Så jag har varit medveten om att jag har problem med alkohol i många år och "slutat" oändligt många gånger. Jag gillar bäst att dricka ensam eftrersom jag skäms över mitt drickande. Har haft supar polare förr men dessa relationer har jag inte kvar så vill jag supa får jag sitta själv. Har suttit på parkbänkar, däckat på offentliga platser, hamnat i fyllecell, vaknat upp med blåmärken och skärsår som jag inte vet hur dom uppkommit. Hängt på svart klubbar, haft massa sex jag inte velat ha, blivit våldtagen, förlorat fina personer och allt för den jävla alkoholens skull.
Flyttade från stan för ca 9 år sedan vilket förbättrade situationen rätt mycket. Inga mer svartklubbar och skumma krogar med dåligt folk, inget supande på bänkar och fylleceller men jag har svårt att låta bli att dricka. Det går i perioder det brukar se ut så att jag köper en vinbox plus en liten explorer, åker hem och börjar dricka vinet medans jag skriver lite på flashback. Det känns trevlig och bra, alla bekymmer blir mindre och mindre för varje glas, jag känner mig förträffligt smart som gjort slag i saken och köpt hem detta. Vaddå är det fel att sitta och må bra och ha trevligt? nej knappast jag har ju jätte kul. Snygg och smart är jag. Jag lyssnar på musik, sitter och sjunger med, pratat med mig själv skrattar allt är jätte bra. Dricker ungerfär halva boxen innan jag däckar.
Vaknar till musiken som nu låter fördjävlig. Ont i huvudet och ångrar mig. Dricker darrande ett par koppar kaffe och det är nu flaskan explorer som jag listigt sparat till morgonen kommer väl till pass, ner med det i kaffet, rejäl mängd och snart allt återigen fantastiskt. Jag kan börja skratta av glädje över hur bra allt är. Flaskan går åt rätt fort och sedan har jag ju vinet kvar.
Sedan tar det ju slut och allt blir fruktansvärt. Ni vet ju hur det är. Lyckas däcka på något sett sedan vaknar dagen efter och vill bara ta livet av mig. Det är nu jag "slutar" dricka. Men det gör jag ju inte. När jag kommer in i det upprepar sig detta scenario 2 gånger i veckan.

Jag kan klara ett par månader ibland, ibland bara ett par veckor men sedan kommer massa bra anledningar för att köpa hem kittet igen. Anledningar jag kommit på är:

Jag är glad.
Jag är ledsen.
Jag har pengar.
Jag är nästan pank.
Det är sommar. Eller vår eller höst eller vinter.
Jag ska bara göra det en sista gång.
Jag gjorde det för ett par dagar sedan lika bra att ta en vända till.
Jag har inte druckit på länge.
Jag ser någon annan komma med en påse från bolaget.
Det är helg. Eller måndag eller tisdag osv.
Jag kan sluta men ska skjuta upp det.

Är sjukt trött på det här. Hade ett uppehåll på flera månader efter en vända på psyket (har andra psykiska problem) och mådde jättebra, hade fått nya mediciner som fungerade och kände inget som helst sug, tvärtom kände att jag lagt det bakom mig en gång för alla. Tackade nej när det erbjöds utan problem, sov bra, vaknade utan ångest och åt på fasta tider, läste böcker och njöt av livet.

Men sedan kom den dagen då jag tänkte att nu när jag mår så bra kan jag unna mig en fylla för att förgylla dagen. Började med att "bara" köpa två vinare men senare den veckan blev det en box och nu har jag börjat köpa spriten också. Det gick snabbt och den kontrollen jag kände är nu som bortblåst. Jag använder ursäkten att bara en sista gång hela tiden men det har för fan pågått många år nu. Känns inte som att jag har ett fysiskt behov av alkohol, det känns mer psykologisk det är som ett tvångsbeteende. Jag vill inte men gör det ändå.

Håller med dig. Jag har oxå dessa romantiska griller i huvudet för tillfället. De liksom ligger som ett dovt malande, från morgon till kväll. Med korta avbrott. Väldigt enerverande och irriterande. Tänker liksom tillbaka , hur jävligt det var med a. Och att jag inte dricker längre. Det går väl över, hoppas jag . Men fasen vilken makt a har över hjärnan. Grattis till dig oxå, du är en kämpe

SkåneTösen och Jullan65.
Ja dessa romantiska tankar och drömmar om alkohol dyker ofta upp nu i höstmörkret, och då gäller det precis som ni skriver, att motverka med nyktra och klarsynta tankar och minnesbilder på allt negativt som denna dj...liga alkoholen har ställt till det för oss.
Så vi kämpar på och står emot tankar och drömmar på A, och lever nyktra vidare i nuet och verkligheten.

Stora kramar

SkåneTösen

Hade ett bra samtal med min kurator idag. Vi pratade om hur man går tillväga för att ändra sina tankemönster, vilket är svårt. Jag försöker verkligen att tänka bättre tankar och ta bättre beslut.
Ångest är en del av livet men den kan göras mer hanterbar.
Jag har varit fruktansvärt hård för att inte säga brutal mot mig själv. Det gör så ont att tänka på. Jag kände att jag inte var värd bättre.
Vilket inte är så konstigt då min barndom var helt fucked up.
Nu ska jag jobba på affirmationer med mig själv. Säga saker som "Jag är värdefull" till mig själv, säga det högt framför en spegel. Jag har rätt svårt att säga bra saker om mig själv. Hon uppmanade mig att säga att jag var stolt att ja inte druckit på så länge. Vilket jag sa men det kändes så pinsamt vilket det imte borde göra...
Aja det har varit en helt okej dag, unnade mig lite nya kläder från röda korset, hittade en tavla som jag också köpte. Behöver mer i garderoben, man blir lätt lite slafsigt när man bor ute på landet måste styra upp stilen lir känner jag. Look good, feel good.
Ska boka tid att klippa mig på frisörskolan, bara 120 spänn det har jag råd med.

Kämpa på därute. Drick inte.

SkåneTösen

av nedstämdhet. Vill gråta men kan inte. Bra att jag bor ute i skogen och inte kan springa till bolaget. Det går säkert över tills imorgon. Nog bara lite höst ångest.

Stå emot!

Ångesten blir bara värre
Kämpa som den starka tjej du är :)

Dessuton Söndag och bolaget är STÄNGT!
Bra - då får vi ett par timmar att tänka efter och reflektera över vad som är viktigt i våra liv

Och kom ihåg vi sitter samma jävla båt och vi flyter ihop!

Kram

SkåneTösen

det är ju Söndag, tänkte inte på det
...man blir lite trög av ångest, ha, ha. Känns lite bättre nu, tittade i en konst bok med en konstnär jag älskar vilket muntrade upp mig. Och gosade lite med katten vilket alltid hjälper.

Grodhopp

Ville skriva till dig SkåneTösen, att jag har läst hela din tråd och den har verkligen inspirerat mig. Jag har själv väldigt liknande resonemang som du när jag åker dit med alkoholen, att se att det finns fler är väldigt skönt! Tycker du är otroligt stark och jag kommer följa dig här som en inspiration i min resa. Massa kärlek till dig!

SkåneTösen

Tack för dom fina orden. Kul att du blir inspirerad. Vi är ju många som är lika och resonerar galet för att få i oss vårt gift. Men det är möjligt att förändra sitt beteende och med tiden även sitt tankesätt även om dom ovälkomna tankarna dyker upp ibland. Livet är sååå mycket bättre utan alkoholen. Jag önskar dig all lycka på din resa.
Kramar från Skåne.

SkåneTösen

Har haft enorma problem med soc och såklart mått jättedåligt över detta. Socialsekreterare från helvetet. Kränkande bemötande och allt möjligt skit. Som alltid när ångesten är hög kommer tankarna om alkohol. Herregud vad skönt det hade varit, den där känslan efter tvåtre glas vin!
Men jag låter mig inte luras utan tänker noga på hela förloppet och hur det slutar. Sitta och dra i sig en box plus en flaska sprit på två dar. Ligga och svettas helt vimmelkantig och genomgå helveteskval. "Har någon sett? Vad har jag gjort? Vad har jag sagt?"
Nej vet ni vad jag har nog med problem.

Nu har det löst sig med soc och jag får en ny socialsekreterare, lättnaden är enorm. Jag känner mig både stärkt och stolt att jag klarade denna kris utan att ta till alkohol. Jag mådde faktiskt så dåligt att jag fick åka till psykakuten. Men trots allt -- still going strong! 174 nyktra dagar!

Jag är så imponerad av dig. Tråkigt att du ska bli dåligt bemött, för härinne är du någon att beundra. Inte för att man bör bemöta någon dåligt ändå, men jag tycker verkligen att du är så stark. Fantastiskt bra jobbat!

När man klarar av svåra prövningar och motgångar stärks man i nykterheten. Mycket bra metod detta att fullfölja tankebanorna när a-flykten lockar i svåra stunder. Nu är du en viktig erfarenhet rikare och nykterheten är tryggare.

Grattis till snart ett halvår, och jag önskar dig fortsatta framgångar i nykterheten. Kram!

SkåneTösen

Ja jag har lyckats ändra mina tankebanor kring alkohol. I början av min nykterhet tyckte jag det var jättejobbigt när tankarna kom och försökte att bara få bort dom vilket inte gick så bra...det ledde bara till förhandlingar fram och tillbaka i huvudet, den där rundgången ni vet som tar så mycket energi.
Nu när det dyker upp tankar om alkohol tänker jag "jaha nu vill hjärnan tänka på att dricka, ok game on då tar jag och tänker på det då". Och så går jag igenom hur det är att dricka, jag kan nästan fysiskt förnimma den där hemska känslan av att vakna berusad och förvirrad. Tappar lusten totalt och där stannar det. Har inte gått så långt att jag börjat fundera på att faktiskt ta mig till bolaget och köpa på länge nu. Det är sååå skönt!
Det går att förändra dom destruktiva tankebanorna, det finns hopp för oss alla!
Kämpa på där ute.

Jag visualiserar hur det blir efter "det där enda glaset"
Jag har det klart och tydligt framför mig.
Jag kan känna det. Fysiskt.

Illamåendet, kräkningarna, paniken när spriten håller på att ta slut, skakningarna, ångesten, bakfyllan...
Läkarens ord som mal. Risken är stor att du kommer få ett krampanfall. Epilepsi. Hjärtstillestånd.

Nej tack, jag lever gärna ett tag till.

Kämpa på du är grym!

Frihet

Skånetösen och MM, ni ger mig hopp. Skönt att höra att ni klarar lång tid och låter trygga och lugna i det. Hittat strategier som funkar, sätt att tänka.
Tack!!!

Gunda

börjar infinna sig i mig också. Den att inte vilja vakna bakfull och med ångest. Det är nog den känslan som för
mig är den starkaste. Att behöva vakna med den ångesten är det jag fruktar mest.
Tack för era ord, ni är riktiga förebilder för mig.
kram

SkåneTösen

Idag var jag bra sugen på att ta ett återfall. Färdtjänsten kom nästan en timme för tidigt vilket resulterade i att jag hade en timme att slå ihjäl innan jag skulle träffa min alkohol terapeut. Var väldigt nära ett bolag och gick och sneglade åt det hållet...men jag kunde ju knappast gå till terapeuten med väskan full av vin och sprit. Det finns inte på kartan att jag skulle ljuga för henne, har lovat mig själv dyrt och heligt att vara ärlig vid eventuellt återfall.
I ren självbevarelsedrift.
Det var ett bra tag sedan jag tänkte så långt som att faktiskt köpa alkohol. Bolaget drog mig till sig som en magnet, herrgud vad händer tänkte jag. Så fattade jag att det är dels att jag hade ett uppslitande samtal med min kurator i måndags om min barndom som var bra men rev upp gamla sår. Och det är juletider.
En tuff tid för många med taskig barndom. Man blir ledsen och får förhöjd ångest. Måhända bra grogrund för självömkan...det ÄR ju jobbigt och ledsamt.
Argumenten för att dricka tornade snabbt upp sig:

Jag har varit jätteduktig och inte druckit på ett halvår.
Jag hade faktiskt en svår barndom, det är FAKTISKT synd om mig.
Det är fullt normalt med återfall.
Det är jul vilket gör återfall HUR NORMALT SOM HELST!
Det hade varit så skönt med en fylla.
Jag har pengar till det. Osv, osv...

Men jag kunde ju inte ha alkohol med mig till terapeuten så att förhindra att det skulle finnas tid och handla efter beställde jag färdtjänst från Willis som ligger nära min mötesplats i ett område utan bolag. Bokade tid så jag bara precis skulle hinna en fika på mötesplatsen och sedan handla.
Sedan berättade jag för terapeuten om mina tankar om att dricka och fick berömm för min snillrika plan att undvika möjligheten att handla. Det fungerade, det blev kaffe och lite småprat på mötesplatsen sedan .Willys. Men bra sugen alltså.
Jag har en fördel också med att på på landet och därmed inte kan "råka" befinna mig vid ett bolag, vill jag ha alkohol imorgon vilket jag tror det är risk för måste jag beställa bil för att tag mig in till stan. Jag får tid att tänka igenom det, till skillnad från att bo i stan där det kan gå från tanke till handling på en kvart. Och jag storhandlade så det finns ingen möjlighet att tänka "men jag måste ju ha valfritt livsmedel".
Om jag på allvar åker till stan imorgon är det för att köpa alkohol och inget annat. Men det trot jag inte att jag gör. Har dessutom 194 nyktra dagar idag och det vore väl själva fan om jag skulle falla nu när jag är så nära 200. Nej, nu kör vi på en vit jul!!!

få vinna, att du undvek bolaget SkåneTösen. Och du kan undvika fällorna i dag också. Det går med kloka tankar och vilja.
Jag hade också kraftiga sug för en vecka sedan, de starkaste jag haft hittills i min dryga halvårs nykterhet.
Men det går att övervinna dem, det går att vara tålmodig och vänta ut dem, låta dom skava färdigt.

För varje seger över sugen och de förrädiska tankarna, blir vi lite starkare och tryggare i nykterheten.
Vi växer i nykterheten och friheten.

Så nu tar vi och njuter av en vit jul SkåneTösen. God Jul och kram!

Suget kommer o går , men du har ju klarat det i 194 dgr. Grattis till det. Skickar cyberstyrka att hålla ut även denna gång. Tänk vilken känsla... vakna ångestbakis eller gratta sig själv till 200dgr frisk. Stor julkram oxå