets alla fällor....
Jag har bestämt mig för att gå och prata med en psykolog för att ventilera av mig allt som jag har sparat på. Jag har också för 1000 ggn sagt till min sambo att jag inte ska dricka mera, han tror mig förstås inte men jag måste fortsätta försöka bli en bättre människa.
Jag är superkinkig med mat och äter långsamt, men alkoholen är de tvärt om, jag dricker allt och fort. Det är sjukligt och jag måste sluta nu!

Unicorn

Fattar precis vad du menar! Den där känslan smyger sig på oavsett så fort de närmar sig helgen! Det känns juuu så trist att hålla sig helt ifrån?! Jag är sällan sjuk men allt har jag druckit alkohol trots dagsform, helt sjukt egentligen, när kroppen behöver vila.
Ja verkligen håll dig ifrån vinet att drick nån god te istället som är bra för dig :).
Tänkt vad skönt att inte vakna bakis på lör?! Det fixar du! :)

Unicorn

I fredag drack ja ingen alkohol, vilket är första ggn på mååånga år! I lördags drack jag 2 glas vin, kunde inte stå emot men de var iaf bra mkt mindre än vad jag brukar hälla i mig! En annan sensation är att jag inte varit på bolaget, vilket är väldigt skönt att slippa, det är ändå ganska ångestladdat att gå dit.. Eftersom jag fick en flaska i v så räckte den för mig och min sambo.
Sååå kontentan är att jag är väldigt nöjd, har inte vaknat bakis och har nyttjat mina ledigs dagar bättre då energin har varit på topp!
Jag har bakat, tränat, städat, och gjort lite research om saker som jag sparat på!

Karin01

Vilken glad läsning! :)
Jag drack två glas vin på AW'n i fredags. Mitt sällskap frågade om ett tredje, men då visste jag att det kunde barka åt h-vete så jag fick skylla på att jag behövde gå hem och laga middag. Kände mig lite dämpad på vägen hem över att ha detta problem men slog bort tanken på att gå förbi systemet så gick istället hem och drack varm choklad. Igår gick jag några ärenden och gick sedan till systemet och köpte en liten flaska vin som jag drack i soffan. När den var slut så ville jag såklart ha mer, men visste ju också att det räckte som det var.
Idag är jag uppe, pigg och ångestfri och rensar hemma och donar. Heja oss, nu kör vi max måttligt nästa helg också.

Unicorn

Härligt de låter som du också har haft en bra och måttlig helg! Jag är stolt över mig själv och de är tackvare denna sidan som jag fått energi att ta tag i mina problem.
Starkt av dig att "bara" ta 2 glas, ja är likadan efter den 3e så vill man inte gå hem, been there done that! Förstår att de måste känts lite trist, men så mkt bättre än att vakna med minnesluckor dagen efter!
Nu kör vi nya tag och dricker måttligt! Ser redan fram emot nästa helg och fortsätta på denna banan :).
Gick din förkylning över i helgen?

Karin01

Den här sidan hjälper verkligen till. Tänkte på det i helgen, att det kan vara så många tillfällen då man känner sig missförstådd eller dylikt, man aldrig här inne.
En envis hosta hänger kvar, men mår fint i övrigt. Hur ska du spendera veckan?
Och förresten, nämnde din sambo något om din måttlighetshelg?

Unicorn

Ja det är så skönt! Finns ingen annan man kan säga detta till... Eftersom de är lite tabubelagt med alkoholproblem, särskilt vid så låg ålder?! Såg på ngt program ngn ggn och då sa dom att ju tidigare man börjar dricka, desto mer sannolikhet har man att utveckla alkoholproblem när man blir vuxen... Jag började rätt tidigt med festandet så tror de ligger något i det.
Första måndagen jag känt mig så pigg på länge, underbar känsla, känns så värt att dricka mindre! :) Nu förstår man vilken inverkan alkohol har... annars brukar jag bara lääängta tills måndagen är över och det är åter tisdag.
Jag ska göra de jag brukar, träna, laga mat, hand om hemmet. Jo en mini AW på tor också. Hur ska du spendera din?
Han sa ingen men ja märkte att han uppskattade det :)

Karin01

Du låter så glad och lätt i sinnet när du skriver om nuläget, så kul!
I veckan blir det bara jobb och pyssla på hemma, sen en middag på fredag. Har skrivit lite mer om oron inför den i min tråd.
Känner du dig lugn inför AW'n? Du skrev att vecko-AW's alltid gick bra va?

Unicorn

AWs mitt i v brukar gå bra, jag vet att det är absolut omöjligt att gå och jobba om ja kommer hem senare än 22 och druckit mer än 3 glas. Mer orolig är jag för de 2 julfesterna ja är bjuden på som båda är på fredagar..! Det blir nog noll tolerans på alkohol då, brukar alltid sluta på samma sätt annars. Förra året sa ja att jag var sjuk för att slippa hela grejen, tenderar alltid att bli en sådan stress med outfits mm och förfesten börjar redan på arbetstid.
Men jag letade just efter din tråd, vill jättegärna läsa den! :) Vart ligger den? Bläddrade just 5 sidor bak men såg inte din tråd?

SSK

Hejsan! Är ny på forumet och känner igen mig väldigt mycket i det ni skriver. Har mycket svårt att hålla mängden på en rimlig nivå på t.ex. AW, fest, middagar osv oavsett vilket sällskap jag än är i.
Så oerhört trött på detta.
Bestämt mig för att ta tag i min situation och era inlägg ger verkligen inspiration till det. Framförallt känslan av att det finns flera som jag...
Kämpa på nu hörni! För det ska jag göra!

Karin01

Jag lade den under den kategorien när jag först vände mig hit. Hade nog passat bättre här. Tråden heter "Dags att söka stöd".
Vi får bolla inför dina julfester så hittar vi en strategi så att du kan gå :)

Unicorn

Hej och vad kul att nu hittat till sidan!
Jag skapade en tråd nyligen som ni ser men har läst andras trådar i ett halv år.
Det är väldigt skönt att kunna ventilera av sig här, ingen dömmer någon och alla vill bli sitt bättre jag.
Dela jättegärna av er med era funderingar, man lär sig av andras misstag :).

Unicorn

Ja jättegärna!! Vånda är det verkligen med julfester... Förrförra året jobbade ja hemifrån ett par dagar efter julfesten, hade sån ångest att jag inte minns slutet av festen. Skärpning nu när jag fått ny energi och bättre perspektiv :)

Unicorn

Tack Karin!
Har varit på en supertrevlig mini AW som innehöll god sallad och alkoholfri dryck! Tänkte först såklart att minddagen skulle kännas lite seg och trist utan vin, men till min förvåning så överlevde jag och hade riktigt trevligt :).
Nu vaknas helgen inom kort och jag har inte bestämt mig om jag ska hålla mig från alkoholen eller köpa hem vin? Det hade varit skönt att dricka vin hemma i soffan i lungan ro, morgondagen får se...
Hur känns de inför din morgondag, har oron släppt? :)

Karin01

Vad skönt det lät!
Min oro har inte riktigt släppt, men jag nämnde i förbifarten för kollegan som ska med att jag inte ville bli full ikväll och hon sade att hon också ville ha en lugn kväll. Funderar på en svagare öl innan middagen och sen smutta på vinet under middagen och sen gå hem faktiskt.
Var på systemet igår för att köpa en värdinnegåva så köpte en liten flaska vin till mig själv för imorgon då jag tänkt vara hemma. Köper jag en normalstor flaska så dricker jag upp hela så lika bra att göra det omöjligt. Gör det som känns bäst och rätt för dig den här helgen, oavsett vad det är, men sikta på att vakna pigg imorgon så att du har energi att se vad dagen bjuder på :)

Unicorn

Jag köpte en flaska vin igår som jag och min sambo dela på, helt ok med 2 glas vin och det är precis så jag vill dricka :). Dock fanns ju känslan att man skulle ju velat haft ett till (den där alkoholdemonen önskade de).
Vaknade pigg och fräsch, känner inte av 2 glas dagen efter så det var riktigt skönt! Tränar och kört lite spa och allt var frid och fröjd. Sen ringer en släkting till min sambo (på hans sida) och med bestämd ton vill bjuda på middag och prata om mina problem.. senaste festen blev ja ju såklart för full och skämde ut mig lite, inte så mkt men personen i fråga har vuxit upp med alkoholproblem så kanske syns de ett liknande problem hos mig?!
Oavsett så känns de som festen var igår och jag får extrem ångest och orkar inte göra ett smack, gick och la mig. Jag har sagt att ja ska träffa en vän så kan inte komma, det känns inte som dom gillar mig längre faktiskt. Jag är orolig att dom att ska säga att dom tkr min sambo ska lämna mig...
Ååå denna dag som såg så ljus ut blev helt svart! Allt tack vare alkohol.

Karin01

Känner igen den där känslan. När man fått lite distans till en händelse och sen kommer den tillbaka som en käftsmäll.
Kanske du kan ta "kommandot" själv här? Skicka iväg ett sms och skriva att du uppskattar omtanken men att du känner dig själv och vet vilka saker du bör jobba med och att du gärna väljer själv när och med vem du vill ventilera saker? Då kanske du slipper oron över att det där snacket ska komma en dag? Du behöver det ju faktiskt inte eftersom du redan har sådan insikts själv.

Unicorn

Ja den där festen var ju för en måndad sedan och jag tycker att jag gjort framsteg sedan dess, mkt tack vare denna sidan! Så skönt att skriva av sig precis vad som hänt eller vad man känner! Jag har inte varit berusad sedan dess utan druckit ett par glas enbart.
Men de känns precis som du säger, som en käftsmäll ända in i benmärgen!
Det kan vara en god idé, dock känner jag att de måste gå lite mer tid innan ja vågar det, men jag vet att i deras sällskap så kan ja aldrig mer dricka alkohol.
När jag blir för berusad så blir jag som en annan människa, tappar mitt konsekvens tänk och blir ingen rolig person att festa med, helt sjuk vad alkoholen gör med en.
Hur känns de för dig Karin efter gårdagen? Återhämtat dig lite? :)